Header poster

Groeipad voor ambitieuze professionals

Kom te weten welke opleidingen bij u passen

UITMUNTENDE DOCENTEN

IFBD brengt autoriteiten bij u aan tafel

INSPIREREN, LEREN, DOEN

IFBD inspireert tot actie

GERICHT OP IMPACT

IFBD vergroot de output van u & uw team

Test uzelf

Test uzelf

Levenslang leren wordt de norm, maar welk traject volgt u?

De wereld rondom ons verandert razendsnel en zorgt ervoor dat we onszelf meer dan ooit moeten blijven ontwikkelen. Om aan de bak te kunnen, moet een professional zich vandaag continu blijven bijscholen. Daarom biedt het IFBD haar expertise en ervaring aan. Wij zijn uw partner en helpen u met het uitstippelen van het juiste leer- en groeitraject.

Ons aanbod is zo divers en uitgebreid, dat iedereen zijn/haar gading vindt. Weet u niet waar te beginnen of welk traject bij uw ambities past? Onze tests zetten u alvast op weg.

 

 

Tests die u helpen het juiste groeipad te bepalen

Samen met onze experten en coaches ontwikkelden wij zes tests. Aan de hand van 14 vragen brengen wij een ideaal groeipad in kaart. Zo weet u meteen welke opleidingen u best vandaag nog volgt en welke op middellange termijn zouden kunnen volgen.

 

Klik op de link en de test begint …

 

 

Benieuwd welke managementrol u best beheerst? Doe de Quinn Test

Via deze link kunt u gratis de Quinn test doen. Die toont u wat uw belangrijkste vaardigheden en talenten zijn als leidinggevende.
Zo ontdekt u welke leiderschapsstijl het best bij u past.

 

Deze test bestaat uit 40 vragen. Die peilen naar uw competenties en reacties op specifieke situaties. U geeft hierbij telkens een score tussen 1 en 9. De test is gebaseerd op de ‘Concurrerende waardentheorie’ van Quinn.

 

Dit is gekoppeld aan acht managementrollen. Iedere manager kan excelleren in één of twee managementrollen die hij van nature beheerst, maar een effectieve manager kan ze alle acht beheersen.
Nadat u de test invulde, krijgt u per mail uw persoonlijke profiel. Daarnaast stellen wij een aantal trainingen voor die uw vaardigheden verder ontwikkelen.

 

 

Waarom deze tests? 

U bent ambitieus maar toch realistisch. U beseft dat – om de volgende stap in uw carrière met succes te nemen – u nu moet investeren in nieuwe inzichten, skills en vaardigheden. Want misschien geeft u vandaag geen leiding, maar doet u dit morgen wel. Of misschien moet u vandaag niet onderhandelen met stakeholders, maar verwacht uw management wel onderhandel-skills in uw nieuwe rol morgen. Of misschien moet u uw ongetwijfeld grondige kennis van uw vakgebied, morgen op een strategisch level kunnen plaatsen en meedenken over de solvabiliteit, rendabiliteit en liquiditeit van uw organisatie … Kortom, elke stap die u neemt of wilt nemen in uw persoonlijk carrière pad (als leidinggevende, manager of expert) vraagt niet alleen nieuwe kennis, maar ook nieuwe vaardigheden.

Doorheen uw carrièrepad als professional, maakt u keuzes. Voor sommigen is dit het opnemen van een expert-rol, voor anderen is dit kiezen voor een opdracht van manager of zelfs directeur.  Maar in beide gevallen heeft u nood aan training. En hier helpt het Institute for Business Development u verder.

Maar wat zijn nu uw ambities? Hoe wilt u groeien? Als expert of als manager? Welke weg heeft u vandaag reeds afgelegd? Hoe matuur is uw organisatie? Wat is de volgende logische stap in uw carrièrepad? En waar wenst u binnen één, twee of drie jaar te staan?

 

 

Duiding bij de tests

Als u deze vragenlijst invult, krijgt u een overzicht van uw huidige rol als professional, een eerste evaluatie van uw carrière én uw ambities en waar u zich momenteel bevindt op uw persoonlijk carrièrepad. Bovendien bezorgen wij u een overzicht van essentiële leerprogramma’s die u verder helpen bij het realiseren van uw persoonlijke ambities.

  • welke trainingen moet u reeds hebben gevolgd …
  • welke trainingen moet u vandaag volgen …
  • welke trainingen moet u morgen volgen …

Deze training-clusters zijn telkens opgesplitst in twee groepen: trainingen die verwijzen naar uw huidige/toekomstige functie en trainingen die verwijzen naar uw huidige/toekomstige rol. De eerste groep trainingen zijn programma’s die voornamelijk werken op de techniciteit van uw opdracht als professional. Deze programma’s zijn vaak gelinkt aan uw functie en huidige/toekomstige verantwoordelijkheid. De tweede groep trainingen verwijzen naar de rol die u vandaag heeft en vooral morgen moet opnemen. Deze trainingen groeien aan belang bij het opklimmen van de ladder en zijn vaak niet (direct) gelinkt aan de technische opdracht die u heeft als professional.

 

 

Hoe lang is ‘levenslang’?

IFBD gelooft niet dat wij u een groeipad voor een integrale carrière kunnen of moeten aanbieden. Daarom werkt deze test slechts over een venster van 3 tot 5 jaar. Dit houdt echter wel in dat u alle management programma’s, essentieel om in de loop van de komende 5 jaar uw groeipad te realiseren, binnen het curriculum van het IFBD terug kunt vinden. U maakt op deze manier uw eigen leadership pipeline als ambitieuze en moedige professional. Wij raden u aan deze test één maal per jaar te doen. Op 12 maand tijd kunnen immers heel wat nieuwe opportuniteiten op uw weg gekomen zijn.

 

 

Privacy

Laat ons eerlijk zijn, wij kunnen u geen antwoord geven op uw leernoden, als u ons niet eerst input geeft over uw persoon, uw functie, uw rol en uw ambities. Wij vragen u alleen uw e-mailadres, functie en firma zodat wij u een professioneel antwoord kunnen geven. Deze informatie wordt enkel gebruikt om deze test te valideren en u de trainingen voor te stellen die vandaag én morgen interessant zijn voor u. Wij willen u immers ook informeren over nieuwe trainingen die wij speciaal voor u ontwikkelen. En uiteraard respecteren wij uw privacy … Uw gegevens worden met niemand gedeeld en de resultaten van de test niet bijgehouden. Daar kunt u van op aan.