NIEUW

Aanspreken? Gewoon doen!

Aanspreken? Gewoon doen!

"We worstelen er allemaal mee, op ieder niveau. We hoeven ons er niet voor te schamen, want aanspreken druist volkomen in tegen onze natuur. Het is bijna onmenselijk om van mensen te verlangen dat zij elkaar vaker gaan aanspreken. Want iemand goed aanspreken op zijn gedrag is een (hele) kunst. Wat dit precaire proces van beide partijen vraagt, wordt sterk onderschat. En toch is iemand aanspreken het enige instrument dat we hebben om prestaties en gedrag in lijn te brengen met onze doelstellingen en verwachtingen."

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

AANSPREKEN OP AFSPRAKEN

We willen allemaal dat onze collega’s en medewerkers hun afspraken nakomen, dat we kort en krachtig vergaderen, dat er direct en helder gecommuniceerd wordt en dat iedereen eerlijk zegt wat hij vindt en doet wat hij zegt … En toch vult elke dag zich met excuses en uitvluchten, worden deadlines zelden gehaald en wordt op elke verdieping geroddeld en geklaagd … We nemen aan dat het creëren van een aanspreekcultuur dé oplossing is en hopen dat al die anderen hun gedrag veranderen. Maar een ondernemingscultuur is de optelsom van ons gedrag. Als wij zelf niet in actie komen, verandert er niets en wordt dat gedrag waar we allemaal zo’n hekel aan hebben op de werkvloer gewoon getolereerd

MAAR WAAROM DOEN WIJ HET NIET

We praten veel over aanspreken, maar we doen het vrijwel niet. Terwijl we allemaal vinden dat het nodig is om te leren, onze plannen en projecten te realiseren en de werksfeer goed te houden. Gytha Heins deed drie jaar onderzoek en legt in deze workshop op glasheldere en soms confronterende wijze uit hoe dit komt, met veel praktijkvoorbeelden. Maar bovenal leert ze je hoe jij aanspreekt en aanspreekbaar bent op je werkplek.  

AANSPREKEN IS LASTIG 

Goed aanspreken is veel lastiger dan we altijd dachten. Nog een workshop ‘feedback geven’ heeft geen enkele zin. Het zit niet in wat we doen, het zit in hoe we erover denken. Want aanspreken gaat niet alleen over kritiek geven, maar vooral over kleur bekennen. Het gaat over tolerantie én grenzen stellen, over aanspreken én aanspreekbaar zijn. Door aanspreekbaar te zijn op jouw gedrag, laat je zien dat je rekening houdt met anderen. En door anderen vaker aan te spreken op hun gedrag, toon je dat je grenzen stelt aan wat voor jou acceptabel is. Niet alleen thuis of op de sportclub, maar ookl op je werk. 

AANSPREKEN BRENGT GELD OP EN MAAKT MEDEWERKERS GELUKKIG … 

Gytha Heins bezorgt je in deze workshop direct toepasbare oplossingen voor leidinggevenden, voor aansprekers maar ook voor aangesprokenen. Essentieel, want als we elkaar vaker aanspreken kunnen we 28 % productiever zijn, 12,5 % meer omzet realiseren, 16 % meer kosten besparen en het verloop en verzuim met respectievelijk 15 en 11 % terugdringen. Investeren in aanspreken leidt niet alleen tot een betere samenwerking, maar levert bovendien ook veel geld op. Aanspreken? Gewoon doen! 

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier