Vergroot uw impact als preventieadviseur - IFBD
Vergroot uw impact als preventieadviseur

Vergroot uw impact als preventieadviseur

  • U leert de communicatie- en adviesvaardigheden, essentieel voor elke preventieadviseur.
  • U leert hoe u uw rol binnen het CPBW optimaal en assertief invult.
  • U leert om te gaan met crisismomenten en interne weerstand.

PREVENTIEADVISEUR ALS WAAKHOND VAN DE WELZIJNSWET

Als preventieadviseur bent u de waakhond van de Welzijnswet. Uw preventiebeleid staat garant voor een veilige werkplek met minimale risico’s. Maar u bent evenzeer een zendeling die medewerkers overtuigt en management adviseert bij de praktische toepassing en invulling van diezelfde Welzijnswet.

PREVENTIEADVISEUR ALS GEWETEN VAN DE ORGANISATIE

En dit gaat niet steeds even gemakkelijk. Niet alleen moet u – telkens opnieuw – de werkvloer overtuigen van uw beleid, maar ook uw management stelt zich steeds vaker kritisch op. Veiligheid, bescherming, hygiëne en preventie worden jammer genoeg soms gezien als een last. Ze vertragen processen, creëren zelden (direct meetbare) waarde en zorgen voor extra werk.

KRIJG – OP EEN ASSERTIEVE MANIER – DE DINGEN GEDAAN

Kennis van de wet en haar toepassingsmodaliteiten binnen uw organisatie is essentieel. Zo ook de identificatie van alle risico’s, fysische en mentale belasting en gevaarlijke installaties … Maar dit is vandaag niet langer voldoende. Hoe overtuigt u uw medewerkers én management van het belang van preventie? Hoe wijst u werknemers maar vooral management terecht bij het niet naleven van de welzijnswet? Hoe stuurt u bij en controleert u op een assertieve manier of alle controles effectief plaatsvinden? Als preventieadviseur maakt u het échte verschil en garandeert u een veilige werkomgeving. Maar, dit lukt alleen als u met impact en overtuigingskracht preventie verkoopt binnen uw organisatie.

COMMUNICEREN, BEÏNVLOEDEN EN OVERTUIGEN

Deze workshop leert u hoe u uw rol als intern adviseur met succes opneemt. U leert op een professionele manier communiceren met zowel het management als met de vloer. U leert hoe u uw taak als voorzitter/actief lid van het Comité voor Veiligheid, Gezondheid en Preventie perfect invult. U leert die noodzakelijke portie assertiviteit zodat uw advies ook gevolgd wordt. U leert onderhandelen over modaliteiten. Kortom, op slechts één dag krijgt u inzicht in hoe u als preventieadviseur de dingen echt gedaan krijgt.

Jan Van Eekelen - Trainer IFBD
Als preventie adviseur bent u de waakhond van de welzijnswet. Maar tegelijkertijd bent u de zendeling die medewerkers en management overtuigt van de toepassing ervan.

Jan Van Eekelen - Trainer IFBD

Jan Van Eekelen is professioneel trainer en consultant sinds 2002. Hij was voordien 24 jaar werkzaam bij een internationale financiële groep, eerst als salesmanager, later als coach en trainer. Zo deed hij commerciële en communicatie ervaring op binnen verschillende doelgroepen en in gevarieerde markten, zowel in B2C als in B2B. Hij beheerst grondig de modellen rond interne en externe communicatie en adviesvaardigheden. Jan traint vanuit de praktijk en vanuit zijn rijke ervaring. Daarnaast heeft hij ervaring en expertise in het ontwikkelen van HR-programma’s en anderzijds in trainingen rond coaching, leidinggeven en gesprekstechnieken. Hij beschikt over een groot aantal referenties inzake training, advies en personal coaching. Hij is zonder meer de best geschikte trainer voor dit leerprogramma. Hij combineert een unieke kennis en ervaring van beïnvloeden, overtuigen en communicatie met een grondige kennis van het vak van de preventieadviseur.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Writers academy Hoe vang ik een rat … Hoe vang ik een rat … Lees meer lees meer Sales Klantgerichte en commerciële vaardigheden voor de medewerker binnendienst Klantgerichte en commerciële vaardigheden voor de medewerker binnendienst Lees meer lees meer Leiding geven aan organisaties Macht en invloed binnen organisaties Macht en invloed binnen organisaties Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Telefonisch debiteurenbeheer Telefonisch debiteurenbeheer Lees meer lees meer