NIEUW

De anti burn-out workshop voor leidinggevenden

De anti burn-out workshop voor leidinggevenden

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

BESTAAT DE PERFECTE WERKWEEK?  

We verlangen allemaal naar de perfecte werkweek. Zo’n week dat alles ‘normaal’ is, rustig, geen drukte, geen problemen, geen sleur, geen stress en niemand klaagt. Geen lastige klanten, bazen, collega’s of medewerkers. ICT doet haar ding, niets files en iedereen kan op tijd naar huis … Klinkt dat bekend? 

UW MEDEWERKERS ZIJN UW GROOTSTE TROEF 

Helaas, die ‘perfecte werkweek’ bestaat niet. Daar zorgen onze veranderde organisaties wel voor. En toch gaat de ene medewerker met een knoop in zijn maag naar het werk terwijl de ander dat vrolijk fluitend doet. Hoe komt het dat sommigen de minuten van elk uur aftellen terwijl anderen uren tekortkomen? We maken het onze medewerkers (en onszelf) graag lastig en moeilijk. Leer daarom als leidinggevende de verschijnselen van sleurstress herkennen en voorkom een bore-out of burn-out. Herken of uw team last heeft van een versuffende saaiheid, sluipende overbelasting of slepend overwerk. Met deze training ontdekt u hoe u uw team weer plezier geeft in hun werk.  En u in het uwe … Maar hiervoor moet u echter weten wat uw medewerkers echt motiveert en wat ze beweegt. Uw medewerkers zijn immers uw grootste troef. 

ONDERBELASTING VERSUS OVERBELASTING: KEN DE GRENS

Presteren uw medewerkers ook beter als er af en toe wat druk op de ketel staat? Komen de beste ideeën van uw team als de deadline schrikwekkend nadert? Lossen de meeste problemen zich op als het project net wel of niet over tijd gaat? Maar hoe bepaalt u als leidinggevende die grens? En vooral, wanneer dwingt u uw werknemers erover? Hoe balanceert u tussen te weinig, net genoeg en te veel?  

BALANCEREN KUNT U LEREN: TIEN TIPS & TRUCS VOOR MEER RUST EN RUIMTE OP DE WERKVLOER

Medewerkers doen niet altijd wat wij willen. Dus eisen wij steeds maar meer van onze teams. Maar hoe komt het dat wij met al onze processen, systemen en computers niet voortdurend succesvol zijn? Waarom hebben ook teams een grens en hoe vindt u die grens?  

DRUKTE , SLEUR EN STRESS – ZOEK DE BALANS 

Op het einde van deze dag weet u weer wat werk is, waarom u doet wat u doet, waarom uw medewerkers doen wat zij doen en waarom dat per definitie leidt tot pieken en dalen, misverstanden en problemen. Tegelijkertijd vergroot uw probleemoplossend vermogen want u herontdekt de werking van het samenwerkende, menselijke brein en u doorziet het verband tussen drukte, sleur en stress. Dat brengt niet alleen het inzicht, uitzicht en overzicht weer terug maar het herstelt ook de balans binnen uw afdeling of organisatie.

Kostprijs

795 € excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier