Emotioneel intelligent communiceren

Emotioneel intelligent communiceren

  • U leert hoe u emotionele flexibiliteit integreert in als uw communicatie.
  • U leert zichzelf maar ook de ander beter te kennen en uw communicatie hierop doelgericht af te stemmen.
  • U leert empathisch maar helder en duidelijk te communiceren ook in conflict- of stress momenten.

EMOTIONEEL INTELLIGENT COMMUNICEREN

Je team bestaat ongetwijfeld uit competente, talentvolle en hooggekwalificeerde mensen. Allen hebben ze het IQ om de job gedaan te krijgen. Je verwacht dan ook ‘vuurwerk’ op de werkvloer als al die competenties en talenten samen met jou aan de slag gaan. Maar vaak blijkt dit vuurwerk minder constructief dan verwacht. Medewerkers presteren onder hun potentieel, teams zijn minder effectief dan gehoopt, interne conflicten vertragen bedrijfsprocessen, de communicatie en de samenwerking lopen stroef … Stuk voor stuk herkenbare fenomenen die de uiteindelijke effectiviteit van individuen en teams ondergraven. En die zijn vaak te herleiden naar een gebrek aan emotioneel intelligente communicatie.

EEN NIEUWE SET REGELS

Want de regels op het werk veranderen … Je wordt vandaag op een andere manier beoordeeld: het gaat er niet alleen meer om of je slim of competent genoeg bent, maar vooral om hoe goed je kan communiceren en mensen in beweging kunt brengen. Want hoewel mensen meestal gerekruteerd worden op basis van IQ en ervaring, bepaalt het EQ of diezelfde mensen daadwerkelijk succesvol zullen zijn.

IQ VERSUS EQ

Emotionele intelligentie (EQ) is het vermogen jouw emoties zo in te zetten dat je bereikt wat je wilt. En in tegenstelling tot ons IQ, onze verstandelijke intelligentie, kan je je EQ ontwikkelen en verbeteren. Bovendien is, volgens onderzoek van Harvard Professo Daniel Coleman, je emotionele intelligentie de beste voorspeller van je prestaties en je persoonlijke succes op de werkvloer. Want zelfbeheersing, zelfkennis, enthousiasme en het vermogen emoties te herkennen om zo jezelf én anderen te motiveren, zijn onontbeerlijk in je dagelijkse communicatie als professional of leidinggevende.

MAAR WAAROM LUKT DIT NIET ALTIJD?

Behalve ervaring en kennis draagt iedereen een bepaalde ingesteldheid of vooroordeel met zich mee: “Ik ben nu eenmaal zo …” of “Met hem kan je niet samenwerken, da’s zijn karakter” of “Zij is nu eenmaal niet te motiveren…” Dit hoor je te vaak op de werkvloer. Alsof dit statische gegevens zijn. Maar inzicht maakt karakter dynamisch. Inzicht in hoe je zelf in elkaar zit, hoe de ander functioneert en hoe de samenwerking hierdoor al dan niet gehypothekeerd wordt. Door emotioneel intelligent te communiceren, krijgen individuen binnen organisaties greep op de effectiviteit van hun communicatie en bijgevolg ook op het succes van de samenwerking.

Hilde Jaspaert – Trainer IFBD
Emotionele intelligentie (EQ) is het vermogen jouw emoties zo in te zetten dat je bereikt wat je wilt. En in tegenstelling tot ons IQ, onze verstandelijke intelligentie, kan je je EQ ontwikkelen en verbeteren. Graag help ik je hierbij …

Hilde Jaspaert – Trainer IFBD

Hilde Jaspaert is al meer dan 25 jaar actief binnen training & coaching rond communicatie. Na ruime ervaring als keynote speaker op internationale events, specialiseerde zij zich in het trainen, begeleiden en coachen van professionals in leadership & communicatie skills. Als geen ander weet zij hoe ons brein leert, verandert en communiceert. Deelnemers getuigen dat Hilde’s trainingen to the point, plezant, zacht confronterend maar empathisch en uiterst effectief zijn.

Sterke opleiding!

Frank, Verkoopsleider

Top! Complexe materie werd op een leuke, interactieve en duidelijke manier gebracht.

Vicky, Project manager

Perfecte training, aanrader voor iedereen!

Lien, Laborante

Topklasse! Heerlijk om naar te luisteren en toepasbaar mits oefening

Aster, Fleet Manager Belux

Zeer interessante interactieve training. Intens, maar zeer leerrijk.

Johan, CEO

Fantastische cursus! Bedankt!

Marjolein, Director

Hilde is een super trainer die de methodiek die ze aanreikt zelf perfect beheerst. Vanaf nu communiceer ik echt anders …

Carl, General Manager BELUX

Fantastische praktijkgerichte docente die tussen de deelnemers staat en met humor de ernst van de inhoud doorgelicht krijgt. Mooi evenwicht tussen feedback op maat en voor de groep.

Marc, Business Development

Dit was geen opleiding maar een ervaring !!!

Thomas, Teamleader
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Leiding geven aan mensen Leiding geven aan experten en kenniswerkers Leiding geven aan experten en kenniswerkers Lees meer lees meer Sales Coaching en managing van sales teams Coaching en managing van sales teams Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Van collega naar leidinggevende Van collega naar leidinggevende Lees meer lees meer Leiding geven aan zichzelf Learn to communicate like hostage negotiators Learn to communicate like hostage negotiators Lees meer lees meer