Coaching en managing van sales teams

Coaching en managing van sales teams

  • U krijgt een transparant maar ijzersterk canvas dat de basis vormt van uw rol als coach en manager van uw sales team.
  • U leert sales-functioneringsgesprekken te voeren, uw team te motiveren en indien nodig te corrigeren en hen te coachen on the job.
  • U leert hoe u verkoopdoelstellingen kwantificeert en kwalificeert.

DE SALES MANAGER ANNO 2024

Als Sales Manager anno 2024 bent u meer dan een verkoper. Meer en meer evolueert u tot een intern en extern adviseur die waarde creëert, zowel voor de eigen organisatie als voor uw klanten. Naast de pure sales gerichte skills, heeft u meer en meer nood aan inzichten in het verkoopproces en in het management van uw eigen team. Daarom organiseert het IFBD dit trainingsprogramma ‘Coaching & Managing van Sales Teams’.

COACHING EN MANAGING VAN SALES TEAMS

Verkopen is een vak apart. En een verkoopploeg coachen is dat zeer zeker. Want er komt heel veel bij kijken. Elke verkoper is anders: de één heeft 20 jaar ervaring, de ander heeft er geen. De één presteert zeer goed, de ander kan in feite veel beter. Coaching staat steeds centraler in de dagdagelijkse beleidsvoering. De productiviteit van verkoopteams moet omhoog want de druk op de resultaatvorming stijgt en de concurrentie neemt nog steeds toe. Hoe kunt u als coach – Sales Manager daar het best mee omgaan? Wat kunt u persoonlijk beter doen om het rendement verder te verbeteren? Welke instrumenten kan u daarvoor gebruiken en welke vaardigheden zijn vereist om succesvol te blijven? Hoe zet u “een turbo” op de prestaties?

DOELSTELLINGEN

Deze tweedaagse interactieve cursus is er op gericht om de performantie van verkoopteams juister in kaart te brengen om ze daarna gerichter te kunnen verbeteren. U krijgt een perfect inzicht in de manier waarop verkopers het best geëvalueerd kunnen worden op het vlak van resultaten, activiteiten en competenties. U als coach – Sales Manager krijgt daarbij een transparant en ijzersterk werksysteem in handen dat gebaseerd is op de “Management By Objectives-gedachte” en dat volledig gegroeid is uit de leef- en denkwereld van commerciële organisaties. Na de analyse en praktische toepassing voor uw verkoopteam wordt de koppeling gemaakt met enkele essentiële inzichten en vaardigheden op het vlak van productiviteitsgericht coachen. U leert hoe u uw verkopers sterker kunt motiveren en hoe u hun verkoopvaardigheden kunt versterken. Hoe zorgt u voor motiverende verkoopdoelstellingen, hoe hoog deze ook zijn?

Dit programma versterkt u tot een beduidend efficiëntere coach met strategisch gefundeerde analyses als uitgangspunt, toegepast op uw verkopers in uw branche.

Marc Van Autreve – Trainer IFBD
Als Sales Manager bent u zo veel meer dan een verkoper. U creëert waarde voor uw organisatie én uw klanten … maar vooral voor uw eigen sales team. Maar het coachen van een ploeg verkopers is een vak apart.

Marc Van Autreve – Trainer IFBD

Marc Van Autreve heeft meer dan 20 jaar ervaring als sales management trainer en coach. Vier jaar bij Krauthammer, 2 jaar bij Vision Communication en meer dan twaalf jaar bij Mercuri International. Vandaag is hij Managing Director van Business Mentors, waarbinnen Marc ondernemingen en individuen begeleidt doorheen het integrale verkoopproces. Hiernaast was hij gedurende jaren gastdocent aan de UAMS (Universiteit Antwerpen Management School), EHSAL- Instima, KH Leuven en vele andere. Als trainer is hij gedreven om de manager en zijn/haar medewerkers tot betere resultaten te leiden. Hij werkte als trainer, coach en consultant doorheen diverse organisaties. Dit zowel in B2B, FMCG, Pharma, Banking en High Tech in zowel België als gans Europa. Marc combineert een excellente didactische vaardigheid met een unieke ervaring als trainer met een uitzonderlijke kennis van uw specifieke business-omgeving.

Heel interessant! Docent had een heel aangename stijl van les geven.

Shanna, Sales Manager

Duidelijke & bruikbare training!

Leen, International Sales Manager

De training beantwoordde volledig aan mijn verwachtingen. De volledige groep was top en had veel ervaring in coaching & managing van sales teams.

Luc, Account Manager

Extra technieken bijgeleerd die van ons nog betere coaches en leiders maken. Sterk! Thanks Marc!

Marc, Sales Manager

Zeer professioneel. Met duidelijke verwijzing naar de realiteit. Never change a winning team/formula!

Yves, Commercial Director

Marc is zeer gedreven en heeft een schat aan ervaring.

Tom, Commercial Manager

Het was zeer leerrijk. Veel interactie met de andere deelnemers.

Arjanne, Business Development

Topervaring!

Virginie, Direct sales representative

Prima docent en een zeer aangenaam participerende groep!

Gert, Area manager

Leuk om ervaring uit te wisselen met collega sales managers.

Steve, Business Development Manager

Goede opleiding!

Brent, Energiedeskundige, vertegenwoordiger

Zeer nuttige opleiding met praktijkvoorbeelden.

David, Sales Manager

🚀 Trots op mijn recente opleiding over het coachen en managen van sales teams! 🌟 Onder leiding van de inspirerende Marc Van Autreve hebben we diep gedoken in de wereld van effectief leiderschap in de verkoop. Marc's inzichten en ervaringen hebben mijn perspectief verrijkt en me nieuwe tools gegeven om mijn sales team naar nieuwe hoogten te leiden. Dank aan Marc voor de waardevolle begeleiding en deelbare kennis! 🙌 Ook een speciale shout-out naar mijn medecursisten! 🤝 Jullie diverse inzichten en ervaringen hebben deze leerreis nog waardevoller gemaakt. Het delen van ideeën en best practices met jullie was een enorme meerwaarde. Samen streven we naar groei en succes! Bedankt aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze onvergetelijke ervaring. 🚀💼 Laten we blijven leren, groeien en elkaar ondersteunen op onze professionele reis!

Steven, Site Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Juridische trainingen De arbeidsrechtelijke zonden van uw sales De arbeidsrechtelijke zonden van uw sales Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen De kunst van het delegeren De kunst van het delegeren Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Coachen op attitude, gedrag en resultaat Coachen op attitude, gedrag en resultaat Lees meer lees meer Writers academy De dirty tricks van het onderhandelen De dirty tricks van het onderhandelen Lees meer lees meer