De kunst van het delegeren

De kunst van het delegeren

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

DE KUNST VAN HET DELEGEREN: MAAK UZELF OVERBODIG

Delegeren … het lijkt zo simpel. En toch is delegeren een kunst. Een essentiële kunst, want eens u met vertrouwen taken, opdrachten en projecten kunt doorschuiven, bent u in staat meer te doen in minder tijd. Bovendien boost u zo het zelfvertrouwen van uw medewerkers, motiveert u hen om nieuwe uitdagingen aan te gaan en draagt u structureel bij tot de verdere ontwikkeling van uw team én van uzelf. Durf daarom werk uit handen te geven en zichzelf soms overbodig te maken …

DE GRENZEN VAN HET DELEGEREN

Maar … wat delegeert u en wat delegeert u in geen geval? Hoe krijgt u dit vertrouwen? Hoe volgt u taken op? Hoe kiest u de juiste persoon uit? Welke vaardigheden zijn voor u – als leidinggevende – essentieel bij het delegeren? Waar en wanneer trekt u lijnen? Hoe laat u los? Hoe kent u verantwoordelijkheid en autoriteit toe en hoe begrenst u die evenzeer? Hoe volgt u gedelegeerde taken op? Hoe groeit u van controle naar vertrouwen? Hoe gaat u om met mislukte gedelegeerde taken? Of als de medewerker de taak niet op zich wilt nemen? Hoe definieert u de verwachtingen? De concrete output of het duidelijke resultaat? Hoe bakent u vrijheid en beslissingsbevoegdheid af? Delegeren is meer dan het vullen van de inbox van uw medewerker. 

DELEGEREN: HET ESSENTIËLE TIEN-STAPPENPLAN

Tijdens deze dag werkt u samen met onze trainer intensief aan uw delegatievaardigheden en leert u waarom delegeren een must is binnen uw opdracht als verantwoordelijk manager of leidinggevende. U krijgt inzicht in het delegatieproces en maakt kennis met de meest bekende valkuilen. Aan de hand van praktische en realistische opdrachten en een bruikbaar 10-stappenplan, past u direct het geleerde toe. Na deze training herkent u de nieuwe mogelijkheden en opportuniteiten voor uw medewerkers of uw team. U heeft de techniek ontwikkeld om verwachtingen helder te formuleren. U kunt de juiste mate van vrijheid geven. U weet hoe u grip op het proces houdt, zonder het werk zelf te doen.  

Eerdere deelnemers evalueeden als volgt:

"Al meerdere opleidingen gevolgd bij IFBD en steeds praktijkgericht en zeer goeie, vlotte lesgever."
Fangio Compernolle - Service Manager - Coopman Orona

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier