Breinproductiviteit en stress

Breinproductiviteit en stress

GRATIS BOEK VOOR IEDERE DEELNEMER

Stress: vijand of vriend

Mensen zijn gebouwd voor stress: we zijn stressmachines. Immers, topprestaties zonder stress zijn ondenkbaar. Onder stress functioneert ons brein beter, zijn we creatief, inventief en alert. En zo besluitvaardig. Alleen langdurige stress maakt ons ziek. Deze chronische stress brengt je stressbalans uit evenwicht en is gevaarlijk. Goed leiderschap betekent dat je gedragspatronen en signalen van chronische stress herkent en bespreekbaar maakt, zowel bij jezelf als bij je team. En dit is waar dit unieke programma nu écht over gaat … 

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

DE HOMO INTERRUPTUS

Altijd online en bereikbaar zijn, multitasken, negatieve stress, slaapgebrek, open kantoren waar iedereen elkaar kan horen ... Ons denkende brein staat meer dan ooit onder druk, met nefaste gevolgen voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid.

WAAROM DOEN SLIMME MENSEN DOMME DINGEN

Slimme mensen doen domme dingen omdat ze hun brein onvoldoende kennen … zo stelt neuropsychiater Theo Compernolle. In deze baanbrekende workshop ontsluit hij in zijn bekende glasheldere stijl de recentste kennis over ons denkende brein en toont hij aan welke breinboeien onze hersenen vandaag in een verstikkende klemgreep houden. Maar hij laat ook zien hoe we ze kunnen ontketenen en reikt concrete tools en tips aan om het beste uit ons brein te halen. Zijn vurige pleidooi voor meer 'slow thinking' in een digitale wereld zal ook u – na het volgen van deze workshop – niet meer loslaten.  

MEER FOCUS EN MEER PRODUCTIVITEIT

Het programma bestaat uit drie blokken. Tijdens het eerste blok krijgt u inzicht in hoe ons brein op de werkvloer functioneert. Je leert hoe ons brein ons helpt te denken en te bedenken, te beslissen en ook te stressen. In het tweede blok staat Professor Compernolle stil bij de vijf cruciale boeien van ons brein die onze output en productiviteit gevangen houden en tegelijkertijd ons stresslevel de hoogte in jaagt. Het derde blok leert je hoe je je kunt bevrijden van deze boeien.  Niet alleen jezelf, maar je ganse team of afdeling.  

UNIEKE AANPAK

De stijl van Prof. dr. Compernolle is zonder meer uniek. Met een goed gevoel voor humor ("wat niet met humor verteld kan worden, is de waarheid niet") en een heldere en duidelijke stijl ("als het niet eenvoudig uitgelegd kan worden, is het geen wetenschap") neemt hij de deelnemers mee in deze hoogst interactieve workshop. Je leert hoe je je intellectuele productiviteit, creativiteit en gezondheid herstelt door je brein op de juiste manier te gebruiken. Zo herstel je je focus én je veerkracht en breng je je stressbalans terug in evenwicht.  

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier