Presenteren met impact aan topmanagement

Presenteren met impact aan topmanagement

  • U weet precies waar de landmijnen in boardroom liggen.
  • U kunt uw boodschap zo brengen dat uw directiecomité kan beslissen.
  • U leert hoe uw verhaal naadloos te doen aansluiten aan de strategische noden van uw topmanagement.

HOE BESLISSEN TOP MANAGERS

Het topmanagement (C-level, directiecomité, managementteam, …) is voor elke organisatie het ultieme beslissingsorgaan en oefent toezicht uit op de onderneming in het algemeen en op het management in het bijzonder. Maar ook u moet op regelmatige tijdstippen rapporteren aan hen. Makkelijk is dit niet. Uw adviezen zijn immers cruciaal voor hun beslissingen en hun beslissingen bepalend voor de toekomst van uw organisatie … Of u nu project manager of accountmanager bent … wat u presenteert, beïnvloedt direct de besluitvorming. Maar senior managers denken anders. Bovendien hebben zij bitter weinig tijd, heeft niet iedereen altijd dezelfde agenda en moet u vaak directies overtuigen van uw projecten. Uw operationele visie staat niet altijd in lijn met de strategische visie van topmanagers. En in dit kluwen moet u rapporteren, presenteren en adviseren, alles binnen een strikt hiërarchisch kader. Tot slot is uw rol niet vrijblijvend, u bent immers niet alleen verantwoordelijk maar ook aansprakelijk…

HET VERSCHIL MET STANDAARD PRESENTATION SKILLS

Bij het begin van uw carrière presenteert u vrijwel uitsluitend aan collega’s of functioneel management. Ongetwijfeld bent u hier succesvol in. Presenteren aan uw topmanagement vraagt echter een andere vorm omdat uw publiek minder diepte-kennis heeft van uw onderwerp en rekening houdt met criteria dan enkel data of technische gegevens.

OVERTUIG DE CEO

Maar hoe overtuigt u uw topmanagement? Hoe komt u geloofwaardig en krachtdadig over? Hoe verlopen de interne beslissingsprocessen? Welke informatie hebben zij nodig om tot besluitvorming te komen? Hoe presenteert u technische informatie op een bevattelijke, duidelijke en éénduidige manier? Hoe stemt u de vorm van uw presentatie af op de boodschap én het publiek? Hoe vermijdt u stress bij deze complexe presentaties?

PRAKTISCHE AANPAK

Daarom stellen wij deze unieke training voor. U krijgt direct bruikbare handvaten die u helpen bij het creëren van echte waarde tijdens uw presentatie. Wij zoomen niet in op de techniciteit van uw boodschap, wel op hoe u uw boodschap als manager kunt verkopen aan uw topmanagement. Hoe u operaties en strategie samenbrengt en op een consistente manier presenteert … En zo de juiste boodschap op de juiste manier brengt.

De workshop ‘Presenteren met Impact aan Top Management’ is een extreem interactieve workshop. Om dit te kunnen bewerkstelligen is het van belang dat elke deelnemer een presentatie en de daarbij horende visual meebrengt naar de opleiding. Op die manier kan elke deelnemer leren terwijl hij/zij gebruik maakt van eigen materiaal.

Hilde Jaspaert - Trainer IFBD
Die ene cruciale presentatie aan uw directie comité, aan de CEO van die belangrijke klant, aan uw raad van bestuur … kan uw project en uw carrière maken maar even snel kraken.

Hilde Jaspaert - Trainer IFBD

Hilde Jaspaert is al meer dan 25 jaar actief binnen training & coaching rond communicatie. Na ruime ervaring als keynote speaker op internationale events heeft zij zich gespecialiseerd in het trainen en coachen van professionals in communicatie, presentatie, leadership & soft skills. Een van haar favoriete topics is ‘High Impact Presentation Skills’ omdat zij er steevast in gelooft dat mensen veel meer kunnen halen uit presentaties. Hilde heeft al duizenden managers en CEO’s begeleid in het overtuigender maken van de design en roll out van hun presentaties. Vertrekkend vanuit haar expertise binnen NLP en body language zoekt zij bovendien met haar deelnemers naar een gepersonaliseerde manier om stress te voorkomen, te verlagen of te camoufleren als er dan toch eens een lastige situatie zou ontstaan. Zij is expert in het begeleiden en trainen van managers bij het geven van complexe presentaties.

Zeer duidelijke uiteenzetting: zeer praktisch. Enthousiaste spreker met zeer concrete en nuttige tips.

Alain, Budget & Investment

Zeer interessant, aantal eye-openers niet op 1 hand te tellen! Veel bagage om onmiddellijk mee aan de slag te gaan.

Bram, Costing Manager

Herkenbare problematiek alsook de tips. Ga er veel van proberen toe te passen. Erg enthousiaste docent. Nuttig!

Wouter, Global Product Innovation Program Manager

Sterk interactief gebracht

Stefaan, Engineering final assembly productions

Uitstekende lesgever!

Jo, Diensthoofd

Intensieve, maar erg leerrijke training van deze week. Lang geleden dat ik nog zoveel nuttige tips uit een training heb kunnen halen.

Martijn, Key Account Manager

Leerrijke en boeiende training!

David, Beleidsmedewerker

Heel aangename lesgever, veel bruikbare tips. Na covid nog eens fysiek samen ... een verademing!

Mieke, Coördinator crisiscommunicatie

Top presentatie, erg relevant en actiegericht. Heeft erg veel stof tot nadenken gegeven.

Ben, Project Manager

Topsessie! Zeer bruikbare tools, do's en don'ts, interactie, beleving, illustratie, ...

Emmanuel, Gedelegeerd Bestuurder
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Writers academy Vrouwelijk ondernemerschap Vrouwelijk ondernemerschap Lees meer lees meer Writers academy De 8 gouden regels voor succesvolle communicatie De 8 gouden regels voor succesvolle communicatie Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Schrijven van rappels met impact Schrijven van rappels met impact Lees meer lees meer Sales Klantgerichte en commerciële vaardigheden voor de medewerker binnendienst Klantgerichte en commerciële vaardigheden voor de medewerker binnendienst Lees meer lees meer
[Veld is niet meer gekoppeld!]