Excel voor inkopers - IFBD
Excel voor inkopers

Excel voor inkopers

  • U leert hoe u dankzij Excel uw inkoopanalyses sneller, efficiënter en juister maakt.
  • U leert hoe u complexe offertes vergelijkt, een tender of bestek opmaakt, aangekregen files filtert, opschoont en analyseert, een Kraljic-matrix opstelt, …
  • U leert hoe u de doelstellingen van category managers opmaakt.

EXCEL VOOR INKOPERS … MEER DAN EEN HANDIGE TOOL

Als inkoper wordt u meer en meer bestookt met een overvloed aan (cijfermatige) informatie. Prijsvergelijkingen, productspecificaties, complexe offertes … zijn hier slechts enkele voorbeelden. Het verzamelen enerzijds en analyseren anderzijds van deze inkoopinformatie is dan ook een opdracht op zich. Excel is hierbij zonder meer een onmisbare tool, noodzakelijk bij het nemen van de juiste strategische inkoopbeslissingen. Daarom organiseert het IFBD in het totaalpakket van haar Exceltrainingen ook deze unieke “Excel voor Inkopers”-dag.

WAT MAG U VERWACHTEN …

Het doel van deze training is u de essentiële Excelvaardigheden aan te leren die u in uw dagelijkse praktijk als inkoper nodig heeft.

Zo leert u hoe u:

  • aangeleverde files met gegevens filtert, opschoont en analyseert;
  • bestanden analyseert;
  • een prijsvraag opmaakt;
  • complexe offertes vergelijkt in Excel;
  • een “matrix van Kraljic” opstelt in Excel;
  • gegevensbestanden per medewerker opstelt.

CONCRETE AANPAK VAN DE DAG

In elke module worden een aantal bewerkingen of functies uitgelegd en gedemonstreerd. Op het einde van iedere module is er telkens een praktische case, die uit de praktijkervaring van uw trainer – als inkoopprofessional – gegrepen is. Omdat alle oefeningen na de training op een USB-stick meegenomen kunnen worden, hebben de deelnemers heel concrete hulpmiddelen mee om later de technieken zelf toe te passen. Deze training is dé ideale mix tussen concepten, modellen en functies enerzijds en vertaling naar de praktijk van uw inkoopafdeling anderzijds. Een absolute must voor iedere manager. Bovendien krijgt u als deelnemer de kans om het geleerde direct toe te passen op een case. Het IFBD koos er bewust voor om deze dag te herleiden tot de essentie en alleen die tools en tricks te verduidelijken en in te oefenen die voor u relevant en direct bruikbaar zijn. Daarom deze ééndaagse training.

VERSIE-ONAFHANKELIJKE TRAINING

Deze training is versie-onafhankelijk. U krijgt de oefeningen in verschillende Excelversies mee (vanaf Excel 2010), zodat u met de versie naar keuze aan de slag kunt. Het is uiteraard vereist dat u uw laptop meebrengt naar deze praktische workshop.

Philip Meyers – Trainer IFBD
Ik heb er – als trainer – bewust voor gekozen om deze dag te herleiden tot de essentie en alleen die tools en tricks te verduidelijken en in te oefenen die voor u relevant en direct bruikbaar zijn.

Philip Meyers – Trainer IFBD

Philip Meyers is de oprichter van HighFive. Hij is een Aankoopspecialist met een uitgebreide ervaring in veel verschillende industrieën. Philip begon zijn Aankoopcarrière als Aankoopmanager bij het toenmalige Stork Pompen (Machinebouw) en was vervolgens Belgisch Aankoop Manager bij Unisys (ICT integrator). Daarna werd hij consultant en interim manager. Gedurende die tijd had hij meerdere succesvolle projecten bij Cegelec, Domo, Elia, Alpro, Tessenderlo Chemie, PSA, Eandis, O’Cool, GlaxoSmithKlein, EDF Luminus, Proximus, bpost, Punch Powertrain, …

Philip heeft altijd al een passie voor opleidingen gehad, en gaf vele bedrijfsopleidingen. De lijst van bedrijven waar hij opleiding gaf is erg lang, en bevat onder meer Bekaert (Kortrijk, Bratislava and Shanghai), BAM (Nederland), Corus (Nederland), Belgacom, Proximus, Cofely, Bristoll-Meyrs Squibb, Niko, Securitas, Punch Powertrain, enz. Philip is ook docent aan de UCLL (University College Leuven Limburg) in Leuven en aan de Mobyus Hogeschool, eveneens in Leuven.

Philip is een ingenieur die promoveerde aan de Koninklijke Militaire School, maar heeft ook een Master in Management van de VUB. Daarnaast is hij Preventieadviseur (KUL), ISO 9000 lead auditor en Certified Project Manager (PMI).

Zeer interessante opleiding en bruikbaar in de praktijk.

Jean-Yves, Procurement manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Financieel management voor financiële professionals Power BI voor Financials Power BI voor Financials Lees meer lees meer Writers academy De dirty tricks van het onderhandelen De dirty tricks van het onderhandelen Lees meer lees meer Aankoop & facility Tenderen – van idee tot getekend contract Tenderen – van idee tot getekend contract Lees meer lees meer Aankoop & facility Specificaties, requirements & stakeholder management in aankoop Specificaties, requirements & stakeholder management in aankoop Lees meer lees meer