De businesscase als succesfactor voor projecten

De businesscase als succesfactor voor projecten

Het ontwikkelen van een businesscase is het ontwikkelen van draagvlak voor een investeringsbeslissing. Dat draagvlak heeft u niet alleen nodig bij de start van een project of veranderprogramma. Ook doorheen het project of programma moet u volcontinu keuzes maken. Een goede businesscase biedt daarbij een heldere basis voor alle besluitvorming. 

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

BELANG VAN UW BUSINESSCASE

Problemen tijdens de uitvoering van projecten ontstaan vaak al voordat deze projecten beginnen. Te hoge verwachtingen en onduidelijkheid over wat het project uiteindelijk moet opleveren, zijn de belangrijkste oorzaken van mislukte projecten. Daarom is een goede businesscase een noodzaak voor elk project.

WAAROM DOEN WIJ DIT EIGENLIJK … 

Maar een goede businesscase gaat verder dan een kosten-baten analyse van het project. Een goede businesscase is geen one pager die in de kast verdwijnt, eens de beslissing genomen wordt. Het is een krachtig werkinstrument om het (project-) leiderschap te versterken en het project management te verbeteren. U geeft immers een antwoord op de vraag: waarom doen wij dit eigenlijk?  

VAN LUCHTKASTEEL OVER PAPIEREN TIJGER NAAR BUSINESSCASE

In deze workshop ‘Waarom doen we dit eigenlijk?’ leert u hoe u uw eigen businesscase maakt. Bovendien laat Michiel van der Molen u -  met heldere en transparante praktijkvoorbeelden - zien hoe u uw businesscase doorheen de levenscyclus van uw project gebruikt. Zo is uw businesscase onontbeerlijk … 

  • bij de keuze van strategische projecten;
  • om kosten én baten helder in kaart te brengen;
  • als basis voor succesvolle projectcommunicatie;
  • om de gebruikersinbreng in goede banen te leiden;
  • om lastige kwesties op te lossen;
  • om draagvlak te creëren voor de invoering van het projectresultaat;
  • als richtinggevend stuurinstrument.

Kortom, bij het realiseren van een duurzaam project management is een weldoordachte businesscase een absolute must.  

MAAK UW EIGEN BUSINESSCASE

Op deze dag krijgt u inzicht in de essentie van businesscase management en leert u dit toe te passen in uw eigen projecten: u creëert draagvlak voor een investeringsbeslissing, u inspireert belanghebbenden of stakeholders, u leert alles over batenmodellering en bateneigenaarschap en geeft richting aan de uitvoering van het project. Tot slot leert u hoe u de essentie van uw businesscase samenvat in één oneliner: op een bierviltje …  

Kostprijs

795 € excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier