KPI’s die wel werken ...

KPI’s die wel werken ...

GRATIS BOEK VOOR ELKE DEELNEMER

Van strategie naar uitvoering ... En hoe prestatie indicatoren kunnen helpen. U leert hoe u KPI's opzet die samenwerking wél bevorderen, uw klanten beter bedienen en waarmee u "knoppen" krijgt waarmee u écht kunt sturen en uw ambities kunt realiseren.

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

FOUTE KPI’s … EN DE WAAN VAN DE DAG

De valkuil waar organisaties telkens opnieuw intrappen, is dat ze - weliswaar goed bedoeld en zonder het te weten - via Kritische Prestatie Indicatoren (KPI's) barrières opwerpen voor effectieve uitvoering van de strategie. Klanten worden daarvan de dupe en veel tijd gaat verloren aan het herstellen van fouten. KPI's leiden niet tot de gewenste prestatieverbetering. De waan van de dag blijft regeren. En dat hoeft niet.

DRAAI AAN DE JUISTE KNOPPEN

In deze workshop leert u concreet en praktisch hoe het anders kan. Een innovatieve aanpak die zich in de praktijk heeft bewezen. U leert hoe u KPI's opzet die samenwerking wél bevorderen, uw klanten beter bedienen en waarmee u 'knoppen' krijgt waarmee u écht kunt sturen en uw ambities kunt realiseren.

EILAND-DENKEN EN SUBOPTIMALE KPI’S

Want 70 tot 80 procent van de faalkosten komt voort uit te hoge kosten door gebrekkige samenwerking en eiland-denken binnen organisaties. Samenwerking die wordt geblokkeerd door een onjuiste opzet en verkeerd gebruik van KPI’s.  KPI’s die medewerkers en afdelingen suboptimale beslissingen laten nemen. Finance betaalt de facturen aan leveranciers bewust wat later omdat het goed is voor het werkkapitaal, terwijl productie hier last van heeft omdat leveranciers niet komen opdagen. Logistiek neemt besluiten voor het wel of niet op voorraad houden van artikelen op basis van hun KPI’s, met als gevolg dat de winkels vaak niet het juiste product op het schap hebben. Zo zijn er tientallen voorbeelden waarbij een onjuist gebruik van KPI’s niet leiden tot prestatieverbetering. Op het einde van de dag is de klant, maar ook de organisatie zelf de dupe. 

IDENTIFICEER KPI’S DIE WEL WERKEN 

Organisaties trappen telkens opnieuw in dezelfde valkuilen bij het opzetten en gebruiken van KPI’s. Dat moet echt anders. Organisaties kunnen zoveel meer uit KPI’s halen, maar dan moeten ze wel op een andere manier leren denken en werken. In deze workshop, verzorgd door auteur Peter Geelen leert u KPI’s te identificeren die wél werken. Bovendien staat onze trainer uitgebreid stil hoe KPI’s samenwerking in de keten binnen organisaties verbeteren. Het resultaat in de praktijk is dan ook verbluffend. 

ZIE DE KPI-BOMEN IN HET BOS

In deze training gaan we diep in op deze materie en krijgt u inzicht in alle achterliggende principes. U leert de valkuilen te vermijden en een KPI-structuur in te richten waarmee u strategie daadwerkelijk naar de vloer vertaalt. U krijgt KPI’s die uw medewerkers en afdelingen laat samenwerken. KPI’s die voor uw medewerkers en managers de knoppen zijn waarmee ze prestaties echt kunnen beïnvloeden. 

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier