Excel voor HR analytics

Excel voor HR analytics

  • U leert complexe HR data te structureren, te analyseren en te rapporteren met Excel.
  • U leert hoe u eenvoudige en complexere dashboards opstelt in Excel.
  • U leert hoe Excel u het leven als HR manager stukken eenvoudiger kan maken.

SNELLER EN SLIMMER WERKEN MET HR DATA

Iedere HR manager analyseert gegevens en stelt rapporten op. Door gebruik te maken van de krachtige mogelijkheden van Excel, kunt u echter sneller, slimmer én accurater werken. Helaas gebruiken weinig HR Manager het volle potentieel van Excel.  Tijdens deze cursus ontdekt u hoe u als HR Manager in minder tijd scherpere analyses en betere rapportages maakt.

CREËER ORDE IN DE CHAOS VAN HR DATA

Het bijhouden van de personeelsplanning, het verwerken van personeelsgegevens, het opvolgen van diverse bonusschema’s, het opvolgen van stagiaires, het invullen van opleidingsbudgetten, het bijhouden van sollicitatie procedures, … zijn slechts enkele elementen die bijdragen tot de complexiteit van uw opdracht als HR manager. Als HR Manager wordt u meer en meer geconfronteerd met complexe data én met cijfermateriaal. Excel is hier echter een uitstekend tool, ter ondersteuning van uw operationele én strategische opdracht.  

EXCLUSIEF: HERKENBAARHEID VAN DE CASES EN OEFENINGEN

Gedurende deze training leert u de voor u als HR manager relevante toepassingen van Excel. Aan de hand van integraal uitgewerkte oefeningen en cases, neemt Alain Pieters u mee doorheen de diverse domeinen van uw opdracht. De cases en oefeningen zijn zo uitgewerkt, dat zij herkenbaar en toepasbaar zijn voor alle deelnemers en met een minimum aan inspanning kunnen vertaald worden naar uw specifieke werkomgeving. 

WAT MAAKT DEZE TRAINING UNIEK?

Uiteraard in eerste instantie de kennis van de docent, die vanuit een jarenlange praktijkervaring én trainerservaring u meeneemt doorheen de diverse opportuniteiten van Excel voor u als HR Manager.  Maar bovendien worden gedurende deze training diverse oefeningen en cases uitgewerkt, herkenbaar voor u als HR manager.  Na het volgen van deze training bent u niet alleen in staat uw opdracht, sneller, systematischer, accurater én efficiënter uit te voeren, maar bovendien kunt u zelf nieuwe toepassingen creëren voor uw bedrijfsspecifieke uitdagingen.

DIDACTISCHE ONDERSTEUNING

Eén van de pijnpunten bij de meeste Excel-trainingen is dat de visuele projectie van de training niet optimaal verloopt. Als deelnemer is het dan niet altijd evident om de opbouw van het geprojecteerde model mee te volgen. Daarom voorziet het IFBD voor alle deelnemers 24-inch schermen waarop u het gepresenteerde direct kunt volgen.

Om optimaal te kunnen profiteren is het aangewezen om ook uw eigen laptop mee te brengen met “Excel 2013” of een recentere versie. Voor de MAC-gebruikers is het aangeraden dat de Excel-versie draait op “Parallels Desktop”.

Alain Pieters – Trainer IFBD
Net als vele HR managers verzuipt u in data, cijfers en spreadsheets. Investeren in een solide en vooral pragmatische Exel training is echt geen luxe. Deze twee dagen verdient u royaal terug in efficiëntie, snelheid en accuraatheid van uw analyses en rapporten.

Alain Pieters – Trainer IFBD

Alain Pieters is Director bij Delaware Consulting en oprichter van in2Facts (ontwikkeling maatwerk Excel-applicaties). Afgestudeerd als Industrieel Ingenieur gespecialiseerd in turbine- en compressortechnologie was hij gedurende 24 jaar werkzaam in de petrochemische sector in diverse managementfuncties (productie, logistiek, constructie). Als manager volgde hij een opleiding Masterclass in Controllership  (Vlerick Leuven Gent Management School) en installeerde Excel-gerelateerde dashboards om management inzicht te geven in de strategische KPI’s. Vervolgens als Project Manager / teamlid van strategische projecten (G-ATP, demand forecast / planning / control, meten en rapporteren van innovatie,  bepalen van de kost van complexiteit, SCOR) werden de skills met betrekking tot analytische en  rapporteringsbehoeften verder geprofessionaliseerd. Momenteel is Alain verantwoordelijk voor de technische component bij implementaties m.b.t. Time Driven – Activity Based Costing, Strategy Focused Organisations, Budgeting & Planning projecten met focus op rapportering, dashboards, ETL’s, pre- en post calculatie applicaties, HR Data Analytics, enz.  

Alain koppelt een unieke operationele ervaring met grondige business en strategische  inzichten aan een excellente kennis van Excel. Hij maakt van deze training dan ook een direct toepasbare ervaring.

Heel interessante opleiding met veel praktische tips. Aanrader!

Sabine, Payroll & legal advisor
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Artificiële Intelligentie & Business IT Black belt Excel Black belt Excel Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht HR policies HR policies Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Alcohol en drugs op de werkvloer Alcohol en drugs op de werkvloer Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Budgetteren van personeelskosten Budgetteren van personeelskosten Lees meer lees meer