To the point presenteren & rapporteren - ONLINE WORKSHOP - IFBD
To the point presenteren & rapporteren – ONLINE WORKSHOP

To the point presenteren & rapporteren – ONLINE WORKSHOP

  • Vindt u het moeilijk om complexe onderwerpen in korte tijd te presenteren?
  • Is uw (online) publiek snel afgeleid, veeleisend of moeilijk te overtuigen?
  • Wilt u geraffineerde en impactvolle slides en rapporten presenteren?

DURFT U DE IMPACT VAN UW PRESENTATIES EN RAPPORTEN TE METEN?

Presentaties en rapporten zijn een onmisbaar onderdeel van ons professionele leven, zeker nu dit leven zich voornamelijk online afspeelt.  Ze zijn hét vehikel bij uitstek om belangrijke beslissingen voor te bereiden, toe te lichten en te evalueren.  En toch zijn ze even vaak een bron van ergernis of zelfs pure frustratie. Zeker in deze complexe tijden, wanneer vele presentaties online gebeuren en rapporten via Zoom worden toegelicht.  

GERAFFINEERDE PRESENTATIES EN RAPPORTEN

Deze online workshop leidt u terug naar de essentie: de inhoud én de impact van uw verhaal. U leert hoe u, voor uw presentaties of rapporten, de inhoud kort en toch volledig maakt, hoe u een perfecte balans vindt tussen vorm en inhoud en hoe u zelfs het moeilijkste en meest veeleisende publiek overtuigt.  Tot slot bespaart u – met in dit programma aangereikte stappenplan – extra tijd bij de voorbereiding van elke presentatie of elk rapport.  

HOE WERKT HET BREIN VAN UW PUBLIEK?  EN UW BREIN?

De online workshop, vol tips, talloze voorbeelden en best practices, leert u –stap voor stap – hoe u een ijzersterke én to the point presentatie opbouwt. Bovendien krijgt u inzicht in de werking van het menselijke brein, onontbeerlijk bij het maken van presentaties die bijblijven.

TO THE POINT PRESENTEREN

Deze workshop ‘To the Point Presenteren & Rapporteren’ biedt u een unieke designmethode voor échte presentaties. U leert een verhaal te creëren dat de aandacht trekt, overtuigt en blijft hangen. Of u nu moet spreken voor een grote groep of de resultaten van uw project moet toelichten tijdens een online meeting … Uw opdracht is uw inhoud impactvol verkocht te krijgen aan uw (onine) kritische publiek.  

WAT MAAKT DIT ONLINE PROGRAMMA UNIEK?

Weinigen onder ons moeten key note speeches geven op internationale congressen en nog minder durven zich te meten met Obama of Steve Jobs. De gemiddelde manager moet zijn boodschap gewoon verkocht krijgen aan collega’s, management of klanten. Online of in een meeting room. Niet door flitsende slides of een onovertroffen charisma … maar door een to the point presentatie.    

DIT IS GEEN SCHRIFTELIJKE CURSUS ZWEMMEN …

Een online training over presenteren klinkt een beetje als een schriftelijke cursus zwemmen. Niets is echter minder waar … In dit programma gaat u écht aan de slag met uw presentatie of rapport. Er wordt niet alleen geluisterd, maar vooral gewerkt.  

Bovendien zorgde Corona ervoor, dat meer en meer presentaties online gebeuren. Uw volgende rapport moet u ongetwijfeld via Zoom verdedigen. Uw klanten zitten in een virtuele wachtkamer  te wachten op uw presentatie. En uw directie verwacht een heldere en beknopte presentatie via Teams. Ook daarom is de online versie van deze training zo belangrijk. U leert te presenteren in een huidige (post-) corona realiteit, waarin de inhoud van uw verhaal primeert.  

Tot slot is wat u leert ook één op één toepasbaar op business rapportering, e-mail communicatie, groepsdiscussies en strategievorming.  

AANPAK VAN DEZE TRAINING

In vier robuuste modules, leert u de essentie van een to the point presentatie of to the point rapport. Wij hebben het niet over uw lichaamstaal of stembeheersing, wel over de inhoud en vorm van uw verhaal. Met gerichte opdrachten, instructieve video’s, uitgewerkte voorbeelden en herkenbare cases gaat u aan de slag, zowel tijdens, tussen als na elke online module. Bovendien krijgt u de kans te werken aan uw presentatie.

Edouard Gruwez - Docent IFBD
Maak uw presentaties helder, beknopt, geraffineerd en impactvol ... Zowel online als real life !!!

Edouard Gruwez - Docent IFBD

Edouard Gruwez is CEO van To The Point At Work. Hij werkte internationaal als business development, marketing & managing director voor Volvo Truck & General Motors en vanaf 2004 als communicatieconsultant. Hij ontwikkelde vanuit zijn advies- en trainingspraktijk een nieuwe benadering voor het maken en geven van presentaties. Hij doceert ook over dit onderwerp en is een veelgevraagd trainer, nationaal en internationaal. Vandaag helpt hij organisaties en hun managers om ‘to the point’ te communiceren. Hiernaast is hij ook Professor aan de IE Business School te Madrid.

To the point selecteren

Edouard Gruwez leert u in deze bestseller hoe u stap voor stap een ijzersterke presentatie opbouwt. Daarnaast biedt hij u inzichten in de werking van het menselijke brein, die u helpen om nog betere presentaties te maken.  To the point werd zo opgebouwd dat u zich al snel kunt focussen op die dingen die voor u én uw publiek écht relevant zijn. Op die manier zijn online workshop én boek zowel voor de ervaren als voor de beginnende presentator een onmisbaar hulpmiddel.  

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Leiding geven aan mensen Verbindende communicatie voor professionals & leidinggevenden Verbindende communicatie voor professionals & leidinggevenden Lees meer lees meer Online Academy De dirty tricks van het onderhandelen – VIRTUAL CLASSROOM De dirty tricks van het onderhandelen – VIRTUAL CLASSROOM Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Leiding geven op afstand – VIRTUAL CLASSROOM Leiding geven op afstand – VIRTUAL CLASSROOM Lees meer lees meer Leiding geven aan zichzelf Learn to communicate like hostage negotiators Learn to communicate like hostage negotiators Lees meer lees meer