Duurzame en flexibele ploegenarbeid

Duurzame en flexibele ploegenarbeid

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

WERKEN IN PLOEGEN: FLEXIBEL EN TOCH DUURZAAM

Ook uw organisatie wordt geconfronteerd met steeds meer dynamiek, complexiteit en onvoorspelbaarheid. Flexibele arbeid – waarbij de klant onrechtstreeks uw personeelsbehoefteplanning stuurt – wordt meer regel dan uitzondering. Dwars doorheen dit verhaal loopt ploegenarbeid en de inherente ploegenroosters als ultieme stoorzender. Hierbij is het niet evident om een goed evenwicht te vinden tussen flexibiliteit en duurzaamheid.

IMPACT VAN PLOEGENARBEID

Het werken in ploegendiensten reguleert in belangrijke mate het leven van de betreffende werknemers. Daarnaast zullen medewerkers langer moeten doorwerken, nu reeds en steeds langer in de toekomst. Duurzame en flexibele uurroosters worden een steeds belangrijker thema binnen organisaties:  uurroosters die er toe bijdragen dat medewerkers gezond het pensioen halen én dat zij kunnen blijven voldoen aan wat het werk dat uw organisatie van hen vraagt.

OPSTELLEN VAN PLOEGENROOSTERS

Want vaak zijn de historisch gegroeide ploegenroosters niet langer conform de huidige economische en sociale realiteit. Is een drieploegen stelsel nog economisch haalbaar? En een weekendploeg? Hoe integreert u flexibiliteit in uw ploegenroosters? Hoe verkoopt u een overschakeling van rooster aan uw mensen en uw vakbonden? Hoe integreert u uw oudere werknemer in uw ploegenroosters?

De workshop is erop gericht om concrete handvatten aan te reiken betreffende de opmaak van verschillende soorten ploegenroosters, en de mogelijkheden met betrekking tot flexibiliteit en duurzaamheid. 

Eerdere deelnemers evalueerden als volgt:

"Heel praktisch, had eigenlijk geen verwachtingen maar was verbazend interessant! Bedankt!"
Fabie Deblock – HR manager – Kautex Textron Benelux

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier