Voeren van ontwikkelingsgerichte loopbaangesprekken - IFBD
Voeren van ontwikkelingsgerichte loopbaangesprekken

Voeren van ontwikkelingsgerichte loopbaangesprekken

  • U leert hoe loopbaangesprekken essentieel zijn bij duurzame inzetbaarheid en employability.
  • U leert een hoe u uw loopbaangesprek voorbereidt, voert en opvolgt.
  • U leert een loopbaan- en ontwikkelplan op te stellen.

DUURZAME INZETBAARHEID & EMPLOYABILITY

De arbeidsmarkt verandert sneller dan ooit. 60 % van de beroepen die wij nu kennen, zullen binnen 20 jaar niet meer bestaan. 100.000 leerlingen volgen momenteel een studierichting die – bij afstuderen – niet langer relevant is … Maar ook onze bedrijven veranderen. Digitaal is het nieuwe normaal. Hiërarchie wordt vervangen door zelfsturing. Levenslang leren is een must … Medewerkers, jong én oud, zullen zich moeten blijven ontwikkelen om aan te kunnen sluiten bij deze veranderingen om zo duurzaam inzetbaar te zijn. Duurzame inzetbaarheid is echter de verantwoordelijkheid van zowel het individu als de organisatie. Elke individuele medewerker moet inzetbaar zijn én ook blijven. Van HR én leidinggevende wordt verwacht en gevraagd hun medewerkers hierin te begeleiden en te stimuleren.

DE ARBEIDSMARKT: DUURZAAM MAAR WENDBAAR

Duizenden Vlamingen en Brusselaars maakten de afgelopen jaren gebruik van de loopbaancheque. Als één van de weinige regio’s in Europa creëerde de Vlaamse regering dit instrument om werknemers te ondersteunen bij hun loopbaanvragen en zo de arbeidsmarkt meer wendbaar te maken. Werkgevers hebben dit signaal begrepen: het is hoog tijd om het proces van loopbaancoaching ook bedrijfsintern aan te pakken en te kijken op welke manier het werk zo kan ingericht worden dat het nog beter aansluit bij de dromen, ambities en verlangens van de medewerker.

Meer zelfs, elke organisatie die haar werknemers een duurzame loopbaan wenst aan te bieden, zal zich verplicht zien om ontwikkelingsgerichte loopbaangesprekken te voeren.

DE NIEUWE PLEK VOOR WERK IS HET LOOPBAANGESPREK : NIET VRIJBLIJVEND MAAR ESSENTIEEL

Want wat is de plek voor werk in deze snel veranderende wereld? Hoe zien onze loopbanen er morgen uit? Wat is de verantwoordelijkheid van werkgever én werknemer in het “fris” houden van de loopbaan? Hoe ontdek je bij jezelf en bij je medewerkers de loopbaancompetenties? En hoe kan je die via loopbaangesprekken versterken, zodat je levenslang kunt leren, groeien en ontwikkelen? Waarin verschillen deze gesprekken van de traditionele functionerings- of evaluatiegesprekken? Hoe integreer je duurzaamheid en employability in deze gesprekken? Kies je voor ontwikkelen van tekorten of maximaliseren van potentieel? Welke tools en (gespreks-)technieken brengen je tot de juiste conclusies? Hoe stel je een loopbaan- en ontwikkelplan op? En hoe beïnvloedt de leeftijd van je werknemers het gesprek? En hoe ondersteun je je medewerkers bij het opmaken van een eigen loopbaanplan?

Deze opleiding bezorgt je de nodige vaardigheden om op een krachtige manier loopbaangesprekken te initiëren en te voeren.

Jan De Keyser - Trainer IFBD
Duurzame inzetbaarheid is de verantwoordelijkheid van zowel het individu als de organisatie. Elke individuele medewerker moet inzetbaar zijn én ook blijven. Van HR én leidinggevende wordt verwacht en gevraagd hun medewerkers hierin te begeleiden en te stimuleren.

Jan De Keyser - Trainer IFBD

Jan De Keyser is arbeids- en organisatiepsycholoog. Hij ondersteunt mens, team en organisatie in het maximaliseren van hun menselijke potentieel. Hij is één van de grondleggers van het loopbaancentrum My Future Works, dat in enkele jaren is uitgegroeid tot één van de toonaangevende loopbaancentra in Vlaanderen en Brussel. Hij ontwikkelde een aantal methodieken (Talentportfolio, Keuzekompas®), die intussen door vele coaches gebruikt worden in hun dagelijkse praktijk. Jan was jarenlang HR Manager bij organisaties als ING, General Electric, … en is tevens al vele jaren een gewaardeerd lesgever voor het IFBD.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Voeren van moeilijke gesprekken Voeren van moeilijke gesprekken Lees meer lees meer Writers academy De 6 geheimen van het overtuigen volgens Cialdini De 6 geheimen van het overtuigen volgens Cialdini Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Het grote blunderboek van het ontslagrecht anno 2021 Het grote blunderboek van het ontslagrecht anno 2021 Lees meer lees meer Leiding geven aan zichzelf Learn to communicate like hostage negotiators Learn to communicate like hostage negotiators Lees meer lees meer