Reinventing HR-data

Reinventing HR-data

  • Leer een datagebaseerd HR-beleid te voeren.
  • Leer kengetallen kiezen en in te zetten als fundament van uw HR-beleid.
  • Leer deze HR-kengetallen beheren, analyseren en rapporteren.

VOORBIJ DE TRADITIONELE HR KPI’S

Wist u dat teams die gezamenlijke rustpauzes inlassen veel productiever zijn? Maar ook dat uw taalgebruik voorspelt hoe succesvol u zal zijn in uw job? Of dat veel mails krijgen, de kans op burn-out eerder verlaagt dan verhoogt? Het zijn maar enkele van de vele verrassende en nuttige inzichten die recent internationaal onderzoek uit HR-data naar boven wist te halen.

IMPACT VAN BIG DATA & ARTIFICIAL INTELLIGENCE OP HR 

Big Data en Artificial Intelligence (AI) hebben de afgelopen 20 jaar verschillende domeinen een gigantische voorsprong gegeven. Grote tech spelers zoals Amazon, Google en Facebook bewijzen hoe groot de impact van big data en AI kan zijn.

Ook op het vlak van HR zijn er tijdens het afgelopen decennium verschillende innovatieve analysetools ontwikkeld die ons verrassende en leerrijke inzichten geven in HR-data. Denk daarbij aan netwerkanalyse, sentimentanalyse en verregaande deep learning van HR-data binnen bedrijven. Om als bedrijf een toekomst te blijven hebben in de ‘war for talent’ zal het cruciaal zijn om de eigen HR-data professioneel te ontginnen. 

HR-DATA DOORHEEN DE EMPLOYEE JOURNEY

Deze unieke workshop wil HR professionals inspireren om deze nieuwe inzichten en analyses ook zelf toe te passen. De verschillende inzichten uit internationaal onderzoek over HR-Data Analytics volgen de stappen van de ‘employee journey’, het typische traject dat een individuele medewerker binnen een bedrijf aflegt: te starten bij de sollicitatie, de aanwerving, het betrokken houden, tot het eventueel verlaten van de organisatie.

DURF EEN DATA GEBASEERD HR-BELEID TE VOEREN 

Bij elke stap leert u hoe u HR-data in uw organisatie kan inzetten om een sterker HR-beleid op te zetten. In deze opleiding leert u hoe een data-gebaseerd HR-beleid te voeren. En dit geldt zeker niet enkel voor grote bedrijven … 

In deze unieke workshop leert u kengetallen te kiezen en in te zetten als fundament van uw HR-beleid. Daarnaast leert u concrete tools te gebruiken waarmee u deze kengetallen kunt beheren, analyseren en rapporteren.  

Jeroen Naudts - Trainer IFBD
In deze workshop leer ik u graag hoe u verder gaat dan de klassieke spreadsheets en technieken integreert uit Artificiële Intelligentie op basis van data-analyse.

Jeroen Naudts - Trainer IFBD

Jeroen Naudts is oprichter van hr-onderzoeksbureau Starfish Consultancy. Met meer dan vijftien jaar praktijkervaring bij onder andere provincie Antwerpen, SD Worx en Publiek Centraal is hij het eerste aanspreekpunt voor Starfishklanten. Hij begeleidt organisaties op het vlak van interne communicatie en realiseert kristalheldere analyses van hr-data die organisaties voorsprong geven op hun concurrenten.

Verder is Jeroen als onderzoeker verbonden aan de opleiding communicatiemanagement van de Arteveldehogeschool en is hij bestuurder bij Vonk, het netwerk voor interne communicatie in Vlaanderen. Hij is eveneens auteur van het boek ‘Reinventing HR-Data’.  

Reinventing HR-data

“Teveel HR professionals baseren zich op hun ‘buikgevoel’ bij het nemen van beslissingen of bij het opstarten van strategische HR projecten. En toch zijn – in elke organisatie, groot of klein – objectieve data steeds voorhanden. In deze workshop leer ik u graag hoe u verder gaat dan de klassieke spreadsheets en technieken integreert uit Artificiële Intelligentie op basis van data-analyse.”

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Writers academy Geef nooit korting Geef nooit korting Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Het grote blunderboek van het ontslagrecht anno 2023 Het grote blunderboek van het ontslagrecht anno 2023 Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Alcohol en drugs op de werkvloer Alcohol en drugs op de werkvloer Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht CHRO – de Chief Human Resources Officer CHRO – de Chief Human Resources Officer Lees meer lees meer