Als manager op weg naar optimaal leiderschap - ONLINE WORKSHOP - IFBD
Als manager op weg naar optimaal leiderschap – ONLINE WORKSHOP

Als manager op weg naar optimaal leiderschap – ONLINE WORKSHOP

  • Stel een juiste leiderschapsdiagnose.
  • Pas uw leiderschapsstijl aan in uw one-2-one communicatie.
  • Verhoog de betrokkenheid en het empowerment van uw team.

ONE SIZE FITS NOBODY !!!

Soms weet je het als leidinggevende echt niet meer … Je ene eigenwijze teamlid wekt de indruk dat hij zijn taken perfect onder controle heeft, maar de resultaten vallen telkens weer tegen. Terwijl je bij dat andere onzekere teamlid echt wel het idee hebt dat zij heel wat meer kan dan zij zelf denkt. Maar zij krijgt het niet gedaan. En dan heb je die rookie, pas begonnen en wild enthousiast.  En die oude rot die je nodig hebt en van wie je hoopt dat hij goed blijft presteren. Maar hoe pak jij dit als team manager aan?  

LEIDERSCHAP IS MAATWERK EN GEEN CONFECTIE

Elke medewerker vraagt van jou een andere leiderschaps- en communicatiestijl. En deze wordt bepaald door zowel de bereidheid als de bekwaamheid van het individu.  Want jouw keuze voor een bepaalde leiderschapsstijl hangt zowel af van de mate waarin een medewerker een taak goed kan uitvoeren als van de houding die de medewerker heeft.  Snel en gericht schakelen tussen verschillende leiderschaps- en communicatiestijlen is dan ook een must.  

STEL DE JUISTE DIAGNOSE

Het lastigst met het toepassen van de verschillende leiderschapsstijlen blijft het stellen van een juiste diagnose. Welke stijl past nu het beste bij welke medewerker? Vergeet hierbij vooral niet dat wat je medewerker vraagt, niet altijd is wat hij of zij ook nodig heeft.  

COMMUNICEREN IN VERSCHILLENDE STIJLEN ALS ROBUUST ANTWOORD

Variëren van stijl van leidinggeven, stelt je immers in staat om je medewerkers op maat te begeleiden. Met als finaal doel, dat ze uiteindelijk zelfstandig hun taken kunnen uitvoeren. 

WAT BETEKENT DIT VOOR JOU?

Maar hoe bepaal je het maturiteitsniveau van je medewerkers? Hoe pas je je leiderschapsstijl aan? Hoe diagnosticeer je de leiderschapsnoden van uw medewerker? Hoe varieer je als leider van stijl en wat houdt iedere stijl precies in? En communiceren in verschillende stijlen, hoe doe je dat? En wat is het verband tussen situationele benaderingen en het input/output-concept?  

VERLOOP VAN DIT ONLINE PROGRAMMA

Tijdens deze praktijkgerichte en sterk interactieve online sessie krijg je duidelijke handvaten, do’ s and don’ts met praktijkvoorbeelden. Jij weet welke stijl voor welke deeltaak voor welke deelnemer het best geschikt is.  

Rik Moons - docent IFBD
Glad ijs is een droom voor wie goed kan schaatsen.

Rik Moons - docent IFBD

Rik Moons is co-auteur van het boek “Waarom uw oplossing het probleem is”. Rik richtte na een succesvolle loopbaan van 24 jaar binnen de farma-industrie zijn eigen bedrijf MoonsManagement op, waarbij gefocust wordt op sales- en leiderschapstrainingen. Rik doceert communicatie en leiderschap aan de universiteit Gent en is professor aan EMS-Odisee (associatie KU Leuven) in Brussel en gecertifieerd “Blanchard-International, Belgium Resource Trainer SLII®” alsook “Gecertifieerd trainer input/output-leiderschap, F. Vandendriessche”. Hij is bovendien een boeiend verteller en is -met meer dan 150 uiteenzettingen per jaar- een veel gevraagd spreker, ook voor interactieve online-sessies.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Writers academy Leiding geven aan mensen die geen zin hebben Leiding geven aan mensen die geen zin hebben Lees meer lees meer Writers academy Afspraak is afspraak – discipline op de werkvloer Afspraak is afspraak – discipline op de werkvloer Lees meer lees meer Writers academy Eigenaarschap ontwikkelen bij medewerkers & teams Eigenaarschap ontwikkelen bij medewerkers & teams Lees meer lees meer Writers academy De 6 geheimen van het overtuigen volgens Cialdini De 6 geheimen van het overtuigen volgens Cialdini Lees meer lees meer