Durven confronteren en onderhandelen op uw werkplek

Durven confronteren en onderhandelen op uw werkplek

  • U weet weerstand om te buigen naar samenwerking.
  • U verstevigt uw positie in elk moeilijk geprek.
  • U leert de geschreven en ongeschreven regels van het onderhandelen.

IEDEREEN ONDERHANDELT … ELKE DAG OPNIEUW

De meeste onderhandeltrainingen richten zich op prijsdruk en prijsnegotiaties, het opbouwen van verkoopargumenten en het afsluiten van deals en contracten. Maar als u morgen rond de tafel zit met uw medewerkers, collega’s of management, wilt u – net als die verkoper – commitment. U wilt afspraken formaliseren en zeker zijn dat iedereen zich aan die afspraken houdt. U confronteert, onderhandelt en overtuigt. U verdedigt uw belangen, de belangen van uw team of de belangen van uw organisatie. Soms over extra budget, soms over extra projectmedewerkers maar steeds om de dingen gedaan te krijgen. En makkelijk is dit niet … Want morgen moet u terug met deze mensen samenwerken. 

BELANGEN EN AFHANKELIJKHEID ALS VERTREKPUNT VAN UW ONDERHANDELING

Daarom stellen wij deze unieke Masterclass ‘Durven Confronteren & Onderhandelen op uw Werkplek’ voor. Want waar belangen verschillen en mensen onderling afhankelijk zijn van elkaar, ontstaat per definitie een onderhandelingssituatie. Alleen is niet iedereen zich hier van bewust. 

Toch is bijna elke vergadering een onderhandeling. Want in elk overleg zoekt u argumenten, confronteert u tegenstrijdige belangen en onderhandelt u. Sommige slagen erin telkens weer tot een overeenkomst te komen en het vertrouwen van anderen te winnen. Maar wat is hun geheim? Wat maakt hen tot vaardige beïnvloeders en onderhandelaars? En wat kunt u van hen leren? 

WANNEER ONDERHANDELT U?

Communiceren wordt onderhandelen wanneer er onderlinge afhankelijkheid is tussen beide partijen en het gebruik van macht beperkt of nefast is. Onderhandelen is dan ook  een absoluut noodzakelijke competentie voor elke leidinggevende, project manager of professional die het gesprek niet-hiërarchisch of directief wil of kan sturen.  

CONFRONTEREN, ONDERHANDELEN EN SLIM BEÏNVLOEDEN OP DE WERKPLEK

Deze training werd speciaal ontwikkeld voor professionals die elke dag opnieuw met collega’s, medewerkers of management onderhandelen. Soms binnen projecten, soms over opdrachten en taken, soms over rollen … Soms één op één, soms in meetings, soms met een gans team. Pas wanneer u in staat bent te sturen op wederzijds commitment, creëert u optimale relaties. Alleen dan verlaat iedereen met een goed gevoel het gesprek, de meeting of het overleg. 

AANPAK VAN DEZE TRAINING: OEFENLAB ONDERHANDELEN

In deze praktische training zoeken we vooral naar oplossingen voor vastgelopen discussies en relaties. Er wordt gewerkt met concrete vragen en situaties van de deelnemers, die onder de vorm van rollenspelen en simulatie-oefeningen – al dan niet ondersteund met camerafeedback – ingeoefend worden. Dit oefenlab bezorgt u nuttige tips waardoor u tot betere resultaten kom met uw gesprekspartners. 

Franky Van Hoecke - Trainer IFBD
Elke dag onderhandelt u ... Met uw medewerkers, uw collega's, uw interne klant en uw management. Dit oefenlab bezorgt u tientallen nuttige én essentiële tips waardoor u tot betere resultaten komt met uw gesprekspartners.

Franky Van Hoecke - Trainer IFBD

Franky Van Hoecke is zonder meer een expert op het gebied van leiderschap, communicatievaardigheden, onderhandelingstechnieken en teambuilding. Hij startte zijn carrière bij Volvo Cars Europe, waar hij kan terugblikken op een jarenlange ervaring als trainer en coach van zowel managementfuncties als uitvoerende medewerkers. Zowel binnen de eigen organisatie, bij toeleveranciers als bij derden was hij verantwoordelijk voor organisatieontwikkeling, opleiding en coaching van medewerkers op het terrein van HRM. 

Franky trainde intussen 1000-den operationele managers, eerstelijnsleidinggevenden, teamleaders, project managers en medewerkers, … in de basisbouwstenen van operationeel leiderschap en gerichte communicatie. Hij gebruikt concepten en modellen als ondersteuning en stelt steeds de mens (zowel leidinggevende, individueel teamlid als integraal team) centraal. Zijn trainingen worden vooral gewaardeerd door de no-nonsense aanpak en de vele herkenbare voorbeelden, oefeningen en cases. Zijn unieke mogelijkheid om zowel met kaderleden als operationele professionals te communiceren, maken van hem dé trainer voor deze onderhandeltraining. Als deelnemer keert u geïnspireerd en gemotiveerd terug naar uw werkplek, klaar voor uw volgende onderhandeling. 

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Onderhandelen De psychologie van het onderhandelen De psychologie van het onderhandelen Lees meer lees meer Onderhandelen Productief vergaderen Productief vergaderen Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Communiceren & onderhandelen met vakbonden op de werkvloer Communiceren & onderhandelen met vakbonden op de werkvloer Lees meer lees meer Strategie & innovatie Voeren van sociale onderhandelingen Voeren van sociale onderhandelingen Lees meer lees meer