Coaching & managing van sales teams - IFBD
Coaching & managing van sales teams

Coaching & managing van sales teams

  • U krijgt een transparant maar ijzersterk canvas dat de basis vormt van uw rol als coach en manager van uw sales team.
  • U leert sales-functioneringsgesprekken te voeren, uw team te motiveren en indien nodig te corrigeren en hen te coachen on the job.
  • U leert hoe u verkoopdoelstellingen kwantificeert en kwalificeert.

DE SALES MANAGER ANNO 2020

Als Sales Manager anno 2020 bent u meer dan een verkoper. Meer en meer evolueert u tot een intern en extern adviseur die waarde creëert, zowel voor de eigen organisatie als voor uw klanten. Naast de pure sales gerichte skills, heeft u meer en meer nood aan inzichten in het verkoopproces en in het management van uw eigen team. Daarom organiseert het IFBD dit trainingsprogramma ‘Coaching & Managing van Sales Teams’.

COACHING EN MANAGING VAN SALES TEAMS

Verkopen is een vak apart. En een verkoopploeg coachen is dat zeer zeker. Want er komt heel veel bij kijken. Elke verkoper is anders: de één heeft 20 jaar ervaring, de ander heeft er geen. De één presteert zeer goed, de ander kan in feite veel beter. Coaching staat steeds centraler in de dagdagelijkse beleidsvoering. De productiviteit van verkoopteams moet omhoog want de druk op de resultaatvorming stijgt en de concurrentie neemt nog steeds toe. Hoe kunt u als coach – Sales Manager daar het best mee omgaan? Wat kunt u persoonlijk beter doen om het rendement verder te verbeteren? Welke instrumenten kan u daarvoor gebruiken en welke vaardigheden zijn vereist om succesvol te blijven? Hoe zet u “een turbo” op de prestaties?

DOELSTELLINGEN

Deze tweedaagse interactieve cursus is er op gericht om de performantie van verkoopteams juister in kaart te brengen om ze daarna gerichter te kunnen verbeteren. U krijgt een perfect inzicht in de manier waarop verkopers het best geëvalueerd kunnen worden op het vlak van resultaten, activiteiten en competenties. U als coach – Sales Manager krijgt daarbij een transparant en ijzersterk werksysteem in handen dat gebaseerd is op de “Management By Objectives-gedachte” en dat volledig gegroeid is uit de leef- en denkwereld van commerciële organisaties. Na de analyse en praktische toepassing voor uw verkoopteam wordt de koppeling gemaakt met enkele essentiële inzichten en vaardigheden op het vlak van productiviteitsgericht coachen. U leert hoe u uw verkopers sterker kunt motiveren en hoe u hun verkoopvaardigheden kunt versterken. Hoe zorgt u voor motiverende verkoopdoelstellingen, hoe hoog deze ook zijn?

Dit programma versterkt u tot een beduidend efficiëntere coach met strategisch gefundeerde analyses als uitgangspunt, toegepast op uw verkopers in uw branche.

Marc Van Autreve – Trainer IFBD
Als Sales Manager bent u zo veel meer dan een verkoper. U creëert waarde voor uw organisatie én uw klanten … maar vooral voor uw eigen sales team. Maar het coachen van een ploeg verkopers is een vak apart.

Marc Van Autreve – Trainer IFBD

Marc Van Autreve heeft meer dan 20 jaar ervaring als sales management trainer en coach. Vier jaar bij Krauthammer, 2 jaar bij Vision Communication en meer dan twaalf jaar bij Mercuri International. Vandaag is hij Managing Director van Business Mentors, waarbinnen Marc ondernemingen en individuen begeleidt doorheen het integrale verkoopproces. Hiernaast was hij gedurende jaren gastdocent aan de UAMS (Universiteit Antwerpen Management School), EHSAL- Instima, KH Leuven en vele andere. Als trainer is hij gedreven om de manager en zijn/haar medewerkers tot betere resultaten te leiden. Hij werkte als trainer, coach en consultant doorheen diverse organisaties. Dit zowel in B2B, FMCG, Pharma, Banking en High Tech in zowel België als gans Europa. Marc combineert een excellente didactische vaardigheid met een unieke ervaring als trainer met een uitzonderlijke kennis van uw specifieke business-omgeving.

Heel interessant! Docent had een heel aangename stijl van les geven.

Shanna, Sales Manager

Duidelijke & bruikbare training!

Leen, International Sales Manager

De training beantwoordde volledig aan mijn verwachtingen. De volledige groep was top en had veel ervaring in coaching & managing van sales teams.

Luc, Account Manager

Extra technieken bijgeleerd die van ons nog betere coaches en leiders maken. Sterk! Thanks Marc!

Marc, Sales Manager

Zeer professioneel. Met duidelijke verwijzing naar de realiteit. Never change a winning team/formula!

Yves, Commercial Director
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Writers academy Geef nooit korting Geef nooit korting Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Coachen op attitude, gedrag en resultaat Coachen op attitude, gedrag en resultaat Lees meer lees meer Writers academy Hoe vang ik een rat … Hoe vang ik een rat … Lees meer lees meer Writers academy Eigenaarschap ontwikkelen bij medewerkers & teams Eigenaarschap ontwikkelen bij medewerkers & teams Lees meer lees meer