Assertief op de werkvloer

Assertief op de werkvloer

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

DURFT U OP TE KOMEN VOOR UZELF, UW MENING, UW VISIE ...?

U durft die extra verantwoordelijk niet te weigeren, hoewel u nu reeds verzuipt in uw werk. Uw manager begrijpt u niet. Uw collega loopt met uw idee naar de baas. In een projectmeeting wordt nooit uw mening gevraagd. U slaagt er niet in uw ideeën te verdedigen. U lost weer het probleem van uw collega op, hoewel dit niet uw verantwoordelijkheid is. U geeft de klant gelijk, hoewel u pertinent weet dat u gelijk hebt. U hebt toch meegetekend, hoewel u niet akkoord was … Neen zeggen, is misschien ook voor u niet makkelijk. Misschien zwijgt u uit vrees voor conflicten of onder druk van collega’s of management. Hierdoor bepalen anderen steeds vaker uw persoonlijke agenda, ten koste van uzelf en uw zelfvertrouwen. In deze workshop 'Assertief op de werkvloer' leert u op een goede manier voor zichzelf op te komen, zonder hierbij weerstand bij de ander op te roepen. U gaat aan de slag met effectieve communicatie, het ontvangen en geven van feedback, het op verschillende manieren "nee" leren zeggen en het aangaan van confrontaties. U leert voor uzelf op te komen en zo de durf en de rust te ontwikkelen om te confronteren.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Na het volgen van deze workshop: leert u de diverse dimensies van assertiviteit; leert u een zelfdiagnose te stellen en uw eigen pijnpunten te duiden; bent u in staat uw mening duidelijk naar voren te brengen en aan te geven wat u wilt en bedoelt; krijgt u inzicht in ideeën en gedachten die u belemmeren of ondersteunen; leert u assertiviteitstechnieken effectief te gebruiken; leert u problemen en conflicten niet uit de weg te gaan, maar juist op te lossen; neemt u eerder initiatieven en bent u actiever betrokken bij situaties in uw organisatie; bent u beter in staat u te profileren en vergroot uw zelfvertrouwen; stelt u een persoonlijk actieplan op.

LEERMETHODIEK

Deze workshop is gericht op resultaten. Wij leren u – aan de hand van cases, oefeningen, technieken en persoonlijke feedback – hoe u zelfzekerder en zelfbewuster kunt werken. Zo verhoogt u uw persoonlijke waarde en verlaagt u uw persoonlijk stresslevel op de werkvloer.

Eerdere deelnemers evalueerden als volgt:

"Goede opleiding met duidelijke tips & tricks!"
Nathalie De Winter - Personeelsdienst - Argex

"Zeer goede, herkenbare en hands-on opleiding!"
Learning & Development Consultant - Securitas

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier