Schaamteloos delegeren

Schaamteloos delegeren

GRATIS BOEK VOOR ELKE DEELNEMER

Delegeren is misschien wel de belangrijkste vaardigheid die moderne leiders, directeuren, managers en ondernemers nodig hebben. Maar er wordt nog veel mee geworsteld. Dat moet anders, want delegeren helpt om tijd vrij te maken. Tijd om te werken aan de groei van je impact, omzet en werkplezier. Bovendien helpt het om je team te professionaliseren. Wie schaamteloos gaat delegeren kan zijn eigen werktijd ook nog eens dramatisch inperken, goed voor de broodnodige balans tussen werk en privéleven. 

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

MOEITE MET DELEGEREN?

Bijna elke directeur, manager of ondernemer doet het: ze voeren zelf werk uit waarvoor ze andere mensen in dienst of in hun team hebben. Herken jij dat ook? Waarom doe je dat? Waarom pak je zelf klussen op waar andere mensen in je team of bedrijf voor betaald worden? Waarom delegeer je niet? 

Voel je persoonlijke belemmeringen? Vind je het vervelend om anderen te vragen taken uit te voeren die je zelf niet graag zou doen? Vind je dat je sommige dingen onmogelijk aan een ander kunt overlaten? Is het een cultuurding? Heeft het begrip “delegeren” binnen jouw bedrijf of team een te hiërarchische bijsmaak? Of ligt het aan je team of specifieke medewerkers in je team? Heb je het gevoel dat het sneller en beter gebeurt als je het zelf doet?

WAT DE REDEN OOK IS: ALS JE NIET DELEGEERT, DOE JE JEZELF TEKORT

Want in de tijd dat jij het werk doet dat anderen kunnen doen, kun je je niet richten op dat waarin je de meeste waarde toevoegt – of zou moeten toevoegen. Zoals business development, plannen voor de langere termijn, structurele verbetering en groei.  Ook niet onbelangrijk: zolang jij niet delegeert, is de kans groot dat je altijd degene bent die het licht uitdoet. Er is niks mis met hard werken … maar besteed je tijd en energie dan wel aan de goede dingen.

Tel ze eens op, al die uren dat je werk zit te doen dat in de functieomschrijving van een ander staat. Of het werk dat in niemands functieomschrijving staat, waardoor het uiteindelijk bij jou terechtkomt: e-mails beantwoorden, overleggen, brandjes blussen …  Soms kun je het gevoel krijgen dat jij voor je team werkt in plaats van andersom. En stel je voor dat je die uren vrij zou kunnen maken. Wat zou je in die tijd wel niet allemaal kunnen doen?

HET GAAT NIET ALLEEN OM TIJD. HET GAAT OOK OM RESULTATEN.

Delegeren is geen management-trucje, maar een bedrijf kritische werkstrategie. Wie op de goede manier delegeert, maakt zijn of haar team sterker, zelfstandiger en gemotiveerder. En met zo’n team – een team waaraan je zonder belemmeringen en met vertrouwen kunt delegeren – boek je simpelweg meer resultaat.

HOE DEZE WORKSHOP JE SCHAAMTELOOS HELPT MET DUURZAAM DELEGEREN

Taco Oosterkamp leert je met een andere bril naar delegeren te kijken. Niet vanuit emotie, maar vanuit bedrijfseconomische afwegingen. Hij geeft je tientallen praktische tips en direct bruikbare handvatten die je direct in jouw eigen praktijk kunt toepassen. Deze Masterclass haalt alle drempels weg om de dag na de training, daadwerkelijk schaamteloos te delegeren.

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier