Project management voor gevorderden - IFBD
Project management voor gevorderden

Project management voor gevorderden

  • U leert hoe u als ervaren project manager complexe projecten tot een goed einde brengt.
  • U leert hoe u het succes van project zelf in handen moet nemen.
  • U leert de essentiële kernactiviteiten en vaardigheden, onmisbaar voor ervaren project manager en project leiders.

PROJECT MANAGEMENT VOOR GEVORDERDEN

Weinig organisaties anno 2019 zijn niet project gedreven. Vanuit de diverse bedrijfsprocessen worden geïntegreerde projecten opgestart met als gevolg dat u – als manager – naast uw technische competenties eveneens nood heeft aan nieuwe management vaardigheden. Daarom brengt het IFBD dit vernieuwde trainingsprogramma: ‘Project Management voor Gevorderden’.

NIEUWE UITDAGINGEN VOOR DE ERVAREN PROJECT MANAGER

Project portfolio management, project gedreven organisaties, project cost management, stakeholdersanalyses, sturen van weerstanden, diverse projectrollen, project quality management, risk management, project time management, managen van multi-culturele projecten, virtuele project teams, change management, … Dit zijn slechts enkele uitdagingen voor de ervaren project manager. Gedurende deze tweedaagse training krijgt u voor deze en vele andere uitdagingen een bruikbaar stappenplan.

FACTOREN TOT SUCCES IN PROJECT MANAGEMENT

Strategische projecten beslissen vandaag over het succes van de onderneming morgen. Sommige projecten zijn zo ingrijpend dat zelfs de toekomst van een onderneming er van afhangt. En deze projecten vragen ervaren project managers. En toch wordt soms meer aandacht gegeven aan de technische invulling van het project, dan aan het managen van de eigenlijke projectdoelstellingen. Vele projecten mislukken dan ook juist omdat te weinig aandacht gegeven wordt aan de planning en opvolging ervan en teveel aandacht aan het lastenboek en het politieke spel dat er aan vast hangt. Deze training geeft u als ervaren project manager concrete en bruikbare richtlijnen, gebracht in oefeningen en werksessies. U leert niet alleen wat het succes van een project uitmaakt, maar vooral hoe u dat succes persoonlijk kunt beïnvloeden.

WAAROM U DIT PROGRAMMA NIET MAG MISSEN

Als senior (project) manager bent u verantwoordelijk voor een toenemend aantal projecten of voor projecten met een toenemende complexiteit. U bent reeds vertrouwd met de basisopdracht van een project manager en bent nu op zoek naar nieuwe inzichten en tools, noodzakelijk om grotere, complexere, politiek geladen, tijdskritische, bedrijfskritische, … projecten tot een succes te brengen. Dit programma bezorgt u die kennis en informatie nodig om als sr. project manager uw toegevoegde waarde verder te optimaliseren.

Chris Kindermands - Trainer IFBD
Elke kunstenaar heeft toegang tot hetzelfde palet aan kleuren. En toch blijven sommigen zondagsschilders en groeien anderen tot echte artiesten. Talent kan je echter leren. Door oefening, vallen en opstaan, maar vooral door training. En dit geldt zeker bij project management.

Chris Kindermands - Trainer IFBD

Chris Kindermans MSc PMP is Managing Partner van Kindermans Van Langenhove Associates, Principal van PROYECTA bvba, E M S Professor bij EHSAL, Lecturer Project Management bij BOSTON UNIVERSITY in Brussel en docent in de Master in Project management bij XIOS. Hij is tevens Past President van de Belgische afdeling van het Project Management Institute (PMI) en European Representative van Code of Ethics implementation, CIAC, PMI.

Hij startte zijn loopbaan in 1973 bij de Diensten van de Eerste Minister, in de departementen Persoverzicht en Ambtenarenzaken. Na 5 jaar werd hij Directie-Attaché bij de Belgische Vereniging der Banken, waar hij o.m. verantwoordelijk was voor de coördinatie van de interbancaire marketing en informatieactiviteiten.

In 1981 startte hij zijn commerciële loopbaan bij Matra Informatique Belgique als Sr. Sales Representative. Hierna werd hij Account Manager bij Datapoint Belgium. Enkele jaren later stapte hij over naar het systeemhuis Logica, waar hij achtereenvolgens Commercial Manager, Business Unit Manager, Marketing & Commercial Director en Deputy General Manager werd. In 1991 vervoegde hij Bull International te Parijs als Professional Services Business Development Manager. Binnen Bull werkte hij verder aan zijn professionele loopbaan en werd hij o.m. Director International Operations Support, Director Systems Integration and Services voor Bull Benelux, Director International Business Development, Systems Integration and Services Director for Eastern and Central Europe. Eind 2000 werd Chris Kindermans Director Resources Management in de Consultancy and Systems Integration Division van Bull.

Begin 2002 startte Chris Kindermans het adviesbureau “PROYECT@” op, met als focus de audit, de support, de verbetering en het management van (inter-) nationale offertes, programma’s en projecten. In 2010 zag een nieuw bedrijf “Kindermans & Van Langenhove VOF” het daglicht, gespecialiseerd in management consultancy, project audit & training. Zijn uitgebreide commerciële ervaring – met als focus het verkopen van complexe projecten – gecombineerd met een diep inzicht in complexe business strategieën – met als focus probleem oplossend denken –, naast het feit dat hij een PMI gecertifieerd Project Manager is, maakt van Chris Kindermans de ideale docent voor onze trainingen in project management.

Sinds 2001 is Chris Kindermans hoofddocent Project Management binnen het Institute for Business Development. Hij coördineert het integrale portfolio van de IFBD project management trainingen.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Change & project management Change & project management Lees meer lees meer Project management Project planning & opvolging Project planning & opvolging Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Maak een succes van uw HR Projecten Maak een succes van uw HR Projecten Lees meer lees meer Project management Agile project management Agile project management Lees meer lees meer