Excel voor inkopers - IFBD
Excel voor inkopers

Excel voor inkopers

  • U leert hoe u dankzij Excel uw inkoopanalyses sneller, efficiënter en juister maakt.
  • U leert hoe u complexe offertes vergelijkt, een tender of bestek opmaakt, aangekregen files filtert, opschoont en analyseert, een Kraljic-matrix opstelt, …
  • U leert hoe u de doelstellingen van category managers opmaakt.

EXCEL VOOR INKOPERS … MEER DAN EEN HANDIGE TOOL

Als inkoper wordt u meer en meer bestookt met een overvloed aan (cijfermatige) informatie. Prijsvergelijkingen, productspecificaties, complexe offertes … zijn hier slechts enkele voorbeelden. Het verzamelen enerzijds en analyseren anderzijds van deze inkoopinformatie is dan ook een opdracht op zich. Excel is hierbij zonder meer een onmisbare tool, noodzakelijk bij het nemen van de juiste strategische inkoopbeslissingen. Daarom organiseert het IFBD in het totaalpakket van haar Exceltrainingen ook deze unieke “Excel voor Inkopers”-dag.

WAT MAG U VERWACHTEN …

Het doel van deze training is u de essentiële Excelvaardigheden aan te leren die u in uw dagelijkse praktijk als inkoper nodig heeft.

Zo leert u hoe u:

  • aangeleverde files met gegevens filtert, opschoont en analyseert;
  • bestanden analyseert;
  • een prijsvraag opmaakt;
  • complexe offertes vergelijkt in Excel;
  • een “matrix van Kraljic” opstelt in Excel;
  • gegevensbestanden per medewerker opstelt.

 

CONCRETE AANPAK VAN DE DAG

In elke module worden een aantal bewerkingen of functies uitgelegd en gedemonstreerd. Op het einde van iedere module is er telkens een praktische case, die uit de praktijkervaring van uw trainer – als inkoopprofessional – gegrepen is. Omdat alle oefeningen na de training op een USB-stick meegenomen kunnen worden, hebben de deelnemers heel concrete hulpmiddelen mee om later de technieken zelf toe te passen. Deze training is dé ideale mix tussen concepten, modellen en functies enerzijds en vertaling naar de praktijk van uw inkoopafdeling anderzijds. Een absolute must voor iedere manager. Bovendien krijgt u als deelnemer de kans om het geleerde direct toe te passen op een case. Het IFBD koos er bewust voor om deze dag te herleiden tot de essentie en alleen die tools en tricks te verduidelijken en in te oefenen die voor u relevant en direct bruikbaar zijn. Daarom deze ééndaagse training.

VERSIE-ONAFHANKELIJKE TRAINING

Deze training is versie-onafhankelijk. U krijgt de oefeningen in verschillende Excelversies mee (vanaf Excel 2010), zodat u met de versie naar keuze aan de slag kunt. Het is uiteraard vereist dat u uw laptop meebrengt naar deze praktische workshop.

Philip Meyers – Trainer IFBD
Ik heb er – als trainer – bewust voor gekozen om deze dag te herleiden tot de essentie en alleen die tools en tricks te verduidelijken en in te oefenen die voor u relevant en direct bruikbaar zijn.

Philip Meyers – Trainer IFBD

Philip Meyers is de oprichter van HighFive. Hij is een Aankoopspecialist met een uitgebreide ervaring in veel verschillende industrieën. Philip begon zijn Aankoopcarrière als Aankoopmanager bij het toenmalige Stork Pompen (Machinebouw) en was vervolgens Belgisch Aankoop Manager bij Unisys (ICT integrator). Daarna werd hij consultant en interim manager. Gedurende die tijd had hij meerdere succesvolle projecten bij Cegelec, Domo, Elia, Alpro, Tessenderlo Chemie, PSA, Eandis, O’Cool, GlaxoSmithKlein, EDF Luminus, Proximus, bpost, Punch Powertrain, …

Philip heeft altijd al een passie voor opleidingen gehad, en gaf vele bedrijfsopleidingen. De lijst van bedrijven waar hij opleiding gaf is erg lang, en bevat onder meer Bekaert (Kortrijk, Bratislava and Shanghai), BAM (Nederland), Corus (Nederland), Belgacom, Proximus, Cofely, Bristoll-Meyrs Squibb, Niko, Securitas, Punch Powertrain, enz. Philip is ook docent aan de UCLL (University College Leuven Limburg) in Leuven en aan de Mobyus Hogeschool, eveneens in Leuven.

Philip is een ingenieur die promoveerde aan de Koninklijke Militaire School, maar heeft ook een Master in Management van de VUB. Daarnaast is hij Preventieadviseur (KUL), ISO 9000 lead auditor en Certified Project Manager (PMI).

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Writers academy De dirty tricks van het onderhandelen De dirty tricks van het onderhandelen Lees meer lees meer Financieel Management voor niet-financiële professionals Balanslezen voor inkopers Balanslezen voor inkopers Lees meer lees meer IT Management Black belt Excel Black belt Excel Lees meer lees meer Strategie & innovatie SLA – service level agreements SLA – service level agreements Lees meer lees meer