Schaamteloos delegeren - IFBD
Schaamteloos delegeren

Schaamteloos delegeren

  • U krijgt helderheid over wat en hoe u kunt delegeren.
  • U leert waarom delegeren geen ‘management-trucje’ is, maar een bedrijf kritische werkstrategie.
  • U leert waarom niet steeds de laatste moet zijn die het licht uit doet.

MOEITE MET DELEGEREN?

Bijna elke directeur, manager of ondernemer doet het: ze voeren zelf werk uit waarvoor ze andere mensen in dienst of in hun team hebben. Herken jij dat ook? Waarom doe je dat? Waarom pak je zelf klussen op waar andere mensen in je team of bedrijf voor betaald worden? Waarom delegeer je niet? Voel je persoonlijke belemmeringen? Vind je het vervelend om anderen te vragen taken uit te voeren die je zelf niet graag zou doen? Vind je dat je sommige dingen onmogelijk aan een ander kunt overlaten? Is het een cultuurding? Heeft het begrip “delegeren” binnen jouw bedrijf of team een te hiërarchische bijsmaak? Of ligt het aan je team of specifieke medewerkers in je team? Heb je het gevoel dat het sneller en beter gebeurt als je het zelf doet?

WAT DE REDEN OOK IS: ALS JE NIET DELEGEERT, DOE JE JEZELF TEKORT

Want in de tijd dat jij het werk doet dat anderen kunnen doen, kun je je niet richten op dat waarin je de meeste waarde toevoegt – of zou moeten toevoegen: zoals business development, plannen op langere termijn, structurele verbetering en groei. Ook niet onbelangrijk: zolang jij niet delegeert, is de kans groot dat je altijd degene bent die het licht uitdoet. Er is niks mis met hard werken … maar besteed je tijd en energie dan wel aan de goede dingen. Tel ze eens op, al die uren dat je werk zit te doen dat in de functieomschrijving van een ander staat. Of het werk dat in niemands functieomschrijving staat, waardoor het uiteindelijk bij jou terechtkomt: e-mails beantwoorden, overleggen, brandjes blussen … Soms kun je het gevoel krijgen dat jij voor je team werkt in plaats van andersom. En stel je voor dat je die uren vrij zou kunnen maken. Wat zou je in die tijd wel niet allemaal kunnen doen?

HET GAAT NIET ALLEEN OM TIJD. HET GAAT OOK OM RESULTATEN.

Delegeren is geen management-trucje, maar een bedrijf kritische werkstrategie. Wie op de goede manier delegeert, maakt zijn of haar team sterker, zelfstandiger en gemotiveerder. En met zo’n team – een team waaraan je zonder belemmeringen en met vertrouwen kunt delegeren – boek je simpelweg meer resultaat.

HOE DEZE WORKSHOP JE SCHAAMTELOOS HELPT MET DUURZAAM DELEGEREN

Taco Oosterkamp leert je met een andere bril naar delegeren te kijken. Niet vanuit emotie, maar vanuit bedrijfseconomische afwegingen. Hij geeft je tientallen praktische tips en direct bruikbare handvatten die je direct in jouw eigen praktijk kunt toepassen. Deze Masterclass haalt alle drempels weg om de dag na de training, daadwerkelijk schaamteloos te delegeren.

Taco Oosterkamp - Trainer IFBD
Ik geef je in dit programma een complete toolbox met handvatten, tips en tricks om meer te gaan delegeren. De masterclass is erop gericht om je te helpen uit het kritieke pad te komen. Je team krijgt meer verantwoordelijkheid en jij krijgt meer tijd voor de kern van je werk.

Taco Oosterkamp - Trainer IFBD

Als Business Thinker inspireerde Taco Oosterkamp de afgelopen jaren duizenden ondernemers, directeuren en managers met zijn seminars, trainingen en artikelen. Hij is de auteur van de boeken “Getting Things Done in de praktijk”, “Schaamteloos Delegeren” en “Elke dag je hoofd en inbox leeg” en heeft ruim 20.000 klanten geholpen om sneller én beter te werken. Hij coachte tientallen moderne leiders in binnen- en buitenland en keek mee in de cockpit van snelgroeiende bedrijven. Taco maakte zelf ongeveer alle fouten die je maar kunt verzinnen en deelt de lessen uit die fiasco’s graag met jou in deze unieke Masterclass. Hij vindt weinig leuker dan mensen laten lachen om zichzelf en ze tegelijkertijd een paar stevige concepten en praktische tips in de maag te splitsen. Taco sprak op talloze seminars, trainingen en conferenties. Je komt hem tegen in volle zalen in schouwburgen, maar ook in een achteraf-collegezaaltje van Columbia University of ergens in een directiekantoor bij een beursgenoteerde CEO.

Inclusief voor elke deelnemer!

Schaamteloos delegeren is geen droge kost, maar een heerlijk leesbaar managementboek. Bestsellerauteur Taco Oosterkamp geeft veel praktische tips, maar legt ook uit welke methodes en concepten erachter zitten. En hij vertelt met smaak verhalen van zijn klanten en zichzelf.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Schaamteloos delegeren’ van uw trainer Taco Oosterkamp mee naar huis. 

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Writers academy De dirty tricks van het onderhandelen De dirty tricks van het onderhandelen Lees meer lees meer Strategie & innovatie Strategie = Executie Strategie = Executie Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Interpersonal effectiveness Interpersonal effectiveness Lees meer lees meer Writers academy Van gelijk hebben naar gelijk krijgen Van gelijk hebben naar gelijk krijgen Lees meer lees meer