Werken met KPI's - key performance indicators - IFBD
Werken met KPI’s – key performance indicators

Werken met KPI’s – key performance indicators

  • U leert hoe resultaten meet en stuurt met prestatie indicatoren.
  • U leert uw eigen set KPI’s te selecteren, vorm te geven en op te volgen.
  • U leert te sturen op cijfers.

AANSTUREN OP RESULTATEN IN ONZEKERE TIJDEN

Als Manager hebt u in onzekere tijden meer dan ooit behoefte aan een instrument dat u helpt om te evalueren of de gewenste resultaten worden gerealiseerd. Key Performance Indicators (KPI’s) of sleutel-prestatiemaatstaven geven inzicht in de mate van realisatie van de doelstellingen en de strategie. Bovendien ondersteunen deze het nemen van strategische (verbeter)initiatieven. In deze training leert u dat KPI’s meer zijn dan een instrument voor rapportering dat u helpt om prestaties te evalueren en bij te sturen. Onze expert-docenten leren u bovendien hoe u KPI’s gebruikt als een middel om teams van medewerkers te motiveren voor het leveren van inspanningen die bijdragen tot het succes van uw organisatie.

EEN METHODIEK VOOR DE ONTWIKKELING VAN RELEVANTE KPI’S

Vertrekkend van het principe “you get what you measure”, zijn KPI’s een krachtig instrument om richting te geven aan het gedrag van medewerkers in de organisatie. Enige voorzichtigheid is dan ook geboden. Vandaar dat het essentieel is om KPI’s af te leiden van de strategie. Dergelijke KPI’s zijn zeer specifiek en misschien wel uniek voor de organisatie. Tijdens de training wordt er een methodiek aangereikt die deelnemers toelaat om de relevante KPI’s te ontwikkelen. De methodiek maakt gebruik van de techniek van ‘strategy mapping’ en is er op gericht om de strategie expliciet te beschrijven met behulp van kritische succesfactoren en causale relaties. Kritische succesfactoren of resultaatsgebieden beschrijven op welke aspecten van de strategie de organisatie wil performeren. Causale relaties geven inzicht in het strategische verhaal en helpen om de samenhang tussen de KPI’s te begrijpen.

HOE MOTIVEERT U UW MEDEWERKERS MET BEHULP VAN KPI’S?

KPI’s worden niet louter beschouwd als een systeem dat informatie oplevert voor prestatiemeting. Het uitgangspunt van deze training is dan ook: “hoe motiveert u uw medewerkers met behulp van KPI’s?” Kiezen voor KPI’s betekent immers kiezen voor prestatiemanagement dat beroep doet op de competenties van de medewerkers. Bovendien geeft u hen, binnen het kader van de strategie, autonomie om in teamverband initiatieven en acties te ontwikkelen in lijn met de strategie van de organisatie. Alleen zo slaagt u erin de ondernemingsdoelstellingen maximaal te realiseren en dit op een efficiënte en effectieve manier.

Sophie De Boiserie - Trainer IFBD
Reeds met een relatief klein aantal kengetallen, kan je al essentiële en strategische conclusies trekken over de doelstellingen, de resultaten en de toekomst van je afdeling of je organisatie.

Sophie De Boiserie - Trainer IFBD

Sophie De Boiserie behoort tot de core faculty van het IFBD en verzorgt alle leertrajecten rond performance management (KPI’s, KRI’s, Scorecard, strategische meetsystemen,…). Hiernaast is zij Academisch Directeur Change Management aan de Antwerp Management School. Als Director bij Vision2Results, begeleidt zij organisaties in strategietrajecten en bepaalt zij samen met haar klanten de KPI’s en KRI’s.

Zij was 9 jaar ‘core faculty’ en manager aan de Vlerick Business School in het domein Organisational Behaviour en meer dan 5 jaar trainer en sr. consultant bij ISL Institute, een wereldwijd opererend strategisch advieskantoor, waar zij eveneens les gaf rond de onderwerpen: leiderschap, motivatie, werken in teams en klantgerichtheid. Sophie doceerde, coachte en begeleidde intussen 11.500 managers en meer dan 100 organisaties in een nationale en internationale context. Sophie is gediplomeerd Master in Toegepaste Economische Wetenschappen (Universiteit Antwerpen) alsook Master in Advanced Change Methodologies (Interuniversitair Centrum voor Organisatie- en Veranderkunde, Utrecht).

Sophie werkt reeds 18 jaar maatwerktrajecten uit voor strategische vraagstukken bij organisaties. De integratie van strategie, risico, cultuur, change en vertaling naar concrete actieplannen staat hier steeds centraal.

Super enthousiaste en inspirerende docente! Veel ervaring en concrete voorbeelden.

Stephanie, Marketing Manager

Uitermate toegankelijk en heel inspirerende opleiding geënt op een gezonde balans tussen theorie en praktijk. De opleiding was top!

Yves, Business Consultant

Schitterende opleiding op een prachtige wijze overgebracht: proficiat Sophie!

Wim, Secretaris-Generaal

Duidelijke presentatie van de theorie.

Frederik, Productiemanager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Internationale marketing Internationale marketing Lees meer lees meer Strategie & innovatie De fluïde organisatie De fluïde organisatie Lees meer lees meer Strategie & innovatie Agile managen Agile managen Lees meer lees meer Strategie & innovatie De businesscase als succesfactor voor projecten De businesscase als succesfactor voor projecten Lees meer lees meer