Masterclass Overnames - het proces van uw deal: juridische & aansprakelijkheidsvalkuilen - IFBD
Masterclass Overnames – het proces van uw deal: juridische & aansprakelijkheidsvalkuilen

Masterclass Overnames – het proces van uw deal: juridische & aansprakelijkheidsvalkuilen

  • Juridische brein- en dealbreakers bij overnames.
  • Leer alles van informatiememorandum tot closing.
  • Hoe verloopt de due diligence van uw overname?

Bij iedere overname wordt u geconfronteerd met tal van juridische vragen en uitdagingen. Het voorbereidings- en onderhandelingsproces is een waar mijnenveld waar u doorheen moet. Gedurende deze training nemen onze docenten u mee doorheen het integrale juridische proces van kopen en verkopen van ondernemingen. U leert niet alleen hoe u uw overname juridisch onderbouwt, maar ook hoe de verschillende fases van de overname in de praktijk verlopen. U krijgt inzicht in het échte onderhandelingsproces, u leert hoe u met de spreekwoordelijke “lijken in de kast” omspringt en u verneemt de cruciale stappen in het due diligence proces. 

Gedurende de middag neemt u deel aan de ‘De Due Diligence Masterclass workshop’. Dit is een deep dive in de issues die u steevast tegenkomt in elke due diligence. U krijgt niet alleen tientallen aanbevelingen, tips & tricks maar leert ook hoe deze verwerkt in de transactie documentatie.

Dit programma maakt deel uit van de 4-daagse Masterclass Overnames. Iedere workshop kan – afhankelijk van uw specifieke nood – afzonderlijk geboekt worden. Deze bestaat uit volgende programma’s:

Delphine Penninck - docent IFBD

Delphine Penninck - docent IFBD

Delphine Penninck is een associate bij de corporate M&A praktijk van Lydian. Delphine is gespecialiseerd in het vennootschapsrecht, met een bijzondere focus op fusies en overnames (private en public M&A, private equity transacties, venture capital transacties, joint ventures, kapitaalmarkt transacties, corporate restructuring en warranty & indemnity insurance).

Delphine studeerde in 2015 af in de Rechten aan de Universiteit van Gent. In 2016 behaalde zij een bijkomende Master in General Management aan Vlerick Business School. Daarna ging Delphine van start als advocaat bij Lydian in 2016 en werd zij toegelaten tot de Balie van Brussel.

Maxime Colle - docent IFBD

Maxime Colle - docent IFBD

Maxime Colle is partner en co-head van de corporate M&A praktijk van Lydian. Maxime is gespecialiseerd in alle domeinen van het vennootschapsrecht met een bijzondere focus op fusies en overnames (public en private M&A), private equity transacties en venture capital werk, joint ventures, corporate herstructureringen, equity kapitaalmarkt transacties en corporate governance. Hij publiceert en spreekt geregeld op seminaries over vennootschapsrechtelijke en M&A gerelateerde topics. Hij zit ook vaak in vakjury’s en panels.

Maxime treedt op voor (beursgenoteerde) ondernemingen, private equity fondsen en andere investeerders en ondernemers. Hij heeft uitgebreide ervaring in de private equity, technologie en life sciences sector.

Maxime behaalde heeft zijn diploma rechten aan de Universiteit van Gent (UGent) in 2003. Vervolgens studeerde hij aan het Institute for Law and Finance (ILF) van de Johann Wolfgang Goethe-universiteit in Frankfurt am Main, Duitsland, waar hij in 2004 een LL. M. (Finance) behaalde met grote onderscheiding. Maxime werd datzelfde jaar toegelaten tot de Balie van Brussel en startte zijn carrière bij een top-tier Benelux advocatenkantoor waar hij partner werd in 2017. Hij vervoegde Lydian in 2020 als partner.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Het verdiende loon Het verdiende loon Lees meer lees meer Strategie & innovatie Financiële KPI’s Financiële KPI’s Lees meer lees meer Juridische trainingen De arbeidsrechtelijke zonden van uw sales De arbeidsrechtelijke zonden van uw sales Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Budgetteren van personeelskosten Budgetteren van personeelskosten Lees meer lees meer