Listig in lastige situaties

Listig in lastige situaties

  • U leert resultaat te halen dankzij tactvol en diplomatisch te communiceren.
  • U leert openingen te creëren bij patstellingen en onmogelijke gesprekken.
  • U leert uw mindset te shiften van bot naar gewiekst, van emotioneel naar rationeel en van primair naar secundair.

EN DAN BENT U HET GRONDIG ONEENS …

Managers weten, beter dan wie ook, dat mensen het vaak (hartstochtelijk) met elkaar oneens kunnen zijn. Discussies lopen hoog op en conflicten worden persoonlijk uitgevochten. Maar hoe doorbreekt u deze patstellingen? Hoe gaat u om met tactloze, ongezouten en botte communicatie? Niet met emotionaliteit en slechts heel zelden met spontane of primaire reacties. En toch is dit laatste voor vele professionals een ‘natuurlijke’ manier van reageren …

CRËEER OPENINGEN BIJ PATSTELLINGEN EN ONMOGELIJKE GESPREKKEN

Door tact en diplomatie in te zetten, creëert u openingen, daar waar dit anders niet mogelijk lijkt. U slaagt erin onderhandelingen gunstig te beïnvloeden en conflicten te beëindigen. En hoewel tactvol en diplomatisch optreden u geen cent extra kost, betekent dit vaak het verschil tussen slagen en falen. U bereikt resultaten, daar waar dat anders onmogelijk lijkt. De denkmodus ‘tact- en diplomatie’ is de smeerolie om lastige (zakelijke) gesprekken behendig vlot te trekken.

WAT KUNT U LEREN

In deze workshop leert u:

  • hoe u uw mindset shift van bot naar gewiekst, van emotioneel naar rationeel, van primair naar secundair;
  • hoe u diplomatisch taalgebruik toepast in uw dagelijkse communicatie en hoe u zich positief weet uit te drukken (ook bij moeilijke gesprekken);
  • hoe u de belangrijkste do’s & don’ts van diplomatisch communiceren effectief toepast;
  • welke competenties u als tacticus en diplomaat bij voorkeur bezit en hoe u deze kunt verbeteren;
  • hoe u zich verweert tegen keiharde onderhandelaars;
  • hoe u technieken als ‘deelgenoot’ of ‘neutrale derde’ inzet bij twee (strijdende) partijen of conflictsituaties.

Want diplomatie is steeds te verkiezen boven oorlog, tact boven botheid. Er zomaar iets uitflappen, op of buiten het werk, is zelden verstandig, of u nu gelijk heeft of niet. En zelfs al weet u dat u gelijk hebt, de ander daarvan te overtuigen, is vaak een hele klus. Met een portie tact en de inzet van diplomatische middelen, slijpt u de scherpe kanten weg en neemt u mensen mee in uw verhaal. Dit leidt tot de beoogde – duurzame – resultaten.

AANPAK VAN DEZE UNIEKE WERKSESSIE

Voorafgaand aan deze training, krijgt u de TDQ-test (tact- en diplomatie-test), die peilt naar uw persoonlijke communicatiestijl. Deze test – waarbij u ziet wat u moeilijk vindt aan tact en diplomatie – dient als basis voor uw persoonlijke actieplan tijdens deze training. Tijdens de dag oefent u zowel schriftelijk als mondeling. Want dit is een échte doe-workshop waarbij u samen met een professionele acteur cases naspeelt en inoefent. Dit alles in een veilige omgeving.

Jack van Minden - Trainer IFBD
Diplomatie is steeds te verkiezen boven oorlog en tact prefereer je boven botheid. Er zomaar iets uitflappen, op of buiten het werk, is zelden verstandig, of je nu gelijk hebt of niet. Leer listig te communiceren, ook in lastige situatie.

Jack van Minden - Trainer IFBD

Dr. Jack van Minden is psycholoog en leidt sinds 1985 zijn advies- en trainingsbureau. Hij heeft diverse selectiemethoden en talloze trainingsprogramma’s ontworpen op het gebied van persoonlijke effectiviteit, management en communicatie. Inmiddels heeft dr. Jack van Minden ruim 20 boeken geschreven. Tot zijn bekendste werken behoren ‘Psychologie, theorie en praktijk’ en de ‘Alles serie’, met als belangrijkste titels ‘Alles over psychologische tests’, ‘Alles over assessments centers’, ‘Alles over loopbaanplanning’ en ‘Alles over selectiegesprekken’. Zijn voorlaatste boek, ‘Hart voor de zaak’, beschrijft de ideale omgang tussen managers en gemotiveerde medewerkers. Zijn laatste boek ‘Listig in Lastige Situaties’ (2016) stond lange tijd in de top 50 van de best verkochte managementtitels in de Benelux.

Dr. Jack van Minden is een gewaardeerd spreker op conferenties en seminars in zowel binnen- als buitenland en columnist op het gebied van loopbaanplanning en thema’s rond psychologie, human resources en communicatie. Hij schrijft en schreef artikelen voor o.a. Carrière Contact Magazine, Intekrant, Intermediair, FEM en de Volkskrant.

Gedurende dit programma wordt hij ondersteund door Mikael Martin die als professioneel trainingsacteur de cases, oefeningen en rollenspelen mee vorm geeft.

Inclusief voor elke deelnemer!

Listig in lastige situaties biedt inzicht in het diplomatische en tactvolle optreden en levert de benodigde gereedschappen hiervoor. Dit need-to-practice-programma werkt voor iedereen die in meetings en gesprekken succesvol wil opereren, vol tips, trucs, testen, oefeningen en bewezen aanpak uit de psychologie.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Listig in lastige situaties’ van uw trainer Jack Van Minden mee naar huis. 

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Van functies naar rollen Van functies naar rollen Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Managing managers Managing managers Lees meer lees meer Writers academy Help! … Mijn kandidaat liegt Help! … Mijn kandidaat liegt Lees meer lees meer Writers academy De magie van sterke vragen en écht luisteren De magie van sterke vragen en écht luisteren Lees meer lees meer