Van weerstand naar veranderbereidheid - IFBD
Van weerstand naar veranderbereidheid

Van weerstand naar veranderbereidheid

  • U leert om te gaan met de verandermoeheid van je medewerkers, team of organisatie.
  • U leert verandergericht te communiceren met alle betrokkenen van uw veranderproject of –traject.
  • U leert weerstand om te buigen tot inzet, ownership en motivatie.

IS UW ONDERNEMING OOK VERANDERMOE?

Ondernemingen én mensen moeten anno 2018 wendbaar en flexibel zijn en snel reageren op veranderingen … Veranderingen op technologisch, sociaal en economisch vlak zijn dan ook de regel en niet langer de uitzondering. De vele veranderingen – willens nillens – van de laatste 5 jaar hebben niet alleen mensen, maar ook organisaties verandermoe gemaakt. En dan loopt het verkeerd … Noodzakelijke veranderingen worden uitgesteld, strategische projecten botsen op weerstand en opgelegde veranderingen creëren stilstand en wrevel.

HOE VERANKERT U VERANDERING IN UW ORGANISATIE?

In deze workshop van 1 dag leert u de echte drijfveren identificeren die verandering ondersteunen of juist tegenwerken. Weerstand en kritiek zijn belangrijke signalen die, mits de juiste kadering, kunnen bijdragen tot het slagen van een veranderingsproject. Niet elke verandering moet toegejuicht worden, niet elke weerstand of kritiek is per definitie negatief … Maar verandering moet vandaag verankerd worden in de organisatiecultuur. Deze workshop leert u hoe u inspraak geeft aan alle betrokken partijen, zonder de veranderingsdoelstellingen af te zwakken of suboptimale compromissen te sluiten. Makkelijk is dit niet, onmogelijk evenmin.

VERANDEREN IS VAAK WEERSTAND OPROEPEN

Hoe gaat u om met deze enerzijds stuwende en anderzijds remmende krachten bij verandering? Hoe brengt u een participatieve dynamiek op gang? Hoe houdt u deze dynamiek in leven? Kortom, hoe garandeert u het succes van uw veranderingsproject?

ERVARING STAAT CENTRAAL

De cursus is opgevat als workshop waar ervaringsgericht wordt geleerd. Door voldoende tijd te voorzien voor praktijkoefeningen wordt een eerste aanzet gegeven om oude denk- en gedragspatronen af te leren en ruimte te maken voor nieuwe patronen.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Deze training is bestemd voor managers uit diverse operationele en administratieve diensten, commerciële medewerkers, projectcoördinatoren, coaches en consultants.

Miebet van Santen - Trainer IFBD
Groei van weerstand naar leerstand.

Miebet van Santen - Trainer IFBD

Miebet van Santen heeft meer dan 20 jaar bedrijfservaring in veranderingsmanagement en werkte onder meer voor Procter & Gamble, Belgacom, Janssen Pharmaceutica en de Federale Overheid (POD Maatschappelijke Integratie).

Zij werkt met Verbindende Communicatie en Participatieve Dynamiek als toepassing in het bedrijfsleven, bij conflictbemiddeling en voor persoonlijke ontwikkeling. Zij volgde opleidingen in Europa en in de Verenigde Staten o.a. bij Marshall Rosenberg zelf.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Leiding geven aan mensen Van collega naar leidinggevende Van collega naar leidinggevende Lees meer lees meer Strategie & innovatie Het strategische marketing plan Het strategische marketing plan Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Voeren van verzuimgesprekken op de werkvloer Voeren van verzuimgesprekken op de werkvloer Lees meer lees meer Strategie & innovatie De fluïde organisatie De fluïde organisatie Lees meer lees meer