Fast close - win tijd, bespaar kosten en verbeter resultaat - IFBD
Fast close – win tijd, bespaar kosten en verbeter resultaat

Fast close – win tijd, bespaar kosten en verbeter resultaat

 • U leert uw maand-, kwartaal- of jaarafsluiting sneller en efficiënter afsluiten.
 • U leert hoe u door het toepassen van fast close technieken, de kwaliteit van uw rapportageproces drastisch verhoogt.
 • U leert uw data niet alleen te valideren, maar ook te analyseren.

ONGETWIJFELD HERKENT U ZICH HIERIN …

 • Bij elke maand- en/of jaarafsluiting verhoogt de stress bij u én uw financiële team.
 • Last minute aanpassingen zijn bepalend voor een correcte rapportage, maar vertragen het proces.
 • Uw management wil andere, nieuwe en minder evidente KPI’s.
 • U krijgt pas op het laatste moment de juiste input, waardoor tijdsdruk het afsluitproces extra stresserend maakt.
 • De managementinformatie komt niet overeen met de data van de financiële administratie.
 • U heeft niet de kans noch de tijd om de financiële informatie te valideren, laat staan te analyseren.
 • U rapporteert cijfers in plaats van informatie en hoopt dat u de cijfers juist heeft.
 • De kost van uw rapportageproces stijgt onevenredig met de kwaliteit ervan.

RAPPORTEREN ONDER DRUK … INTERN EN EXTERN

Als financiële professional staat u onder druk om steeds sneller én accurater te rapporteren. Een efficiënt en effectief financieel afsluitproces, is hierbij een absolute noodzaak. U wilt immers uw management die informatie bezorgen zodat zij snellere en betere beslissingen kunnen nemen ten aanzien van strategische en operationele processen. Het snel sluiten van de boeken (met snellere rapportage tot gevolg) is een must, maar is echter niet evident. Deze dag leert u fast close technieken die u toelaten het financial reportingproces sneller en transparanter te beheersen.

TIJDIG – BETROUWBAAR – KOSTEFFICIËNT

Voor zowat elke onderneming (KMO of multinational) zijn dit de steeds terugkerende vraagstukken, maand na maand en jaar na jaar. Los van de verslaggevingsregels, fiscaliteit en buiten de organisatie geldende regels en wetten, moet u als financieel expert uw management van juiste én transparante informatie voorzien. Deze workshop leert u een snellere en een meer kostenefficiënte financiële afsluiting te realiseren, zonder afbreuk te doen aan de betrouwbaarheid van de gegevens.

André Salomons - Trainer IFBD
Fast Close is de driver voor transparantie en grip. Want terwijl de hoeveelheid data in de organisatie groeit, neemt ook de behoefte aan datakwaliteit & transparantie toe. Het Fast Close proces is de verbindende schakel tussen datastructuren en processen aan de ene kant en heldere verslaglegging aan de andere kant.

André Salomons - Trainer IFBD

André Salomons is een professional op het gebied van Fast Close, Financial Closing, Budgettering, Forecasting, Reporting en financial project management. Hij deed deze ervaring op als financieel expert bij middelgrote en grote organisaties. Begonnen bij Ernst & Young en later BDO, als audit manager, maakte André de overstap naar het vak van financial controller bij diverse industriële organisaties. Vrij snel merkte hij de noodzaak van een ondersteunende ICT, waardoor in vele van zijn projecten (o.a. het opzetten van Europese management accounting omgevingen, implementatie van ERP-systemen, Corporate Governance projecten, SharePoint projecten, …) hij de dubbelfunctie van Controller en ICT manager op zich nam. Vandaag is hij adviseur in het optimaliseren van rapportageprocessen.

Inclusief voor elke deelnemer!

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Van slow close naar fast close’ van uw trainer André Salomons mee naar huis. 

Van Slow Close naar Fast Close’ is een handreiking aan iedereen die zijn of haar organisatie efficiënter wil maken. De bereikte procesverbetering kan een organisatie veel geld opleveren. Bovendien biedt het financials de checklists waarmee zij graag werken om het eigen werk onder controle te houden.

Auteur André Salomons legt het proces van Fast Close duidelijk uit en biedt de lezer met overzichtelijke lijstjes inzicht in welke stappen moeten worden doorlopen om tot Fast Close te komen. Het wordt duidelijk dat de keuze voor Fast Close nooit eenmalig is, maar dat Fast Close een continu proces moet zijn om het maximale rendement te behalen.

Heel praktische cursus.

Sylvia, Afdelingshoofd

Goede start van het proces om te komen tot een kortere aflsuitingsprocedure. Afwisselende cursus waarin je het nodige zelf moet doen. Geen eindeloze hoeveelheid sheets, maar een afwisseling van verschillende media. Kortom: een goede investering in tijd en geld!

Paul, Manager Financiën en Control
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

Anderen bekeken ook
Excel voor business professionals Boordtabellen in Excel Boordtabellen in Excel Lees meer lees meer Writers academy Geef nooit korting Geef nooit korting Lees meer lees meer Writers academy Het perfecte project Het perfecte project Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Glashelder werken Glashelder werken Lees meer lees meer