Risico management in projecten - IFBD
Risico management in projecten

Risico management in projecten

  • U leert de risico’s van uw project in kaart te brengen en aan te sturen.
  • U leert technieken en methodes om het risico van uw projecten te minimaliseren.
  • U leert risico’s kwalitatief en kwantitatief aan te sturen.

HOE RISICOVOL IS UW PROJECT?

Ieder project, klein of groot, strategisch of tactisch, heeft per definitie een zekere graad van onzekerheid en risico. Hoe nieuwer of unieker het project, hoe groter de onzekerheid en dus hoe groter het aantal risico’s. Hoe strategischer het project, hoe groter de impact van de risico’s. Als project manager is het uw opdracht deze risico’s niet alleen pro-actief in kaart te brengen, maar vooral deze te sturen en hun impact te minimaliseren.

HOE PAKT U DIT PROJECTMATIG AAN?

Een correcte identificatie en inschatting van deze risico’s is dan ook essentieel om de onzekerheid binnen het project te minimaliseren. Als project manager wordt van u verwacht dat u kennis heeft van risico beheersingstechnieken. Alleen zo kunt u samen met uw team een zo compleet mogelijk beeld scheppen van de onzekerheden en risico’s die uw project draagt. Alleen zo kunt u de nodige proactieve maatregelen treffen om een succesvol project verloop en oplevering te garanderen.

WAT MAG U VERWACHTEN?

Deze cursus werd speciaal ontwikkeld voor project managers en project leiders die zelf instaan voor het risico management van hun projecten. De aangereikte theorie en praktijkvoorbeelden zijn toepasbaar in diverse soorten van projecten, zowel technische als niet-technische. Op het einde van deze 2-daagse heeft u een breed overzicht van de diverse mogelijkheden en hun toepassingsgebied. Op deze wijze kunt u niet alleen de risico’s van uw project(en) perfect inschatten, maar ook aansturen en – indien wenselijk – vermijden.

Chris Kindermans - Trainer IFBD
Onzekerheid is nu eenmaal de enige zekerheid in project management. Maar hoe strategischer je project, hoe groter de impact van de risico’s of onzekerheden. Als project manager moet je die risico’s in kaart brengen om zo hun impact te minimaliseren.

Chris Kindermans - Trainer IFBD

Chris Kindermans MSc PMP is Managing Partner van Kindermans Van Langenhove Associates, Principal van PROYECTA bvba, E M S Professor bij EHSAL, Lecturer Project Management bij BOSTON UNIVERSITY in Brussel en docent in de Master in Project management bij XIOS. Hij is tevens Past President van de Belgische afdeling van het Project Management Institute (PMI) en European Representative van Code of Ethics implementation, CIAC, PMI.

Hij startte zijn loopbaan in 1973 bij de Diensten van de Eerste Minister, in de departementen Persoverzicht en Ambtenarenzaken. Na 5 jaar werd hij Directie-Attaché bij de Belgische Vereniging der Banken, waar hij o.m. verantwoordelijk was voor de coördinatie van de interbancaire marketing en informatieactiviteiten.

In 1981 startte hij zijn commerciële loopbaan bij Matra Informatique Belgique als Sr. Sales Representative. Hierna werd hij Account Manager bij Datapoint Belgium. Enkele jaren later stapte hij over naar het systeemhuis Logica, waar hij achtereenvolgens Commercial Manager, Business Unit Manager, Marketing & Commercial Director en Deputy General Manager werd. In 1991 vervoegde hij Bull International te Parijs als Professional Services Business Development Manager. Binnen Bull werkte hij verder aan zijn professionele loopbaan en werd hij o.m. Director International Operations Support, Director Systems Integration and Services voor Bull Benelux, Director International Business Development, Systems Integration and Services Director for Eastern and Central Europe. Eind 2000 werd Chris Kindermans Director Resources Management in de Consultancy and Systems Integration Division van Bull.

Begin 2002 startte Chris Kindermans het adviesbureau “PROYECT@” op, met als focus de audit, de support, de verbetering en het management van (inter-) nationale offertes, programma’s en projecten. In 2010 zag een nieuw bedrijf “Kindermans & Van Langenhove VOF” het daglicht, gespecialiseerd in management consultancy, project audit & training. Zijn uitgebreide commerciële ervaring – met als focus het verkopen van complexe projecten – gecombineerd met een diep inzicht in complexe business strategieën – met als focus probleem oplossend denken –, naast het feit dat hij een PMI gecertifieerd Project Manager is, maakt van Chris Kindermans de ideale docent voor onze trainingen in project management.

Sinds 2001 is Chris Kindermans hoofddocent Project Management binnen het Institute for Business Development. Hij coördineert het integrale portfolio van de IFBD project management trainingen.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Project management Opzetten van een PMO (Project management office) Opzetten van een PMO (Project management office) Lees meer lees meer Project management Communiceren & informeren binnen projecten Communiceren & informeren binnen projecten Lees meer lees meer Project management Project leiderschap Project leiderschap Lees meer lees meer Strategie & innovatie Change & project management Change & project management Lees meer lees meer