Cash is King - cash flow analyse - IFBD
Cash is King – cash flow analyse

Cash is King – cash flow analyse

  • U leert te sturen op cash en op EBITDA.
  • U beoordeelt bedrijven niet langer op winst of omzet, maar op cash
  • U weet waarom cash het enige solide financiële beslissingsinstrument is.

REVENUE IS VANITY AND PROFIT IS AN OPINION BUT CASH IS KING …

Te veel directeuren, managers of zaakvoerders staren zich vandaag nog blind op omzet, marge of winst. En terwijl die jaarrekening positief is en producten of projecten met winst worden verkocht, komt de financiële stabiliteit en continuïteit van de organisatie toch in het gedrang. Hoe kan dit nu? Heel eenvoudig, niet de winst garandeert de continuïteit van de operaties, maar wel de cash. U betaalt immers uw investeringen, lonen, leveranciers en leningen niet met winst, maar met cash. Vandaar dat u vandaag moet sturen op cash. De kasstroom of cashflow is dan ook de enige solide beslissingsparameter om de gezondheid van uw operaties of die van klanten of leveranciers te evalueren.

WAAROM CASH HET ENIGE SOLIDE BESLISSINGSINSTRUMENT IS …

Kasstroomanalyse is de enige basis voor een goed oordeel. Niet alleen betaalt u uw rekeningen met cash en niet met winst of omzet, maar bovendien is er minder ruimte voor interpretatie en manipulatie.

KRIJG WAAR(DE) VOOR UW GELD: CASHFLOW ANALYSE

Een adequate analyse van de cashflow of de kasstroom van uw bedrijf levert cruciale strategische én operationele informatie op. Niet alleen kunt u hierdoor toekomstige kasstromen voorspellen, maar bovendien krijgt u een onmiskenbaar beeld van de financiële positie van uw bedrijf. In deze werksessie cashflow analyse, leert u de structuur van de cashflow van uw organisatie kennen. Daarbij leert u aan de hand van management-simulaties wat de impact van managementbeslissingen kan zijn op kasstromen.

Johan Lyssens – Trainer IFBD
Uw investeringen, lonen, leveranciers en leningen betaalt u niet met winst of omzet, wel met cash.

Johan Lyssens – Trainer IFBD

Johan Lyssens startte zijncarrière bij Bank J. VanBreda & C°. Gedurende meer dan 20 jaar werkte hij intensief samen met ondernemingen, waarvan de laatste 7 jaar als gedelegeerd bestuurder en Lid van het directiecomité verantwoordelijk voor kredietverlening, betalingsverkeer en beleidsinformatie. In 2001 maakte Johan de overstap naar Delta Lloyd Bank waar hij gedurende vijf jaar als lid van het directiecomité en gedelegeerd bestuurder zijn opdracht verder zette. Daarnaast was Johan 14 jaar lang Professor Financial Management aan de Antwerp Business School (Lessius). Op dit moment is hij ook actief als docent corporate finance aan de EHSAL Management School, PXL Hasselt en de Retail Banking Academy in London waar hij financiële opleidingen verzorgt voor banken in Europa en Afrika. Sinds 2006 is Johan binnen het IFBD als trainer en adviseur betrokken bij diverse financiële trainingstrajecten binnen Europa. De laatste jaren verzorgde hij Financieel Management trainingen voor diverse klanten (UNILIN, Vandemoortele, Johnson Controls, Adient, GEA, ENGIE, DHL, KELVION, ALCOPA,INEOS, PIERRET en vele tientallen andere nationale en internationale organisaties). Johan combineert een unieke bedrijfservaring met een uitgebreide didactische en academische inslag.

Zeer verhelderend, gestructureerd en relevant! Perfect volgens de verwachtingen!

Luc, Financieel Analist

Een bevlogen spreker die "saaie" materie duidelijk maakt op een levendige manier.

Gert, General Manager

Zeer goed gegeven! Top!

Sophie, Business Controller
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Financieel management voor financiële professionals Masterclass BTW Masterclass BTW Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals De particulier als wanbetaler De particulier als wanbetaler Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals 8 te vermijden valkuilen in management accounting 8 te vermijden valkuilen in management accounting Lees meer lees meer Performance management Integrated reporting Integrated reporting Lees meer lees meer