Rendement van leertrajecten - IFBD
Rendement van leertrajecten

Rendement van leertrajecten

  • U leert hoe u de impact én het rendement van uw leerinspanningen meet én in kaart brengt.
  • U leert hoe u op individueel niveau het rendement van uw leerprocessen meet.
  • U leert hoe u op organisatieniveau het rendement van uw leerprocessen meet.

WAAROM U HET RENDEMENT VAN TRAINING MOET METEN …

Ook bij opleidingsverantwoordelijken groeit de behoefte om de effectiviteit en het rendement van leeractiviteiten te meten en zo te optimaliseren. Zeker de laatste jaren wordt steeds kritischer gekeken naar de impact van opleidingen: hebben al die opleidingen effect? Dragen ze structureel bij tot de organisatieresultaten en -doelstellingen? Leveren al die opleidingen financieel iets op? Krimpende budgetten en drukke agenda’s eisen dat trainingen directe waarde genereren. Meer dan voldoende redenen om te werken rond het bepalen van de effectiviteit en de efficiëntie van opleidingen en van leertrajecten in het algemeen.

MAAR WAT WENST U PRECIES TE METEN OP GEDRAGSNIVEAU – GEDRAGSMETING

Vertrekkende van het concrete leerproces, moet u uiteraard weten wat u wenst te meten. De effecten van dit leerproces meten, betekent voor u als leerprofessional dan ook: > nagaan of het vooraf gewenste effect van een opleiding bereikt is; > verifiëren of het geleerde in een opleiding achteraf wordt toegepast in de werksituatie; > meten in welke mate gedragsverandering optreedt naar aanleiding van een opleiding. Het gaat hier dus om de evaluatie op werkgedragniveau, na de opleidingsactie.

EN WAT WENST U TE METEN OP ORGANISATIENIVEAU – IMPACTMETING

U kunt echter ook nog een stap verder gaan dan de werkplek en de impact op de resultaten op ondernemingsniveau bepalen. Zo meet u de veranderingen in bedrijfsresultaten ten gevolge van de opleidingsactie. Dit is evaluatie op organisatieniveau, een tijd na de opleidingsactie. Zolang dit niet in concrete financiële resultaten wordt uitgedrukt, spreken we van impactmeting.

FINANCIEEL RESULTAAT VAN OPLEIDING: ROI-METING

Zodra de effecten echter worden omgezet in financiële baten, spreken we van ROI-meting (Return On Investment). Hierbij beschouwen we de opleidingen van medewerkers als een economische investering en meten we hoeveel deze investering opbrengt in de nabije toekomst. Tijdens deze dag krijgt u ook bruikbare handvatten en tools bij het uitdrukken van het financiële rendement van leertrajecten.

Helga Gielen - Trainer IFBD
Bij elke investering wordt een business case gemaakt. Ook opleiding, vorming en training mogen hier niet aan ontsnappen. Durf dan ook het rendement van uw leerinspanningen in kaart te brengen.

Helga Gielen - Trainer IFBD

Helga Gielen is sinds 1996 opleidings-consultant en directeur van JONAC NV, voorheen trainingsmanager bij BIM Engineering, European Training and Development Manager bij JD EDWARDS en opleider bij DIGITAL en RANK XEROX. Helga Gielen komt uit de praktijk en zij heeft een brede achtergrond en een ruime ervaring in het opleidingsgebeuren. Door haar didactische aanpak weet zij het publiek te boeien en zorgt zij voor een maximum leerresultaat.

Zij publiceerde diverse boeken waaronder ‘Rendement van leeractiviteiten. Effectmeting en ROI-meting van opleidingen’; ‘Leren van en met elkaar op de werkplek’; ‘Peterschap in Ondernemingen’; ’Opzetten of uitbouwen van mentorschap in uw organisatie’, …

Goede opleiding, voldoende praktijkvoorbeelden & voldoende herhaling.

Vincent, Project Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Writers academy Online interviewen – ONLINE WORKSHOP Online interviewen – ONLINE WORKSHOP Lees meer lees meer Strategie & innovatie Valkuilen bij het werken met (onder-)aannemers Valkuilen bij het werken met (onder-)aannemers Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Voeren van verzuimgesprekken op de werkvloer Voeren van verzuimgesprekken op de werkvloer Lees meer lees meer Writers academy Agile HR Agile HR Lees meer lees meer