Schrijven van werkinstructies in een technische omgeving - IFBD
Schrijven van werkinstructies in een technische omgeving

Schrijven van werkinstructies in een technische omgeving

  • U leert aan welke eisen een goede en functionele werkinstructie moet voldoen en werkt zelf concrete werkinstructies uit.
  • U leert hoe u de werkinstructies of werkvoorschriften moet beheren.
  • U leert de waarde en de risico’s van het automatiseren van uw werkinstructies.

SCHRIJVEN VAN WERKINSTRUCTIES: EEN ABSOLUTE NOODZAAK

Door de groeiende vraag naar kwalitatief hoogwaardige producten enerzijds en de grote doorstroming van personeel anderzijds, is het vandaag een absolute noodzaak om bedrijfsprocessen en bepaalde werkzaamheden in productie en onderhoud vast te leggen in procedures en werkvoorschriften. Binnen kwaliteitsomgevingen (ISO, EFQM, VCA, …) is het bovendien ook een noodzaak om te voldoen aan de vooropgestelde procedures.

VOORDELEN VAN WERKINSTRUCTIES BINNEN EEN TECHNISCHE AFDELING

Het borgen van de aanwezige kennis in werkvoorschriften zorgt ervoor dat het opleidingstraject van nieuwe werknemers in een technische afdeling drastisch verkort. De informatie nodig voor het uitvoeren van operationele werkzaamheden is immers direct bereikbaar. Naast het opleiden van nieuwe medewerkers spelen deze procedures en werkvoorschriften ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van huidige medewerker en het vasthouden van waardevolle kennis van de ervaren mensen. Bovendien verlaagt de foutenlast, verhoogt de efficiëntie en maximaliseert u de toegevoegde waarde van uw technische afdeling.

WAT MAG U VERWACHTEN?

Aan de hand van concrete no-nonsense voorbeelden, oefeningen, stappenplannen en concrete cases worden o.m. volgende vragen beantwoord:
> Hoe ziet een goed werkvoorschrift eruit?
> Welke hoofdstukken moeten in een werkvoorschrift worden opgenomen?
> Welke tools kunnen in een werkvoorschrift worden opgenomen?
> Kan een werkvoorschrift worden verbonden met bepaalde bedrijfsdoelstellingen?
> Wie maakt de werkinstructies en volgt deze op?
> Hoe beheert u uw werkinstructies?
> Wat met geautomatiseerde systemen?

Deze cursus toont aan dat een werkvoorschrift geen losstaand document is, maar een wezenlijk deel uitmaakt van de gehele visie van het bedrijf met verbindingen naar veiligheid, milieu en continuïteit.

Willy Vandenbrande - Trainer IFBD
Vele organisaties onderschatten de waarde van werkinstructies drastisch en zien hen alleen als een noodzakelijk kwaad in een kwaliteitsomgeving (ISO, EFQM, VCA, …). Toch zorgt het borgen van de aanwezige kennis in goede werkinstructies niet alleen voor een korter opleidingstraject van nieuwe medewerkers, maar ook voor snellere en beter interventies bij problemen of conflicten.

Willy Vandenbrande - Trainer IFBD

Ir. Willy Vandenbrande (burgerlijk ingenieur metaalkunde – RUG 1978) werd in 1991 – na een carrière in onderzoek en ontwikkeling (assistent RUG) en in productie en kwaliteit (Clark-Hurth Components – nu een afdeling van Dana Spicer) – Consultant Kwaliteitsmanagement. Vier jaar later, in 1995, startte hij Quality Solutions Consult (QS Consult) op. Deels vanuit zijn vroegere ervaring, interesse en opleiding, deels vanuit de vraag van de markt is QS Consult betrokken bij belangrijke projecten in statistiek en kwaliteitstechnieken voor procesverbetering. Als Master in Total Quality Management en Six Sigma Black Belt begeleidt Willy vandaag ondernemingen die hun technieken en processen willen verbeteren.

Het schrijven van werkbare, concrete en duidelijke werkinstructies kadert integraal in de ervaring én interesse van onze docent. Aan de hand van eigen ervaring, teruggekoppeld naar de concrete vragen en behoeften van de deelnemers, zorgt hij ervoor dat u morgen uw eigen werkinstructies verder kunt optimaliseren.

Opleidingsdag zat verzorgd in elkaar, ik heb geen opmerkingen of verbeteringen.

Roel, Medewerker Ontwikkeling & Veiligheid
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Voeren van resultaatgerichte functioneringsgesprekken Voeren van resultaatgerichte functioneringsgesprekken Lees meer lees meer Writers academy De 8 gouden regels voor succesvolle communicatie De 8 gouden regels voor succesvolle communicatie Lees meer lees meer Communicatie, presentatie & impact Emotioneel intelligent communiceren Emotioneel intelligent communiceren Lees meer lees meer Writers academy Van gelijk hebben naar gelijk krijgen Van gelijk hebben naar gelijk krijgen Lees meer lees meer