Managing people – veerkrachtig leiderschap in onzekere tijden

Managing people – veerkrachtig leiderschap in onzekere tijden

  • U leert hoe u uw authenticiteit als leidinggevende gebruikt om zo het maximale resultaat te behalen met een gemotiveerd team.
  • U leert uw medewerkers als een team resultaatgericht aan te sturen.
  • U leert het beste te halen uit zichzelf, individuele medewerkers en ganse teams.

 


UPDATE VAN PROGRAMMA: HARD VOOR RESULTATEN, MAAR VOORAL ZACHT VOOR MENSEN …

Gezien in deze onzekere tijden, andere kwaliteiten van leidinggevenden worden verwacht, past het IFBD de inhoud van dit programma ook navenant aan. Centraal in deze driedaagse staat uw rol als leider om onzekerheid en angst (zowel bij u zelf als bij uw team) te vertalen naar motivatie en medewerking. Veerkrachtige leiders zorgen immers voor veerkrachtige teams.  

WERKEN MET MENSEN … NIET STEEDS EVEN MAKKELIJK …

U worstelt met een deadline of moet net vandaag die cruciale beslissing nemen, bepalend voor uw bedrijf, uw team én uw carrière … Het laatste wat u dan wilt, is rekening houden met ‘onproductieve’ mensen. Want als tijd plots geld wordt en uw management krachtdadige actie eist, verwacht u dat uw team meewerkt: snel en rationeel. U hebt geen nood aan misnoegde, klagende medewerkers. U hebt geen behoefte aan ongemotiveerde medewerkers die werk en verantwoordelijkheid voor zich uit schuiven. U verwacht dat uw mensen te allen tijde proactief zijn, ook al ligt de druk hoog en regeert onzekerheid … De werkelijkheid is echter vaak anders en als leidinggevende moet u hiermee om kunnen gaan!

MOTIVEREN VAN MENSEN … UW OPDRACHT ALS VEERKRACHTIG LEIDINGGEVENDE

Werken met mensen is mensen aansturen, motiveren en bijsturen. Individueel, maar ook als team. Zeker in deze complexe en onzekere tijden. Toch onderschatten leidinggevenden steeds weer hun persoonlijke impact op de effectiviteit van hun groep of team. Als leider heeft u immers de macht én de verantwoordelijkheid. Macht om beslissingen te nemen en verantwoordelijkheid om resultaten te behalen. Maar steeds met respect voor uw medewerkers. Hier hebt u echte skills voor nodig.

HOE IS DEZE SESSIE GESTRUCTUREERD?

Voor u een stap kunt zetten naar het aansturen van mensen, moet u inzicht hebben in uw persoonlijke leiderschapsstijl. Dan pas kunt u groeien tot een volwaardig people manager. Daarom staat Patrick tijdens de eerste dag vooral stil bij wie u als leider bent en hoe u uw persoonlijke leiderschapsstijl verder kunt optimaliseren. U leert hoe u zichzelf aanstuurt en omgaat met persoonlijke onzekerheid. De tweede dag leert u hoe u individuele werknemers kunt aansturen en bijsturen. De ganse performance management cyclus komt aan bod. De nadruk ligt hier op hoe u het potentieel – aanwezig in ieder individu – op een maximale wijze uit uw mensen kunt distilleren. Motivatie en veerkracht staat hier centraal. Tijdens de derde dag staat u stil bij uw rol als teammanager. Immers, individuele werknemers functioneren binnen een team. Als leidinggevende is het dan ook uw opdracht om alle individuele werknemers te integreren binnen een sterk, gemotiveerd en resultaatgericht team. Makkelijk is dit niet, haalbaar echter wel. Hoe u dit doet, leert u gedurende de derde dag.

WAAROM U DEZE WORKSHOP NIET MAG MISSEN?

Vandaag worden andere skills van u als leidinggevende verwacht. Business plannen worden herzien, budgetten weggegooid en investeringen uitgesteld. Deze beperkte onderhandelingsruimte eist krachtdadig maar vooral veerkrachtig leiderschap. Het werken met mensen is nog nooit zo complex en uitdagend geweest als vandaag. Deze intensieve workshop vergroot uw zelfinzicht, oefent uw essentiële vaardigheden en helpt u bij het uitbouwen van een gemotiveerd team. Zo leert u resultaatgericht werken met mensen: hard voor cijfers, maar bovenal zacht voor mensen.

Patrick Lybaert - Trainer IFBD
Voordat je leiding geeft, draait alles rond persoonlijke groei. Maar eens je mensen aanstuurt, draait het alleen nog om de groei van anderen.

Patrick Lybaert - Trainer IFBD

Patrick Lybaert studeerde aan de Universiteit Gent als organisatiepsycholoog. Zijn carrière startte in de banksector, als manager binnen de toenmalige BBL en later als Programme Director in het Duitse training centrum voor een consortium van Europese grootbanken. Hierna verhuisde hij naar Management Center Europe, waar hij gedurende 5 jaar Programme Director voor de “General Management en Leadership” programma’s was. Hierna werd hij Chief Learning Officer binnen Pliva (een wereldwijd opererende farma-organisatie) en was hij verantwoordelijk voor de opzet van PLiva’s Corporate University.

Vandaag is Patrick al meer dan 15 jaar actief als trainer in complexe en geïntegreerde Leadership programma’s en als executive coach en vertrouwd adviseur begeleidt hij teams en individuen. Zo doceert hij binnen de Executive Education & Development Programma’s aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Dit bij zowel diverse maatwerk programma’s als bij de MBA-programma’s. Patrick is eveneens stichter van de Executive Leadership Foundation (ELF), een unieke trainingsorganisatie met als doelstelling leiderschap-leeroplossingen aan te bieden aan internationele organisaties.

Als trainer verbindt hij zich ertoe om bij de deelnemers het aanwezige potentieel te ontwikkelen. Zo helpt hij u bij het creëren van een betekenisvolle werkplek, waarbij iedereen gestimuleerd wordt het beste van zichzelf te geven. Hij is een dynamische én motiverende trainer. Zijn favoriete quote is: ‘You can’t change people, you can only help them to become more of themselves’. Patrick trainde intussen meer dan 30.000 leidinggevenden.

Een van de beste opleidingen die ik ooit volgde!

Sven, Procurement Manager

Fantastische manier om droge kost over te brengen. Veel praktijkvoorbeelden.

Elsie, Senior Alliance Manager

Zeer nuttige en leerrijke cursus. Veel bruikbare materie. Echt goed gegeven, geen moment van verveling!

Leen, Supervisor

Alweer een steengoede IFBD-cursus!

Annelies, Head of Business Operations

Goed bezig!!

Ismael, Client Coordinator

Een TOPdocent! Voortdoen!

Wouter, Project, Sales & Business Manager

Zeer interessant

Mady, ICT Operational Teamlead

Goed gegeven met veel passie en goede documentatie

Wim, Teamlead Organisatie

Zeer leerrijke opleiding! Tof gedoceerd.

Ruud, Recruiter

Patrick Lybaert heeft een erg grote kennis en ervaring en brengt de stof daardoor erg levendig.

Stefanie, Transport manager

Zeer goede en inspirerende opleiding. Zeer goed gestoffeerd met boeiende voorbeelden.

Kenny, Program manger

Dit is een zeer interessante cursus

Rob, Bedrijfsleider

Zeer interessant geheel, het gebruik van materiaal is positief.

Geert, Warehouse Manager

Super goede docent die zeer interessante materie presenteert.

Lieven, Team Lead Business
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Quit Quiet Quitting Quit Quiet Quitting Lees meer lees meer Writers academy Afspraak is afspraak – discipline op de werkvloer Afspraak is afspraak – discipline op de werkvloer Lees meer lees meer Project management Faciliteren van groepen Faciliteren van groepen Lees meer lees meer Maintenance & manufacturing management Leiding geven aan arbeiders Leiding geven aan arbeiders Lees meer lees meer