Project management voor project medewerkers - IFBD
Project management voor project medewerkers

Project management voor project medewerkers

  • U leert hoe u van routineklussen groeit naar projectmatig werken.
  • U leert hoe u uw projectwerk koppelt aan uw dagelijkse job.
  • U leert uw rol en verantwoordelijkheden als project medewerker.

PROJECTWERK KOMT ALTIJD BOVENOP JE DAGELIJKSE ACTIVITEITEN.

Je werkt mee aan projecten of draagt soms zelf de eindverantwoordelijkheid ervan. Maar hiernaast heb je nog steeds je operationele job. En hoewel je je uiterste best doet om het vooropgestelde resultaat te bereiken, de deadline te halen en het budget te respecteren, slaag je hier niet altijd in. Want daarnaast heb je nog een job te doen … En vaker dan je lief is, gaan projecten zwaar over tijd, swingen kosten de pan uit, is je opdrachtgever niet tevreden over het resultaat … En jij blijft gefrustreerd achter. Maar hoe komt dit nu? Was het project niet goed omlijnd? Was het te ambitieus of net niet ambitieus genoeg? Of ligt het aan een gebrekkige aanpak? Een verkeerde communicatie? Een foutieve planning? Of heb je je rol als project medewerker zwaar onderschat? Of is je rol net zeer onduidelijk? Kortom, hoe neem je als projectmedewerker die rol professioneel op?

VAN ROUTINE NAAR PROJECTMATIG WERKEN

Projectmatig werken is in. Niet zo vreemd, want alles verandert aan een razendsnel tempo en organisaties moeten zich volcontinu aanpassen en lanceren het ene project na het andere. Bovendien doorkruisen deze projecten onze organisaties dwars doorheen afdelingen en los doorheen hiërarchie. Hierdoor wordt iedereen direct of indirect, rechtstreeks of zijdelings betrokken bij of verantwoordelijk voor het resultaat van deze projecten. Kennis van project management en kennis van je rol als projectmedewerker is dan ook bepalend voor het succes ervan.

NEEM JE ROL ALS PROJECTMEDEWERKER ERNSTIG

Projectmatig werken biedt alleen maar voordelen. Maar wat is nu het verschil tussen improviserend, projectmatig en routinematig werken? Hoe pak je dit nu concreet aan? Hoe maak je een taak tot een project? Hoe neem je je rol als projectmedewerker professioneel op? Welke hard én soft skills heb je nodig om optimaal te functioneren in een projectomgeving? Hoe leer je je taken te plannen, toe te wijzen, te budgetteren en op te volgen? Hoe communiceer je met alle stakeholders, van de project manager, je eigen leidinggevende tot de eindklant?

VERHOOG JE OUTPUT DOOR PROJECTMATIG WERKEN

Deze workshop leert je hoe je het allerbeste uit project management direct vertaalt naar jouw dagelijkse werkomgeving en je rol als projectmedewerker of startend projectleider met succes opneemt. Sneller, efficiënter, beter en gerichter werken is hierdoor het resultaat. Want hoe groter de betrokkenheid én kennis van alle project medewerkers – jij incluis – hoe hoger de slaagkans van jouw projecten.

Steven Deneir - Trainer IFBD
Project Management komt altijd boven op de dagelijkse activiteiten. In dit programma leer ik je beide te combineren door je rol al project medewerker optimaal op te nemen.

Steven Deneir - Trainer IFBD

Steven Deneir is professioneel Scrum Trainer & Scrum Master voor AgilePM, PRINCE2 en PRINCE2 Agile bij be.Projectized. Hij is binnen het IFBD Lead Trainer voor Project management.

Met een stevige bagage van meer dan 25 jaar project management (zowel in de privé, als in de openbare sector) begeleidt hij organisaties bij hun business transformatie door het invoeren van agile project management. Dit resulteert in een snellere ROI, een hogere transparantie, en meer flexibiliteit om in te spelen op de snel veranderende eisen van de markt.

Dankzij zijn ervaring is Steven ideaal geplaatst voor het verzorgen van deze training. Hij reikt u de juiste tools aan en kent de valkuilen waaraan u de nodige aandacht moet besteden. Naast het geven van coaching en training is hij nog steeds actief als project manager waardoor tijdens de opleidingen steeds nieuwe en actuele voorbeelden worden meegegeven.

Zeer verrijkend, vele inzichten gekregen, goesting om te implementeren!

Franky, Project Ingenieur

Ik heb vele AHA-momenten gehad. Missie geslaagd.

Christel, Global Talent Acquisition Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Project management Project leiderschap Project leiderschap Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Maak een succes van uw HR Projecten Maak een succes van uw HR Projecten Lees meer lees meer Strategie & innovatie Managen met tegenwind – najaar 2020 Managen met tegenwind – najaar 2020 Lees meer lees meer Project management Managing projects Managing projects Lees meer lees meer