Aansturen van onproductief gedrag

Aansturen van onproductief gedrag

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

In elke werkomgeving komt u hem of haar wel tegen: de medewerker, de collega of misschien zelfs uw chef, die uw agenda overhoop haalt, uw tijd komt inpikken, de vergadering lamlegt met zinloos gezeur of negatief pessimisme, die het altijd beter weet, die nooit tijd heeft, die vastgeroest zit in onproductieve gewoontes … Als leidinggevende is het uw opdracht dit onaangepast gedrag – nog versterkt door de onzekerheid en de druk door de vele reorganisaties van het laatste anderhalf jaar – aan te pakken.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Hoe gemotiveerd u zelf ook bent, zij blijven een domper op uw (arbeids)vreugde en die van uw medewerkers en collega’s. In vele gevallen zijn zij zelfs meer dan gewoon vervelend, maar bovenal een rem op de resultaten van uw team. Zij vertragen processen, werken contra-productief en demotiveren zo hun collega’s, medewerkers en zelfs u als direct leidinggevende. Maar hoe bedreigend zijn deze ‘humeur-verpesters’? Hoe herkent u contra-productieve signalen? Hoe pakt u dit aan? Hoe dringt u tot hen door en maakt u hen duidelijk dat zij hun attitude moeten aanpassen? Heel veel managers onderkennen wel de signalen en ergeren zich aan dit gedrag maar durven of weten hier niet gepast op te reageren. En jammer genoeg resulteert dit vaak in een gedemotiveerd en passief team. Hoe u groeit van confrontatie naar erkenning over bevestiging tot constructieve afspraken, leert u gedurende deze dag. Deze training bezorgt u geen grote theoretische concepten maar is een werkdag, waarbij u inzage krijgt in de diverse persoonlijkheidstypes met hun (on-)hebbelijkheden. U leert hoe u hier ‘gepast’ op dient te reageren. U leert hoe u conflictsituaties – vaak een gevolg van confrontatie – vermijdt of concreet aanpakt.

LEERMETHODIEK

Gedurende de middag komt u terecht in een fictieve onderneming met alleen maar lastige medewerkers … Aan de hand van een sparring-acteur leert u hoe u kunt doordringen tot de ander, het probleem duidelijk stelt en dit ook aanpakt. In een veilige en beschermde omgeving kunt u uw eigen cases aanbrengen of werken met de cases aangebracht door docent en acteur.

Training erkend door FOD Volksgezondheid (Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu) voor het functiecomplement voor hoofdverpleegkundigen.

Eerdere deelnemers evalueerden als volgt:

"Uitstekende opleiding, zeer praktisch gebracht!"
Bob Janssens - Personeelsdirecteur - Brabo

"Zeer praktisch, veel bruikare tips gehoord. Toepasbaar voor het bedrijf."
Ina Cools - Human Resources Manager - Natra

"Zeer goede praktijkgerichte opleiding. Veel bruikbaar materiaal voor op de werkvloer. Interessant! Bedankt voor de goede tips en de leerrijke rollenspelen!"
Leen Vermeir - Outbound Facilitator - Samsonite Europe

"Perfecte verhouding theorie/praktijk."
Frederick Hurtekant – Teamleider logistiek - Roxell

Ik vind het zeer goed om de situaties na te spelen. Bij elk fragment kwamen veel herkenbare reacties & situaties naar voor. Feedback nadien is zeer bruikbaar.
Wesley Allemeersch – Ploegleider – Vesuvius Belgium

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier