Managing people - werken met mensen - IFBD
Managing people – werken met mensen

Managing people – werken met mensen

  • U leert hoe u uw authenticiteit als leidinggevende gebruikt om zo het maximale resultaat te behalen met een gemotiveerd team.
  • U leert uw medewerkers als een team resultaatgericht aan te sturen.
  • U leert het beste te halen uit zichzelf, individuele medewerkers en ganse teams.

 


WERKEN MET MENSEN … NIET STEEDS EVEN MAKKELIJK …

U worstelt met een deadline of moet net vandaag die cruciale beslissing nemen, bepalend voor uw bedrijf én uw carrière … Het laatste wat u dan wilt, is rekening houden met ‘lastige’ mensen. Als tijd plots geld wordt en uw management krachtdadige actie eist, verwacht u dat uw team meewerkt: snel en rationeel. U hebt geen nood aan misnoegde, klagende medewerkers. U hebt geen behoefte aan ongemotiveerde medewerkers die werk en verantwoordelijkheid voor zich uit schuiven. U verwacht dat uw mensen te allen tijde proactief zijn, ook al heeft de pasgeborene van uw projectingenieur de ganse nacht gehuild … De werkelijkheid is echter vaak anders en als manager moet u hiermee om kunnen gaan!

MOTIVEREN VAN MENSEN … UW OPDRACHT ALS LEIDINGGEVENDE

Werken met mensen is mensen aansturen, motiveren en bijsturen. Individueel, maar ook als team. Toch onderschatten leidinggevenden steeds weer hun persoonlijke impact op de effectiviteit van hun groep of team. Als manager heeft u immers de macht én de verantwoordelijkheid. Macht om beslissingen te nemen, en verantwoordelijkheid om resultaten te behalen. Hier hebt u echte skills voor nodig.

HOE IS DEZE SESSIE GESTRUCTUREERD?

Voor u een stap kunt zetten naar het aansturen van mensen, moet u inzicht hebben in uw persoonlijke leiderschapsstijl. Dan pas kunt u groeien tot een volwaardig people manager. Daarom staat Patrick tijdens de eerste dag vooral stil bij wie u als leider bent en hoe u uw persoonlijke leiderschapsstijl verder kunt optimaliseren. De tweede dag leert u hoe u individuele werknemers kunt aansturen en bijsturen. De ganse performance management cyclus komt aan bod. De nadruk ligt hier op hoe u het potentieel – aanwezig in ieder individu – op een maximale wijze uit uw mensen kunt distilleren. Tijdens de derde dag staat u stil bij uw rol als teammanager. Immers, individuele werknemers functioneren binnen een team. Als leidinggevende is het dan ook uw opdracht om alle individuele werknemers te integreren binnen een sterk, gemotiveerd en resultaatgericht team. Makkelijk is dit niet, haalbaar echter wel. Hoe u dit doet, leert u gedurende de derde dag.

WAAROM U DEZE WORKSHOP NIET MAG MISSEN?

Anno 2019 worden andere skills van u als leidinggevende verwacht. Een sputterende economie, reorganisaties, beperkte onderhandelingsruimte, … vragen krachtdadig leiderschap. Het werken met mensen is nog nooit zo complex en uitdagend geweest als vandaag. Deze intensieve workshop vergroot uw zelfinzicht, oefent uw essentiële vaardigheden en helpt u bij het uitbouwen van een gemotiveerd team. Zo leert u resultaatgericht werken met mensen.

Patrick Lybaert - Trainer IFBD
Voordat je leiding geeft, draait alles rond persoonlijke groei. Maar eens je mensen aanstuurt, draait het alleen nog om de groei van anderen.

Patrick Lybaert - Trainer IFBD

Patrick Lybaert studeerde aan de Universiteit Gent als organisatiepsycholoog. Zijn carrière startte in de banksector, als manager binnen de toenmalige BBL en later als Programme Director in het Duitse training centrum voor een consortium van Europese grootbanken. Hierna verhuisde hij naar Management Center Europe, waar hij gedurende 5 jaar Programme Director voor de “General Management en Leadership” programma’s was. Hierna werd hij Chief Learning Officer binnen Pliva (een wereldwijd opererende farma-organisatie) en was hij verantwoordelijk voor de opzet van PLiva’s Corporate University.

Vandaag is Patrick al meer dan 15 jaar actief als trainer in complexe en geïntegreerde Leadership programma’s en als executive coach en vertrouwd adviseur begeleidt hij teams en individuen. Zo doceert hij binnen de Executive Education & Development Programma’s aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Dit bij zowel diverse maatwerk programma’s als bij de MBA-programma’s. Patrick is eveneens stichter van de Executive Leadership Foundation (ELF), een unieke trainingsorganisatie met als doelstelling leiderschap-leeroplossingen aan te bieden aan internationele organisaties.

Als trainer verbindt hij zich ertoe om bij de deelnemers het aanwezige potentieel te ontwikkelen. Zo helpt hij u bij het creëren van een betekenisvolle werkplek, waarbij iedereen gestimuleerd wordt het beste van zichzelf te geven. Hij is een dynamische én motiverende trainer. Zijn favoriete quote is: ‘You can’t change people, you can only help them to become more of themselves’. Patrick trainde intussen meer dan 30.000 leidinggevenden.

Een van de beste opleidingen die ik ooit volgde!

Sven, Procurement Manager

Fantastische manier om droge kost over te brengen. Veel praktijkvoorbeelden.

Elsie, Senior Alliance Manager

Zeer nuttige en leerrijke cursus. Veel bruikbare materie. Echt goed gegeven, geen moment van verveling!

Leen, Supervisor

Alweer een steengoede IFBD-cursus!

Annelies, Head of Business Operations
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Sales Coaching & managing van sales teams Coaching & managing van sales teams Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Aansturen van onproductief gedrag Aansturen van onproductief gedrag Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Voeren van verzuimgesprekken op de werkvloer Voeren van verzuimgesprekken op de werkvloer Lees meer lees meer General management Masterclass Business Coaching Masterclass Business Coaching Lees meer lees meer