Excel voor inkopers

Excel voor inkopers

  • U leert hoe u dankzij Excel uw inkoopanalyses sneller, efficiënter en juister maakt.
  • U leert hoe u complexe offertes vergelijkt, een tender of bestek opmaakt, aangekregen files filtert, opschoont en analyseert, een Kraljic-matrix opstelt, …
  • U leert hoe u de doelstellingen van category managers opmaakt.

EXCEL VOOR INKOPERS … MEER DAN EEN HANDIGE TOOL

Als inkoper wordt u meer en meer bestookt met een overvloed aan (cijfermatige) informatie. Prijsvergelijkingen, productspecificaties, complexe offertes … zijn hier slechts enkele voorbeelden. Het verzamelen enerzijds en analyseren anderzijds van deze inkoopinformatie is dan ook een opdracht op zich. Excel is hierbij zonder meer een onmisbare tool, noodzakelijk bij het nemen van de juiste strategische inkoopbeslissingen. Daarom organiseert het IFBD in het totaalpakket van haar Exceltrainingen ook deze unieke “Excel voor Inkopers”-dag.

WAT MAG U VERWACHTEN …

Het doel van deze training is u de essentiële Excelvaardigheden aan te leren die u in uw dagelijkse praktijk als inkoper nodig heeft.

Zo leert u hoe u:

  • aangeleverde files met gegevens filtert, opschoont en analyseert;
  • bestanden analyseert;
  • een prijsvraag opmaakt;
  • complexe offertes vergelijkt in Excel;
  • een “matrix van Kraljic” opstelt in Excel;
  • gegevensbestanden per medewerker opstelt.

CONCRETE AANPAK VAN DE DAG

In elke module worden een aantal bewerkingen of functies uitgelegd en gedemonstreerd. Op het einde van iedere module is er telkens een praktische case, die uit de praktijkervaring van uw trainer – als inkoopprofessional – gegrepen is. Omdat alle oefeningen na de training op een USB-stick meegenomen kunnen worden, hebben de deelnemers heel concrete hulpmiddelen mee om later de technieken zelf toe te passen. Deze training is dé ideale mix tussen concepten, modellen en functies enerzijds en vertaling naar de praktijk van uw inkoopafdeling anderzijds. Een absolute must voor iedere manager. Bovendien krijgt u als deelnemer de kans om het geleerde direct toe te passen op een case. Het IFBD koos er bewust voor om deze dag te herleiden tot de essentie en alleen die tools en tricks te verduidelijken en in te oefenen die voor u relevant en direct bruikbaar zijn. Daarom deze ééndaagse training.

VERSIE-ONAFHANKELIJKE TRAINING

Deze training is versie-onafhankelijk. U krijgt de oefeningen in verschillende Excelversies mee (vanaf Excel 2010), zodat u met de versie naar keuze aan de slag kunt. Het is uiteraard vereist dat u uw laptop meebrengt naar deze praktische workshop.

Philip Meyers – Trainer IFBD
Ik heb er – als trainer – bewust voor gekozen om deze dag te herleiden tot de essentie en alleen die tools en tricks te verduidelijken en in te oefenen die voor u relevant en direct bruikbaar zijn.

Philip Meyers – Trainer IFBD

Philip Meyers is een ervaren inkoop-professional. Na een ingenieurs- en een managementopleiding, deed hij ervaring op in verschillende organisaties zoals de Belgische Krijgsmacht (projectleider complexe bouw-projecten), Stork Pompen (Quality Engineer, Health & Safety Officer, Service Manager, Quality Support Manager / QA – TQM), Johnson Pump (Manager Purchasing and Logistics) en Unisys (Procurement Program Manager, Procurement Leader Belgium). Hierna zette hij de stap als freelance consultant, gericht op complexe transformatie processen in inkoop.  En dit zowel bij overheidsorganisaties als private bedrijven.

Philip legt intussen een indrukwekkend palmares voor als inkoopadviseur:  De Lijn (Strategic Buyer), VDAB (Senior Buyer Facilities and Civil Works), Brink’s Solutions Belgium (Purchasing Consultant), Luminus (Sr. Buyer), Bridgestone (Sr. Category Manager), Brussel Energie (Public Procurement Consultant), EDF Luminus (Senior Buyer and Coach for IT purchasing), BPost (Head of Purchasing), Proximus (Procurement Program Manager)… en vele andere rollen bij onder andere UCB, Start People, GSK, Euroclear, O’Cool, Tessenderlo… 

Ook als trainer is Philip reeds vele jaren actief.  Hij is een gewaardeerd spreker op seminaries en treedt ook regelmatig op als inkoop expert-trainer, maar ook als key note speaker. Daarnaast is Philip nog docent “Inkoop-technieken” aan de Katholieke Hogeschool in Leuven.  

Zeer interessante opleiding en bruikbaar in de praktijk.

Jean-Yves, Procurement manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Excel voor business professionals Excel voor debiteurenbeheerders Excel voor debiteurenbeheerders Lees meer lees meer Aankoop & facility TCO – total cost of ownership TCO – total cost of ownership Lees meer lees meer Maintenance & manufacturing management KPI’s in energie KPI’s in energie Lees meer lees meer Aankoop & facility Contract management voor Inkopers Contract management voor Inkopers Lees meer lees meer
[Veld is niet meer gekoppeld!]