Valkuilen bij het werken met (onder-)aannemers - IFBD
Valkuilen bij het werken met (onder-)aannemers

Valkuilen bij het werken met (onder-)aannemers

  • U leert alle valkuilen van werken met derden op uw werkplek.
  • U leert alle risico’s van werken met (onder-) aannemers en outsourcingpartners.
  • U leert alles over controles door inspectiediensten

OUTSOURCING – JA MAAR ….

Meer en meer ondernemingen besteden de niet-core activiteiten uit, kopen expertise in of vangen piekmomenten op door gebruik te maken van externe diensten. Dit uitbesteden of outsourcen is echter niet zonder gevaar of risico. Werken met externen en derde partijen binnen uw organisatie zorgt immers voor een zeer specifieke problematiek, zowel naar arbeidsrecht, aansprakelijkheid, verantwoordelijkheid en allerhande verplichtingen. Daarom stelt het IFBD u deze unieke training ‘Valkuilen bij het werken met (onder-) aannemers’ voor. Op slechts één dag tijd, krijgt u van onze expertdocenten een pragmatisch antwoord op al uw aannemingsvragen.

MAAR WAT ZIJN NU UW RISICO’S?

Ter beschikking stellen van personeel is een vrij complexe en voor leken niet steeds logische problematiek. U heeft er alle belang bij de eventuele risico’s te anticiperen. En dit zowel bij controle van de bevoegde instanties als bij eventuele calamiteiten en arbeidsongevallen. En wat bij het traditionele werken met (onder-)aannemers? Wat zijn de risico’s? Wie is aansprakelijk? En bij partners uit de nieuwe EU-lidstaten? Bent u steeds aansprakelijk voor de RSZ? Wat met het vrije verkeer van diensten? Wat is het wettelijke kader en wat vertelt de praktijk ons? En wat als uw onderaannemer illegalen tewerkstelt? Of, als een niet-geregistreerde aannemer op uw plant actief is? Hoe kunt u dit controleren? En hoe verlopen de controles door de bevoegde inspectiediensten? Wie controleert wat? Wat mag u verwachten tijdens een routinecontrole? En wat bij een overtreding? Kortom, wie is wie en wie doet wat?

WAAROM DEZE TRAINING

Te veel organisaties zien alleen de voordelen van het werken met (onder-)aannemers en te weinig de risico’s en mogelijke valkuilen. U heeft er echter alle belang bij om met kennis van zaken te anticiperen op eventuele controles en op een verantwoorde wijze te reageren op bedrijfs- of arbeidsongevallen. Onze docenten zijn dé experten en maken u wegwijs binnen deze materie.

Filip Tilleman - Trainer IFBD
Steeds vaker worden activiteiten uitbesteed en vind je derden op jouw werkplek. Soms interims, soms outsourcingpartners, soms structurele samenwerking met (onder-) aannemers. Maar sta je stil bij de risico’s hiervan? Wat als het verkeerd loopt? Of als de inspectiediensten je een bezoekje brengen?

Filip Tilleman - Trainer IFBD

Meester Filip Tilleman is vandaag een autoriteit binnen het Arbeidsrecht. Gedurende de laatste jaren heeft hij een unieke ervaring opgebouwd als advocaat én adviseur binnen het Arbeidsrecht. Zijn praktijk – Tilleman & Van Hoogenbemt – is voornamelijk gespecialiseerd in het begeleiden van complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken. Als docent combineert hij een uitgebreide parate kennis en een unieke ervaring met een uitermate pragmatische en no-nonsense kijk op het Arbeidsrecht. Op deze wijze is hij het beste geplaatst om u gedurende deze dag een bruikbare handleiding van het operationele arbeidsrecht te bezorgen.

 

 

Michaël Verhaeghe - Trainer IFBD

Meester Michaël Verhaeghe, docent aan het Instituut voor Strafrecht, heeft een unieke ervaring opgebouwd binnen de strafrechtelijke aansprakelijkheid. Hij is dan ook – zeker als advocaat met voeling in de praktijk – uitstekend geplaatst om deze training mee te verzorgen.

 

 

Carlos De Wolf - Trainer IFBD

Meester Carlos De Wolf is gespecialiseerd in openbaar aanbestedingsrecht, aannemingsrecht, publiek-private samenwerkingsverbanden, projectfinanciering, … Hij adviseert o.m. diverse bedrijven, actief zowel in België als binnen de Europese Unie. Hij is tevens lid van het redactiecomité van het “Tijdschrift voor Aannemingsrecht”. Verder staat hij ondermeer in voor de analyse van de rechtspraak van het “Hof van Justitie” betreffende aanbestedingsprocedures.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Lean administration – hoe groeien naar een paperless office Lean administration – hoe groeien naar een paperless office Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Job & team crafting Job & team crafting Lees meer lees meer Writers academy Help! … Mijn kandidaat liegt Help! … Mijn kandidaat liegt Lees meer lees meer Strategie & innovatie Masterclass ontketen vernieuwing Masterclass ontketen vernieuwing Lees meer lees meer