Boordtabellen in Excel

Boordtabellen in Excel

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Prestatiemeting en -sturing op basis van meer dan alleen financiële kengetallen, is in veel bedrijven een hot issue. Meer en meer organisaties zetten inmiddels de Balanced Scorecard in om de performance van hun bedrijf te meten en te verbeteren. Deze workshop leert u hoe u Excel kunt gebruiken als tool om een eigen scorecard vorm te geven. Aan de hand van concrete voorbeelden en direct bruikbare templates leert u hoe u uw eigen KPI’s (Key Performance Indicatoren) visueel vorm kunt geven in een werkbare scorecard of boordtabel.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Wij onderscheiden drie fases in de bouw van uw persoonlijke boordtabel. (1) Creëren van de back-end (BE): vooraleer een dashboard kan worden opgezet, dienen de brondata in hun meest éénvoudige vorm in een back-end bestand gestockeerd te worden. (2) Creëren van de front-end (FE): de front-end (of het dashboardrapport) dient volledig vrij te zijn van tijdsgerelateerde data. Via parameterisatie en data-extractie worden op vraag van de gebruiker specifieke data voor een bepaalde periode getoond, en dit zonder enige macro. (3) Geavanceerde dashboardtechnieken: door gebruik van specifieke Excel-functionaliteiten kan een dynamische interactie worden gecreëerd om specifieke data te filteren. Eigen staafgrafieken alsook het gebruik van het juiste kleurenpallet garanderen een professionele look en print.

LEERMETHODIEK

Deze dag werd speciaal ontwikkeld voor die Excel-gebruiker die – versieonafhankelijk – het beste wil puren uit zijn/haar spreadsheets en zo sneller en efficiënter de juiste managementinformatie krijgt, onontbeerlijk bij het nemen van beslissingen. Iedere deelnemer krijgt dan ook een model voor een bruikbare boordtabel of scorecard mee naar huis.

Eén van de pijnpunten bij de meeste Excel-trainingen is dat de visuele projectie van de training niet optimaal verloopt. Als deelnemer is het dan niet altijd evident om de opbouw van het geprojecteerde model mee te volgen. Daarom voorziet het IFBD voor alle deelnemers 24"-schermen waarop u het gepresenteerde direct kunt volgen. Om optimaal te kunnen profiteren vragen wij u om een eigen laptop mee te brengen met Excel 2013 of een recentere Excel-versie.

Eerdere deelnemers evalueerden als volgt:

"Dit was een zeer nuttige opleiding! Uitstekende docent!"
Alain Van Holder - Budget & Investment Officer - Fluxys Belgium

"SUPER!"
Dieter Van Overbeke - Production manager - B.I.G. Floorcoverings

"Nuttige opleiding, goed tempo en goede didactiek! (ondanks complexe materie)"
Michael Vanthillo - Rental Company Controller - Atlas Copco Rental Europe

"Zeer goede trainer en goede vormgeving."
Ruben Loos - Project Engineer - DEME

"Beste opleiding in jaren! Dank u."
Marie-Anne Anthonis - HRM & beleidsmedewerker - Politie Lommel

"Totaal nieuw inzicht gekregen over xls! Nieuwe wereld die opengaat. First time right & lean!"
Alain Muysewinkel - Engineering Support Manager - IBR

"Zeer tevreden, lang geleden dat ik nog dit gevoel had iets meteen toepasbaar mee te hebben."
Simon Geerts - Quality-Safety-Environment - VITO nv

"Superveel bijgeleerd, goed toepasbaar, duidelijk uitgelegd. Yes!"
Diane Meersman – Accountant – RPC Superfos

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier