Cash is King - cash flow analyse - IFBD
Cash is King – cash flow analyse

Cash is King – cash flow analyse

  • U leert te sturen op cash en op EBITDA.
  • U beoordeelt bedrijven niet langer op winst of omzet, maar op cash.
  • U weet waarom cash het enige solide financiële beslissingsinstrument is.

Cash is nog nooit zo belangrijk geweest als vandaag. De brandstof van een onderneming is immers niet de winst, maar wel de cash.  Niet rendabiliteit is vandaag essentieel, maar wel liquiditeit.  En in het bewaken van deze cash, speelt elke beslisser een cruciale rol.  Daarom is deze training in deze complexe tijden een absolute must !!!

REVENUE IS VANITY AND PROFIT IS AN OPINION BUT CASH IS KING …

Te veel directeuren, managers of zaakvoerders staren zich vandaag nog blind op omzet, marge of winst. En terwijl die jaarrekening positief is en producten of projecten met winst worden verkocht, komt de financiële stabiliteit en continuïteit van de organisatie toch in het gedrang. Hoe kan dit nu? Heel eenvoudig, niet de winst garandeert de continuïteit van de operaties, maar wel de cash. U betaalt immers uw investeringen, lonen, leveranciers en leningen niet met winst, maar met cash. Vandaar dat u vandaag moet sturen op cash. De kasstroom of cashflow is dan ook de enige solide beslissingsparameter om de gezondheid van uw operaties of die van klanten of leveranciers te evalueren.

WAAROM CASH HET ENIGE SOLIDE BESLISSINGSINSTRUMENT IS …

Kasstroomanalyse is de enige basis voor een goed oordeel. Niet alleen betaalt u uw rekeningen met cash en niet met winst of omzet, maar bovendien is er minder ruimte voor interpretatie en manipulatie.

KRIJG WAAR(DE) VOOR UW GELD: CASHFLOW ANALYSE

Een adequate analyse van de cashflow of de kasstroom van uw bedrijf levert cruciale strategische én operationele informatie op. Niet alleen kunt u hierdoor toekomstige kasstromen voorspellen, maar bovendien krijgt u een onmiskenbaar beeld van de financiële positie van uw bedrijf. In deze werksessie cashflow analyse, leert u de structuur van de cashflow van uw organisatie kennen. Daarbij leert u aan de hand van management-simulaties wat de impact van managementbeslissingen kan zijn op kasstromen.

Johan Lyssens – Trainer IFBD
Uw investeringen, lonen, leveranciers en leningen betaalt u niet met winst of omzet, wel met cash.

Johan Lyssens – Trainer IFBD

Johan Lyssens startte zijncarrière bij Bank J. VanBreda & C°. Gedurende meer dan 20 jaar werkte hij intensief samen met ondernemingen, waarvan de laatste 7 jaar als gedelegeerd bestuurder en Lid van het directiecomité verantwoordelijk voor kredietverlening, betalingsverkeer en beleidsinformatie. In 2001 maakte Johan de overstap naar Delta Lloyd Bank waar hij gedurende vijf jaar als lid van het directiecomité en gedelegeerd bestuurder zijn opdracht verder zette. Daarnaast was Johan 14 jaar lang Professor Financial Management aan de Antwerp Business School (Lessius). Op dit moment is hij ook actief als docent corporate finance aan de EHSAL Management School, PXL Hasselt en de Retail Banking Academy in London waar hij financiële opleidingen verzorgt voor banken in Europa en Afrika. Sinds 2006 is Johan binnen het IFBD als trainer en adviseur betrokken bij diverse financiële trainingstrajecten binnen Europa. De laatste jaren verzorgde hij Financieel Management trainingen voor diverse klanten (UNILIN, Vandemoortele, Johnson Controls, Adient, GEA, ENGIE, DHL, KELVION, ALCOPA,INEOS, PIERRET en vele tientallen andere nationale en internationale organisaties). Johan combineert een unieke bedrijfservaring met een uitgebreide didactische en academische inslag.

Lien Dobbeleir - Trainer IFBD

Lien Dobbeleir is Business Manager bij UFINITY, Finance consultants. Daarvoor was zij gedurende meer dan 8 jaar Consultant Bij BMW Group BELUX. Zij heeft als opleiding master Toegepaste Economische Wetenschappen van de universiteit Antwerpen.

Zeer verhelderend, gestructureerd en relevant! Perfect volgens de verwachtingen!

Luc, Financieel Analist

Een bevlogen spreker die "saaie" materie duidelijk maakt op een levendige manier.

Gert, General Manager

Zeer goed gegeven! Top!

Sophie, Business Controller
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Waardebepaling van een onderneming Waardebepaling van een onderneming Lees meer lees meer Financieel Management voor niet-financiële professionals Balans lezen voor inkopers Balans lezen voor inkopers Lees meer lees meer Strategie & innovatie Messcherpe & onderbouwde financiële analyses Messcherpe & onderbouwde financiële analyses Lees meer lees meer Excel voor business professionals Boordtabellen in Excel Boordtabellen in Excel Lees meer lees meer