Werken met KPI's - key performance indicators - IFBD
Werken met KPI’s – key performance indicators

Werken met KPI’s – key performance indicators

  • U leert hoe resultaten meet en stuurt met prestatie indicatoren.
  • U leert uw eigen set KPI’s te selecteren, vorm te geven en op te volgen.
  • U leert te sturen op cijfers.

AANSTUREN OP RESULTATEN IN ONZEKERE EN COMPLEXE TIJDEN

Als manager moet u vandaag uw resultaten meetbaar maken én meten. Hiertoe zijn ken- en stuurgetallen onontbeerlijk. Het strategisch sturen op cijfers is echter nog nooit zo complex geweest en niet zonder risico’s. Zeker nu bij vele organisaties de meeste KPI’s bloedrood kleuren.  En hoewel werken met KPI’s geen hogere wiskunde omvat, is het wel een andere manier van managen. Dus strategisch inzicht in wat uw organisatie écht succesvol maakt, is cruciaal. Zeker in deze complexe tijden.

EEN METHODIEK VOOR DE ONTWIKKELING VAN RELEVANTE KPI’S IN HET NIEUWE NORMAAL

Vertrekkend van het principe “you get what you measure”, zijn KPI’s een krachtig instrument om richting te geven aan het gedrag van medewerkers in de organisatie. Enige voorzichtigheid is dan ook geboden. Vandaar dat het essentieel is om KPI’s af te leiden van de strategie. Dergelijke KPI’s zijn zeer specifiek en misschien wel uniek voor de organisatie. Tijdens de training wordt er een methodiek aangereikt die deelnemers toelaat om de relevante KPI’s te ontwikkelen. De methodiek maakt gebruik van de techniek van ‘strategy mapping’ en is er op gericht om de strategie expliciet te beschrijven met behulp van kritische succesfactoren en causale relaties. Kritische succesfactoren of resultaatsgebieden beschrijven op welke aspecten van de strategie de organisatie wil performeren. Causale relaties geven inzicht in het strategische verhaal en helpen om de samenhang tussen de KPI’s te begrijpen.

HOE MOTIVEERT U UW MEDEWERKERS MET BEHULP VAN KPI’S?

KPI’s worden niet louter beschouwd als een systeem dat informatie oplevert voor prestatiemeting. Het uitgangspunt van deze training is dan ook: “hoe motiveert u uw medewerkers met behulp van KPI’s?” Kiezen voor KPI’s betekent immers kiezen voor prestatiemanagement dat beroep doet op de competenties van de medewerkers. Bovendien geeft u hen, binnen het kader van de strategie, autonomie om in teamverband initiatieven en acties te ontwikkelen in lijn met de strategie van de organisatie. Alleen zo slaagt u erin de ondernemingsdoelstellingen maximaal te realiseren en dit op een efficiënte en effectieve manier.

Sophie De Boiserie - Trainer IFBD
Reeds met een relatief klein aantal kengetallen, kan je al essentiële en strategische conclusies trekken over de doelstellingen, de resultaten en de toekomst van je afdeling of je organisatie.

Sophie De Boiserie - Trainer IFBD

Sophie De Boiserie behoort tot de core faculty van het IFBD en verzorgt alle leertrajecten rond performance management (KPI’s, KRI’s, Scorecard, strategische meetsystemen,…). Hiernaast is zij Academisch Directeur Change Management aan de Antwerp Management School. Als Director bij Vision2Results, begeleidt zij organisaties in strategietrajecten en bepaalt zij samen met haar klanten de KPI’s en KRI’s.

Zij was 9 jaar ‘core faculty’ en manager aan de Vlerick Business School in het domein Organisational Behaviour en meer dan 5 jaar trainer en sr. consultant bij ISL Institute, een wereldwijd opererend strategisch advieskantoor, waar zij eveneens les gaf rond de onderwerpen: leiderschap, motivatie, werken in teams en klantgerichtheid. Sophie doceerde, coachte en begeleidde intussen 11.500 managers en meer dan 100 organisaties in een nationale en internationale context. Sophie is gediplomeerd Master in Toegepaste Economische Wetenschappen (Universiteit Antwerpen) alsook Master in Advanced Change Methodologies (Interuniversitair Centrum voor Organisatie- en Veranderkunde, Utrecht).

Sophie werkt reeds 18 jaar maatwerktrajecten uit voor strategische vraagstukken bij organisaties. De integratie van strategie, risico, cultuur, change en vertaling naar concrete actieplannen staat hier steeds centraal.

Super enthousiaste en inspirerende docente! Veel ervaring en concrete voorbeelden.

Stephanie, Marketing Manager

Uitermate toegankelijk en heel inspirerende opleiding geënt op een gezonde balans tussen theorie en praktijk. De opleiding was top!

Yves, Business Consultant

Schitterende opleiding op een prachtige wijze overgebracht: proficiat Sophie!

Wim, Secretaris-Generaal

Duidelijke presentatie van de theorie.

Frederik, Productiemanager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Writers academy Output leiderschap in tijden van Corona – ONLINE WORKSHOP Output leiderschap in tijden van Corona – ONLINE WORKSHOP Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Telefonisch debiteurenbeheer Telefonisch debiteurenbeheer Lees meer lees meer Strategie & innovatie Blockchain organiseren voor financials Blockchain organiseren voor financials Lees meer lees meer Strategie & innovatie Ontwikkelen & managen van Key Risk Indicators Ontwikkelen & managen van Key Risk Indicators Lees meer lees meer