Stem & lichaamstaal als fundament van authentiek leiderschap - IFBD
Stem & lichaamstaal als fundament van authentiek leiderschap

Stem & lichaamstaal als fundament van authentiek leiderschap

  • U leert waarom mensen ‘ja’ zeggen maar ‘neen’ doen.
  • U leert hoe u dynamisch en overtuigend overkomt door een juist gebruik van uw stem.
  • U leert hoe u uw boodschap bevestigt door het juist inzetten van stem en lichaamstaal.

‘JA’ ZEGGEN MAAR ‘NEE’ DOEN …

We kennen allemaal die momenten waarop alles naar wens verloopt: je wordt gehoord en krijgt de dingen gedaan. Maar er zijn ook van die andere dagen … niemand luistert naar je en niemand begrijpt je. Ze zeggen ‘ja’ maar doen ‘nee’. Wie denkt dat impact vooral draait om de juiste outfit, een vlot kapsel en dito oneliner, die moeten we teleurstellen. Toegegeven, ‘a bad hairday’ helpt niet, maar dynamisch en overtuigend overkomen komt van binnenuit.

Alle onderzoeken bevestigen immers dat meer dan 65% van alle communicatie non-verbaal verloopt. En dit kunnen wij sturen: het aannemen van de passende houding, de keuze van de juiste plaats, het afstemmen van bewegingen op het verhaal, een variërend stemvolume, een expressieve mimiek ondersteund door stem, op het juiste moment oogcontact maken, … Je stem en lichaamstaal moeten je verhaal ondersteunen.

NIET WAT JE ZEGT MAAR WEL HOE JE HET ZEGT …

Je stem en je lichaamstaal zijn dé essentiële tools voor een impactvol leiderschap. Het bewust inzetten ervan bevestigt immers je authenticiteit en je natuurlijke autoriteit. Zo ga je naar de essentie van communicatie. Maar waarom klinken sommige stemmen zo inspirerend en andere eerder bedeesd? Hoe laat je gezag in je stem klinken? De communicatie met onze medewerkers, managers, klanten en collega’s wordt door veel meer elementen bepaald dan we in eerste instantie denken. Want wat woorden écht betekenen, blijkt vooral uit de manier waarop je ze brengt.

Zowel je stem als je lichaamstaal moeten die communicatie bevestigen en onderstrepen. Wat je zegt, is vaak minder belangrijk dan hoe je het brengt. Je geloofwaardigheid als leidinggevende zit niet alleen in je boodschap maar eveneens in de manier waarop je toont dat je die boodschap ook zelf gelooft … En hierbij zijn je stem en je lichaamstaal cruciaal.

BREIN VERSUS LICHAAM

Ons brein verandert ons lichaam: onzekere gedachten zorgen voor een onzekere houding en voor een twijfelende stem. Maar onze lichaamstaal verandert evenzeer ons brein: door anders te spreken en te bewegen, ga je ook anders denken. Krachtig persoonlijk leiderschap begint dan ook met geloofwaardig non-verbaal gedrag waarbij je stem en lichaamstaal je boodschap bevestigen.

Martine Van Gorp - Trainer IFBD
Wie denkt dat impact vooral draait om de juiste outfit, een vlot kapsel en dito oneliner, die moeten we teleurstellen. Toegegeven, ‘a bad hairday’ helpt niet, maar dynamisch en overtuigend overkomen komt van binnenuit.

Martine Van Gorp - Trainer IFBD

Na 15 jaar actief te zijn geweest als actrice en dramadocent, legt Martine Van Gorp zich als trainer en coach toe op wat je stem en uitstraling betekenen in persoonlijke en/of professionele contacten. Vanuit haar theateropleiding en -achtergrond, besefte zij dat de impact van het ‘verhaal’ vooral gemaakt wordt door de wijze waarop het verhaal gebracht wordt. Veel leidinggevenden focussen zich op de inhoud, de woorden, de slides … en staan zelden stil bij stem en lichaamstaal. Slechts 7% van onze communicatie wordt bepaald door de woorden die we uitspreken, 55% door onze lichaamstaal en maar liefst 38% door de klank van onze stem. Tijdens haar trainingen focust Martine zich niet op wat u vertelt, maar op hoe u het vertelt. Zij leert u om overtuigend te communiceren – verbaal én non-verbaal.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Leiding geven aan mensen Aansturen van onproductief gedrag Aansturen van onproductief gedrag Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Als manager op weg naar optimaal leiderschap – ONLINE WORKSHOP Als manager op weg naar optimaal leiderschap – ONLINE WORKSHOP Lees meer lees meer Writers academy De psychologie van overtuigen: ijs verkopen aan eskimo’s De psychologie van overtuigen: ijs verkopen aan eskimo’s Lees meer lees meer Writers academy Aanspreken? Gewoon doen! Aanspreken? Gewoon doen! Lees meer lees meer