Masterclass Overnames - onderhandeling van uw deal: emoties versus cash - IFBD
Masterclass Overnames – onderhandeling van uw deal: emoties versus cash

Masterclass Overnames – onderhandeling van uw deal: emoties versus cash

  • Welke fases doorloopt uw onderhandeling?
  • Hoe gaat u om met emoties, concessies en conflicten tijdens de onderhandeling?
  • Hoe geeft u vorm aan het hoogst verdedigbare bod?

Het verkopen van een onderneming is meer dan een technische, zakelijke en juridische aangelegenheid, geregeld en georganiseerd door juristen en fiscalisten. En hoewel een getekend contract de bekroning is, blijft de onderhandelingsweg steeds lang, moeilijk en vooral geplaveid met emoties. Deze workshop doorloopt het onderhandelingsproces: van het voorbereiden van de organisatie op de verkoop, het aanbieden van de organisatie, de feitelijke onderhandeling tot de afsluiting.  

Want de échte onderhandeling, van voorbereiding tot overdracht, moet u immers zelf verzorgen. En blijft steeds een emotionele transactie. En dat maakt deze workshop écht uniek.  Verrijkt met tips en honderden direct bruikbare tricks, gaat u gewapend aan de onderhandelingstafel zitten.  

Het proactief vergroten van de waarde van uw onderneming wordt vaak over het hoofd gezien. U moet immers de maximale prijs voor uw bedrijf krijgen. Onze trainer leert u hoe u de waarde vergroot door een waarde gerichte business planning, de noodzakelijke voorbereiding bij elke onderhandeling.

Tijdens deze unieke onderhandelingssessie onderkent onze trainer zowel het technische proces met de logische fasering als het emotionele proces met alle dirty tricks van dien. U leert zowel de verschillende fases van het proces als hoe u impasses, concessies, emoties en conflicten herkent en pareert.  

Dit programma maakt deel uit van de 4-daagse Masterclass Overnames. Iedere workshop kan – afhankelijk van uw specifieke nood – afzonderlijk geboekt worden. Deze bestaat uit volgende programma’s:

George van Houtem - docent IFBD
Het verkopen van een onderneming is in de eerste plaats een emotionele transactie. Met kennis van zaken gaat u gewapend aan de onderhandelingstafel.

George van Houtem - docent IFBD

Mr. George van Houtem MBA, van opleiding jurist, is als vennoot aan Holland Consulting Group verbonden. Hij begeleidt corporate onderhandelingen, treedt op als voorzitter en bemiddelt bij zakelijke geschillen en conflicten. Hij adviseert bedrijven en instellingen in hun complexe onderhandelingen en traint en coacht onderhandelaars op hun onderhandelingsvaardigheden en –technieken. Hij is als onderhandeldeskundige samen met prof. dr. Willem Mastenbroek mededirecteur van HCG Onderhandelingsinstituut.  George is tevens een veel gevraagd spreker op internationale congressen en seminars. 

Zijn boek “De Dirty Tricks van het onderhandelen” is een absolute bestseller. Het behoorde meteen na verschijning al tot de best verkochte boeken op Managementboek.nl en is sindsdien een vaste bewoner van de top 3, zowel in België als in Nederland. Intussen trainde George voor het IFBD meer dan 2.500 managers in Vlaanderen met zijn unieke onderhandelingstrainingen.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Juridische trainingen Masterclass Overnames Masterclass Overnames Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Fraude op de werkvloer Fraude op de werkvloer Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Finance als business partner en trusted advisor Finance als business partner en trusted advisor Lees meer lees meer Juridische trainingen Contracten in tijden van crisis Contracten in tijden van crisis Lees meer lees meer