Masterclass ontketen vernieuwing - IFBD
Masterclass ontketen vernieuwing

Masterclass ontketen vernieuwing

  • U leert hoe u van brandjes blussen groeit naar vuurtjes stoken.
  • U leert hoe u blokkades wegneemt en zelf op de barricades staat.
  • U leert hoe u vernieuwingskracht creëert in uw eigen organisatie.

VAN BRANDJES BLUSSEN NAAR VUURTJES STOKEN

Zou jij ook meer ondernemerschap, proactief gedrag en samenwerking wensen? Verlang je ook naar meer energie in je organisatie en naar minder weerstand? Dan sta je niet alleen. Dit is wat veel leidinggevenden, managers en professionals denken en voelen. Want de klassieke verandermethodes werken niet meer. Veel veranderinitiatieven doven uit omdat het lastig is om mensen gemotiveerd te houden.

Ontketenen is loskomen uit vastgeroeste werkwijzen. Ontketenen is energie en creativiteit op gang brengen én vooral houden. Van plannen uitrollen naar beweging creëren. En van brandjes blussen naar vuurtjes stoken.

CREËER VERNIEUWINGSKRACHT IN JE EIGEN ORGANISATIE

In deze masterclass “Ontketen vernieuwing!” helpt Arend Ardon je bij het losmaken van vernieuwingskracht in je eigen organisatie. Breek met oude veranderroutines die beweging juist aan ketens leggen. Ontsteek het vuur met een inspirerend verhaal dat samenbindt en verleidt. Herken de eerste vlammetjes en wakker die aan. Leer van succesvolle start-ups hoe je snel jouw initiatieven van de grond krijgt. Zie hoe kleine initiatieven zich kunnen uitbreiden tot een grote beweging. Bekrachtig de beweging met zichzelf versterkende opwaartse spiralen. En blaas het vernieuwingsproces steeds weer leven in met kleine betekenisvolle duwtjes.

VOORUITGANG = MOTIVATIE

Mensen willen zichtbare vooruitgang boeken. Breek daarom het plan op in kleine stapjes. Liever veel korte sprints, dan één lange marathon. Liever iedere week een kleine stap vooruit dan anderhalve maand toewerken naar de eerste mijlpaal. Maak daarnaast de successen zichtbaar voor iedereen. Niets is zo aanstekelijk als succes, mensen willen daar graag bijhoren en zullen er spontaan op inspringen.

BLAAS JE TEAM, AFDELING OF ORGANISATIE NIEUW LEVEN IN

Arend Ardon legt fundamentele krachten van vernieuwing én blijvende verandering bloot. Krachten die kleine initiatieven razendsnel doen verspreiden en zelfs een kettingreactie kunnen veroorzaken. Dit programma is voor iedereen die wil bijdragen aan een vitale, creatieve en vernieuwende organisatie.

Arend Ardon - Trainer IFBD
Ontketenen is loskomen uit vastgeroeste werkwijzen. Ontketenen is energie en creativiteit op gang brengen én vooral houden. Van plannen uitrollen naar beweging creëren. En van brandjes blussen naar vuurtjes stoken.

Arend Ardon - Trainer IFBD

Dr. Arend Ardon is vennoot bij Holland Consulting Group. Hij begeleidt vernieuwingsprocessen in organisaties, met speciale aandacht voor het doorbreken van stagnerende patronen, leiderschapsontwikkeling en het versterken van vernieuwingskracht. Arend verzorgt postgraduaat onderwijs aan diverse universiteiten, waaronder de Vrije Universiteit Amsterdam en de School of Business and Economics van de Maastricht University. Hij wordt ook door diverse organisatieadviesbureaus ingehuurd om interne professionaliseringstrajecten te begeleiden. Hij is een veelgevraagd spreker tijdens congressen en seminars. In 2009 promoveerde Arend aan de Vrije Universiteit te Amsterdam op zijn proefschrift over Leiderschap en interventies in complexe verandering. Hij publiceerde tientallen artikelen en diverse boeken, waaronder Doorbreek de Cirkel! (al meer dan 25.000 exemplaren verkocht) en zijn nieuwe boek Ontketen vernieuwing! – blokkades wegnemen en beweging creëren. Dit laatste boek staat reeds meer dan 150 dagen in de top tien van de best verkochte management boeken in de Benelux.

Inclusief voor elke deelnemer!

Dit boek ligt aan de grondslag van deze workshop en staat intussen meer dan 150 dagen in de top tien van de best verkochte managementboeken van 2016-2017.

Dit programma is voor jou een must indien …
> je de ingesleten patronen wil kraken die jouw team, afdeling of organisatie ervan weerhoudt echt in beweging te komen;
> je wil stoppen met overtuigen en weerstand doorbreken en met positieve energie wil werken aan vernieuwing;
> je vernieuwing niet langer ziet als het uitrollen van een plan, maar als de optelling van alle initiatieven die bijdragen aan een gezamenlijk inspirerend project;
> je de hefbomen wil kennen om nieuw gedrag te introduceren in het informele sociale netwerk van de organisatie;
> je er met anderen in wil slagen echte vernieuwing te realiseren vanuit energie en inspiratie.

Bij deelname aan deze training krijgt u het boek ‘Ontketen vernieuwing!’ van uw trainer Arend Ardon mee naar huis. 

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Lean administration – hoe groeien naar een paperless office Lean administration – hoe groeien naar een paperless office Lees meer lees meer Strategie & innovatie Agile managen Agile managen Lees meer lees meer Strategie & innovatie Van weerstand naar veranderbereidheid Van weerstand naar veranderbereidheid Lees meer lees meer Writers academy Het perfecte project Het perfecte project Lees meer lees meer