Framing

Framing

  • U weet waarom mensen andere dingen horen dan er gezegd worden.
  • U weet hoe overtuigen (niet) werkt.
  • U weet wat framing is en waarom het ontzettend effectief is.

HET IS NIET WAT U ZEGT, MAAR WAT MEN HOORT

Waarom overtuigen sommige verhalen moeiteloos, terwijl andere zorgvuldig beargumenteerde boodschappen niet eens gehoord lijken te worden? Waarom lijken mensen vaak iets totaal anders te horen dan wat er bedoeld wordt? Hoe raakt u de juiste snaar om uw medewerker, manager of klant te overtuigen?

FRAME UW BOODSCHAP

Het antwoord op deze vragen is: framing. Door uw boodschap in een strategische verhaallijn te gieten en met de juiste woorden en beelden te vertellen, neemt uw invloed enorm toe. Weerstand is zelden rationeel, maar ontstaat op een irrationeel en onbewust niveau bij de ontvanger. Argumenteren is niet voldoende: u moet de juiste emoties en associaties opwekken om een ander écht te overtuigen. Gelijk hebben is niet genoeg, u moet het ook krijgen.

NIET MANIPULEREN MAAR HERKENBAAR MAKEN

Een goed geframede boodschap, toespraak, webtekst of brochure komt beter aan bij uw ontvanger en heeft een directe impact. Door het gebruiken van het juiste frame, bereikt u uw doelgroep beter, voelen zij zich meer aangesproken door uw boodschap en zijn zij sneller geneigd de informatie op úw manier te interpreteren. Ons brein is immers weerloos tegen de overtuigingskracht van de woorden en beelden waarin wij zelf geloven. Door hier op in te spelen en uw ideeën slim te framen kunt u – net als succesvolle politici en reclamemakers – andere mensen onzichtbaar overtuigen. Probeer ze niet te manipuleren, maar maak uw boodschap zo herkenbaar dat ze het met u eens zijn.

LEER ZELF FRAMEN

In de interactieve workshop ‘Feilloos framen’, vol voorbeelden uit de actualiteit, krijgt u inzicht in hoe u frames kunt herkennen en hoe u zelf strategisch kunt framen. U leert werken met vuistregels om het taalspel slimmer te leren spelen en zo uit de hoek te blijven waar de klappen vallen. Na de workshop kijkt u nooit meer op dezelfde manier naar taal, omdat u in staat bent om tussen de regels te lezen. Het resultaat: u bent effectiever in het overbrengen van uw boodschap doordat u deze beter kunt aanpassen aan de bewuste en onbewuste kaders van de ontvanger.

Sarah Gagestein – Trainer IFBD
Luisteren uw collega's niet naar wat u zegt, blijven klanten ongeïnteresseerd en trekken uw kinderen zich niets van u aan? Dan is het tijd om u niet te richten op wat u zegt, maar op wat zij horen!

Sarah Gagestein – Trainer IFBD

Sarah Gagestein is een veelgevraagd spreker en strateeg. Als framingexpert ontwerpt zij strategie voor hoofdpijndossiers, (maatschappelijke) issues en campagnes, leert ze CEO’s en politici slimmer framen en doet ze onderzoek naar publieke en commerciële frames. Ze studeerde Retorica aan de Universiteit Leiden en schreef de boeken ‘Denk niet aan een roze olifant’ over framing en ‘Harder praten helpt niet’ over 7 strategieën om anderen te overtuigen. Sarah verzorgt masterclasses, advieswerk en onderzoek en schrijft goed geframede teksten en toespraken. Haar specialisatie – framing – slaat een brug tussen taal en ideeën. Welk taalkader heeft het grootste effect op mensen? Hoe zorgt u dat mensen u begrijpen, het met u eens zijn en in staat zijn uw boodschap te herhalen?

Inclusief voor elke deelnemer!

Luisteren uw collega’s niet naar wat u zegt, blijven klanten ongeïnteresseerd en trekken uw kinderen zich niets van u aan? Dan is het tijd om u niet te richten op wat u zegt, maar op wat zij horen!” Bouwend op nieuwe neurologische en sociaal-psychologische inzichten en jarenlange ervaring in het bedrijfsleven en de politiek laat taalstrateeg Sarah Gagestein zien wat werkt. Gagestein is gespecialiseerd in framing en weet als geen ander hoe u controle kunt krijgen over uw eigen ideeën.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Word Meester Framer’ van uw trainer Sarah Gagestein mee naar huis. 

Fantastische lesgeefster! Boeiend van begin tot einde!

Evelien, Zaakvoerder

Zeer boeiende docente, super leerrijke dag!

Karen, Manager

Beste opleiding die ik al gevolgd heb: helder, duidelijk, concreet en meteen bruikbaar! Sarah is een topper :)

Sally, Zaakvoerster

Heel fijn gebracht en inspirerend. Tof zo enthousiast!

Nathalie, Eigenaar

Was perfect!

Yves, Bestuurder

Sarah doet dit geweldig!

Bob, Manager remarketing & contract management

Zeer interessant, goed gebracht.

Paul, Expert Senior

Zeer vlot toegankelijk!

Bart, CEO

Enthousiaste trainster met kennis van zaken.

Nele, HR Consultant
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Sales Lichaamstaal & non-verbale communicatie doorheen het sales proces Lichaamstaal & non-verbale communicatie doorheen het sales proces Lees meer lees meer Communicatie, presentatie & impact Killer presentation skills Killer presentation skills Lees meer lees meer Writers academy Leiding geven aan mensen die geen zin hebben Leiding geven aan mensen die geen zin hebben Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Doe, dump of delegeer … Doe, dump of delegeer … Lees meer lees meer