Social Selling - IFBD
Social Selling

Social Selling

  • Leer hoe u uw digitale factor drastisch verhoogt.
  • Leer hoe u zichzelf op de digitale kaart zet.
  • Leer hoe u uw digitale reputatie en uw digitale identiteit vorm geeft.

HOE MAXIMALISEERT U UW DIGITALE GUNFACTOR

“Mensen kopen van mensen” blijft – zelfs in dit digitale internet tijdperk – een feit. Of u nu verkoper of inkoper bent; marketeer, manager of ondernemer, uw persoonlijke gunfactor blijft bepalend voor uw commercieel succes en de impact van uw netwerk inspanningen. Maar hoe verhoogt u uw digitale gunfactor? Onderzoek wijst uit dat intussen 78% van de top B2B verkopers sociale media succesvol inzet om zijn/haar doelstellingen te behalen. En u?

PERSONAL BRANDING OF HOE ONDERSCHEIDT U ZICHZELF VAN DE ANDEREN

Nooit eerder was het zo makkelijk om te netwerken … Nooit eerder had u zo makkelijk toegang tot nieuwe klanten. Nooit eerder kon uw klant u zo makkelijk vinden. Met de komst van de sociale media werd alles nog net iets makkelijker en sneller. Maar hiertoe moet u investeren in uw persoonlijk merk.  Een sterke personal branding is immers essentieel voor uw succes als ondernemer of verkoper. Omdat de diensten die u aanbiedt vaak voor een klant niet altijd, of direct, als onderscheidend worden ervaren.  Omdat u op het net niet alleen bent. Omdat u werkt met een snel, maar ook vluchtig medium. U moet uw klanten vinden en uw klanten moeten u vinden.

ZET U ZELF OP DE KAART

Wanneer u zichzelf als merk in kaart brengt, moet u dit op een overtuigende wijze kunnen doen. Niet alleen in de echte wereld maar zeker op alle sociale media. Sociale media zijn een zeer krachtig middel om uzelf op de kaart te zetten. En van hieruit kunt u een succesvol commercieel netwerk uitbouwen en zo succesvol zaken doen.

Deze sociale media helpen u in het verkoopproces. Social selling is vandaag een must voor elke professional en ondernemer. Van het vinden van mensen en leads via het connecteren tot het opvolgen van uw klanten, leveren sociale media u directe én meetbare meerwaarde op. Zo groeit u van lead naar deal.

SOCIAL SELLING ALS ULTIEME COMMERCIËLE TOOL

Social Selling is het nieuwe fundament van Overtuigend Netwerken. Sociale medianetwerken en online hulpmiddelen zijn vandaag onontbeerlijk om u als merk in de markt te zetten om zodanig betere en efficiëntere lead generatie te doen, om beter en sneller deals te sluiten, om beter klantenbeheer en klantenvertrouwen op te bouwen. Vertrouwen en geloofwaardigheid (kortom uw persoonlijke gunfactor) is essentieel binnen uw  personal branding. En sociale media spelen hier een cruciale rol bij.

WAT KUNT U LEREN VAN ECHTE SOCIAL SELLERS

Echte Social Sellers gebruiken het web en de sociale media om huidige en toekomstige klanten te beheren en te identificeren door te luisteren, te connecteren, te engageren en relevante informatie te delen. Ze gebruiken deze nieuwe technologieën als aanvulling van hun huidige manier van prospectie (websites, blog sites, jaarrapporten, presentaties, netwerken, persoonlijke afspraken en natuurlijk ook telefonische prospectie).

REPUTATIE MANAGEMENT ALS WEZENLIJK ONDERDEEL VAN UW PERSONAL BRANDING

Via het web en diverse sociale media bent u maar 1 klik verwijderd van uw klanten. Niet alleen in uw rol als professional, maar ook in uw rol als individu … Een goede en professionele digitale identiteit is dan ook absolute noodzaak. Uw social selling (en zo uw digitale gunfactor) staat of valt met uw digitale reputatie. Reputatie Management is dus een must: van een goed profiel over privacy tot sociale media conversaties.

KRIJG EEN STAPPENPLAN TOT EEN COMMERCIËLE DIGITALE IDENTITEIT

Deze workshop bezorgt u een direct toepasbaar stappenplan bij het opbouwen en vormgeven én gebruiken van een professionele digitale identiteit. Maar bovenal leert u hoe u hier commercieel succes kunt uithalen zodat u iedereen vindt, maar iedereen ook u weet te vinden.

 

“Aankopers en beslissingsnemers grijpen meer en meer naar sociale media om zich te  informeren over producten en diensten vooraleer ze lastenboeken opstellen en overgaan tot een aankoop. Ze gebruiken blogs en fora om zich te informeren, connecteren om feiten te checken bij hun collega’s via sociale netwerken en stellen vragen op Twitter en tal van andere kanalen.  Een uitdaging voor de verkopers maar tegelijk een fantastische opportuniteit.”

– De Tijd

Mic Adam - Trainer IFBD
Uw digitale gunfactor én uw digitale reputatie zorgen ervoor dat u via social media kunt netwerken en zelfs zaken doen. Ik bezorg u graag een concreet stappenplan tot een commerciële digitale identiteit.

Mic Adam - Trainer IFBD

Mic Adam ontwikkelde zijn expertise in social networking en social selling tijdens zijn jarenlange internationale sales en marketing ervaring bij o.a. Wang Laboratories (B & USA), Kryptonite Corp. (B & USA), Van Aerden Group (F, B & USA), Ophardt Hygiëne Technik (D) en Unisys (B & F). Vandaag heeft hij – als Social Media Policy Creator – bij verschillende nationale en internationale bedrijven sociale media policies opgesteld. Hij werkt vanuit de visie ‘uw medewerker als een social media ambassadeur’. Hiernaast traint en adviseert Mic zijn klanten in het maximale gebruik én optimale rendement van social media. Mic is een veel gevraagd en gewaardeerd trainer en key note spreker op diverse nationale en internationale events.  Hiernaast publiceert hij diverse blogs, columns en artikelen in CxO Magazine, Bizz Magazine, HR Magazine, de Tijd, … over de diverse uitdagingen van social media.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Voeren van resultaatgerichte functioneringsgesprekken Voeren van resultaatgerichte functioneringsgesprekken Lees meer lees meer Writers academy Aanspreken? Gewoon doen! Aanspreken? Gewoon doen! Lees meer lees meer Marketing De power van een contentplatform De power van een contentplatform Lees meer lees meer Strategie & innovatie Strategic pricing Strategic pricing Lees meer lees meer