Ongeschreven regels in teams - IFBD
Ongeschreven regels in teams

Ongeschreven regels in teams

  • Leer de ongeschreven regels in uw team te herkennen én te veranderen waar nodig.
  • Leer uw team makkelijker coachen naar het gewenste resultaat.
  • Ontwikkel je eigen stijl naar meer impact.

Je wil met minder energie meer bereiken met je team.  Zodat jouw team pro-actiever en productiever wordt, nog meer urgentie ervaart en alle teamleden scherp houdt op gemaakte afspraken. En dit bij voorkeur zonder dat jij moet blijven trekken. Maar wat meer is: je wil dat deze veranderingen duurzaam zijn. Niet dat alles na een korte opleving weer in elkaar ploft. En hoewel je als teamcoach of leidinggevende al heel wat kilometers op je teller hebt, zegt je team te vaak ja maar doet het nee …

Komt dit je bekend voor? Dan mag je dit programma niet missen!

MAAR WELKE TEAMPATRONEN ZITTEN DIE VOORUITGANG IN DE WEG

Zakt de moed je ook wel eens in de schoenen? Je wil vooruit met je team, maar het gaat niet snel genoeg. Steeds dezelfde mensen blijven zich verzetten. Of ze zeggen ja, maar doen ondertussen nee. Keer op keer lijk je dezelfde gesprekken te voeren, dezelfde mensen te motiveren, dezelfde argumenten of verhalen te vertellen … 

Nu lukt het je best om in de individuele gesprekken tot je medewerkers door te dringen, maar als groep laat je team te vaak een ander gedrag zien. En je lijkt er geen vat op te krijgen. Elke keer opnieuw ben je incidenten aan het managen. En dat is pure zonde van je energie!

KIJK RADICAAL ANDERS NAAR TEAMGEDRAG 

Maar hoe maak je nu van jouw probleem als teamleider, het probleem van het ganse team? Misschien moet je wel stoppen met het managen van incidenten en al jouw energie in de patronen van teams stoppen. Maar om dat met succes te doen, moet je allereerst die patronen in teams zien en ook herkennen. Je moet immers weten welke patronen behulpzaam en essentieel zijn. Maar ook welke patronen de ontwikkeling van het team in de weg staan en je maar beter kan missen.  

Patronen vind je terug in de ongeschreven regels van teams. Hier zijn enkele voorbeelden van deze ongeschreven regels: 

  • De klant gaat bij ons voor alles en deadlines zijn heilig.
  • Als je niet bij de besluitvorming aanwezig was, hoef je je er ook niet persé aan te houden.
  • De oude garde heeft het hier voor het zeggen.
  • Feedback geven wij steeds met een grote strik, laat staan dat wij elkaar aanspreken op gedrag … 

Ongetwijfeld herken je deze of kan je er zo nog vier opsommen waarop je team zich telkens vastrijdt.   

MAAK VAN JOUW PROBLEEM EEN TEAMPROBLEEM 

Om je team in beweging te krijgen, is het een must dat je team zelf ziet welke patronen behulpzaam zijn en welke in de weg staan. Als je leert hoe je de dingen (attitude, gedrag én resultaat) bespreekbaar maakt in je team, heb je niet steeds het gevoel om aan een dood paard te trekken. Integendeel, dan alleen bereik je meer met minder energie.

In het eerste deel besteedt onze docent, Léonie van Rijn, aandacht aan de basisvoorwaarden voor elke succesvolle samenwerking in teams. Daarna ga je zelf aan de slag en oefen je met het observeren en het in kaart brengen van teamgedrag. Hoe herken je die ongeschreven regels gemakkelijker? In het laatste deel leer je welke interventies je kunt doen om deze ongeschreven regels in het team bespreekbaar te maken en ook duurzaam te veranderen.  

Léonie van Rijn - Trainer IFBD
Ongeschreven regels. Iedereen kent ze, iedereen gebruikt ze, maar niet iedereen benoemt ze. Terwijl ze veel effect hebben op de samenwerking en de resultaten van een team. Deze workshop helpt elke leidinggevende om de ongeschreven regels in zijn of haar team en organisatie te herkennen én te veranderen waar nodig.

Léonie van Rijn - Trainer IFBD

Léonie van Rijn – psycholoog en teamcoach – is eigenaar van Firijn. Haar missie is om complexe teamzaken simpel en inzichtelijk te maken en ook te houden. Met schijnbaar simpele – maar impactvolle – interventies coacht zij teams en begeleidt zo organisaties bij cultuurverandering. Hierbij maakt ze gebruik van een eigen ontwikkelde methodiek om hardnekkige patronen in teams te veranderen (die ze in deze workshop graag met je deelt). Hierbij spelen de ongeschreven regels van het team een grote rol. Na het volgen van dit programma kan jij als manager, leidinggevende of (team-) coach met deze methodiek zelf aan de slag.   

Kenmerkend voor Léonie is haar oprechtheid, rust en resultaatgerichtheid. Met humor en empathie legt ze patronen in teams bloot. Vanuit zachtheid houdt ze jij en je team die stevige spiegel voor en leert ze je hoe je hardnekkige patronen zélf kan doorbreken.  

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Communicatie, presentatie & impact Emotioneel intelligent communiceren Emotioneel intelligent communiceren Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Feedback geven & ontvangen Feedback geven & ontvangen Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Leiderschap in matrix organisaties – de informele leider Leiderschap in matrix organisaties – de informele leider Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Coaching op de werkvloer Coaching op de werkvloer Lees meer lees meer