De dirty tricks van het onderhandelen - IFBD
De dirty tricks van het onderhandelen

De dirty tricks van het onderhandelen

  • U leert de geschreven en ongeschreven regels van het onderhandelen en verbetert zo uw machtspositie.
  • U leert alles over de nibble, de fuik, de bogey, agenda-manipulatie, dreigingen, beslissingsbevoegdheid, tijdsdruk, …
  • U countert selectieve informatievoorziening, psychologische druk, manipulaties, dreigementen en schijnonderhandelingen.

“WIN-WIN, PARTNERSHIP, GEZAMENLIJK BELANG …” VERSUS “RESULTAATGERICHT ONDERHANDELEN”

Iedereen onderhandelt. Honderden boeken en evenveel trainingen leren ons hoe wij hierbij een win-win relatie moeten nastreven, de gezamenlijke belangen moeten onderstrepen en zo tot een partnership groeien. De realiteit leert ons echter iets anders. Partnership is vaak een luxe. Eigenbelang en resultaat zijn eerder de regel. Zeker in het huidige economische klimaat waar “eerst wij, dan jij” geldt. Het gemeenschappelijke belang krijgt immers pas aandacht eens het eigenbelang is gerealiseerd. En hiertoe worden de DIRTY TRICKS niet geschuwd.

 

BENT U VOORBEREID OP DEZE DIRTY TRICKS?

Hoewel u ongetwijfeld goed getraind bent, bent u niet voorbereid op DIRTY TRICKS. Laat staan dat u deze zelf kunt toepassen. Daarom organiseert het IFBD deze unieke workshop “Dirty tricks van het Onderhandelen”. Want eerder vroeg dan laat, krijgt u hiermee te maken … Deze dag leert u niet alleen de snode tactieken en strategieën te herkennen, maar deze ook te counteren of zelf toe te passen.

KENT U DE DIRTY TRICKS EN KUNT U ZE WEERLEGGEN?

Maar hoe countert u de allerlaatste eis? Wat met ‘schijnonderhandelingen’? En wat met een emotioneel beroep op uw welwillendheid? Wat is een “nibble” of een “bogey”? En de salami-tactiek? Hoe weerlegt u dreigingen? Wat met ‘laat ons het verschil delen’? Of agenda-manipulatie en tijdsdruk? Of onbestaande risico’s? Het ontkennen van beslissingsbevoegdheid? De altijd betere aanbieding van de concurrent? De rigide verkoopvoorwaarden? Dat allerlaatste kleine percentje? Het ‘ik krijg dit niet goedgekeurd behalve als u …’ Wie werd nooit met één van deze DIRTY TRICKS geconfronteerd tijdens een onderhandeling? Wie heeft nooit toegegeven, na een lange onderhandelingsfase, azend op dat contract? Wie is nog nooit door een gehaaide inkoper of verkoper in de luren gelegd?

PINGELEN,OVERLEGGEN OF ONDERHANDELEN … AAN U DE KEUZE

Selectieve informatieverstrekking en psychologische druk. Manipulaties en dreigementen … Soms omfloerst en gemaskeerd, vaak keihard en open. Een goed onderhandelaar onderkent de strategie van zijn partner en zet net die ene slimmere zet. Hoe u dat moet doen, leert u van onze toptrainer George van Houtem. Hij toont u niet alleen hoe de DIRTY TRICKS werken, maar ook hoe te reageren én te counteren met succes.

George van Houtem – Trainer IFBD
Weinig onderhandelingen zijn win-win en partnership is vaak een luxe. Eigenbelang en resultaat zijn eerder de regel. U kunt maar beter voorbereid aan de onderhandelingstafel gaan zitten. Want een duif wordt opgegeten, maar met een havik wordt onderhandeld.

George van Houtem – Trainer IFBD

Mr. George van Houtem MBA, van opleiding jurist, is als vennoot aan Holland Consulting Group verbonden. Hij begeleidt onderhandelingen, treedt op als voorzitter en bemiddelt bij zakelijke geschillen en conflicten. Hij adviseert bedrijven en instellingen in hun onderhandelingen en traint en coacht onderhandelaars op hun onderhandelingsvaardigheden en – technieken.

Hij is als onderhandeldeskundige samen met prof. dr. Willem Mastenbroek mededirecteur van HCG onderhandelingsinstituut. George van Houtem is tevens een veel gevraagd spreker op congressen en seminars.

Zijn boek “De Dirty Tricks van het onderhandelen” is een absolute bestseller. Het behoorde meteen na verschijning al tot de best verkochte boeken op Managementboek.nl en blijft een topper, zowel in België als in Nederland.

Inclusief voor elke deelnemer!

De verschillende onderwerpen zullen aan de hand van korte theoretische inleidingen en voorbeelden uit de praktijk worden behandeld. Telkens zullen aan de hand van praktische oefeningen de belangrijkste vaardigheden worden getraind.

Deze compacte ééndaagse training “De Dirty Tricks van het onderhandelen” leert u steviger onderhandelen en meer resultaat halen uit uw onderhandeling. U ontdekt de échte regels van het spel en consolideert of verbetert uw machtspositie. U leert manipulaties te herkennen of zelf toe te passen.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘De Dirty Tricks van het onderhandelen’ van uw trainer George van Houtem mee naar huis. 

Aangename en vlotte presentatie. Zeer interessant!

Anne-Marie, PMO Coördinator

Toffe, gepassioneerde lesgever. Ik had het gevoel dat ik nog wel enkele dagen extra opleiding had willen volgen.

Charisse, New Business Director

Super goed en zeer herkenbaar! Zeer goede trainer, die luistert .... Enthousiast, energiek, gepassioneerd.

Eric, General Manager

Beste cursus die ik ooit gevolgd heb, goed gebracht, to the point.

Guy, Group Purchasing Manager

Dynamische trainer, enthousiast en werkt aanstekelijk. Eén van de beste trainingen sinds jaren.

Sarah, Key Account Manager

Sterke lesgever. Zeer dynamisch en afwisselend, sterke levendige voorbeelden.

Johan, Sales & Marketing Director
Neem voor meer informatie contact met ons op
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Persoonlijke efficiëntie Een onfeilbaar geheugen Een onfeilbaar geheugen Lees meer lees meer Juridische trainingen Contracteren met de overheid (E-procurement & bestekanalyse) Contracteren met de overheid (E-procurement & bestekanalyse) Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Communiceren & onderhandelen met vakbonden op de werkvloer Communiceren & onderhandelen met vakbonden op de werkvloer Lees meer lees meer Writers academy Verbaal meesterschap Verbaal meesterschap Lees meer lees meer