Leiding geven aan experten & kenniswerkers

Leiding geven aan experten & kenniswerkers

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Als leidinggevende aan technische specialisten heeft u niet genoeg aan vakinhoudelijke kennis alleen. Er wordt van u inzicht verwacht in het denken en functioneren van uw team evenals gedegen managementvaardigheden. Communicatie, interactie en teamwork staan centraal.

Deze training leert u hoe u – rekening houdend met de specifieke uitdagingen van een technisch team – een inspirerend leider wordt. En makkelijk is dit niet, want uw (eigen-)wijze professionals vinden het niet steeds leuk dat u zich bemoeit met proces of inhoud. Zij vergeten vaak dat u verantwoordelijk bent voor de finale output van het team.

DOELGERICHT PROGRAMMA

Een specialist geeft de goede antwoorden. Maar als manager stelt u de juiste vragen. Dit betekent dat u – bij het aansturen van (technische) professionals – niet als specialist mag denken. En dit is niet steeds even makkelijk. Daarom organiseert het IFBD deze unieke workshop waarbij u – als coach of leidinggevende van een technisch team – leert hoe u uw technische specialisten moet aansturen.

LEERMETHODIEK

Gedurende de ganse training komt u terecht in een fictieve onderneming met alleen maar eigenwijze professionals … Aan de hand van een sparring-acteur leert u hoe u kunt doordringen tot de ander, het probleem duidelijk stelt en dit ook aanpakt. In een veilige en beschermde omgeving kunt u uw eigen cases aanbrengen of werken met de cases aangebracht door docent en acteur.

Een eerdere deelnemer evalueerde als volgt:

"Zeer waardevolle opleiding met praktische toepassingspunten."
Peter Jacobs – Engineering Manager – Cofely Fabricom

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier