Het perfecte project - IFBD
Het perfecte project

Het perfecte project

  • U leert 10 manieren om prutsprojecten te ontmaskeren.
  • U leert aan de juiste project-knoppen te draaien.
  • U zet niet langer de methode of de machine centraal, maar wel de mens.

PROJECTPRUTSEN VOOR PROFESSIONALS

Traditioneel projectmanagement leidt tot een enorme verspilling van tijd, geld en menselijk talent. Twee op de drie van alle projecten falen, groot en klein, altijd en overal. Het maakt niet uit in welke branche of sector, ze gaan allemaal op identieke wijze de mist in. We lijken maar geen einde te kunnen – of durven – maken aan deze eeuwige faalspiraal. Toch kan uw project succesvol zijn, als u de mens centraal stelt. In deze workshop boordevol confronterende voorbeelden, praktische tips & trucs, vele checklists en tal van testen, biedt Bart Flos een even eenvoudig als revolutionair gedachtegoed aan om prutsprojecten te ontmaskeren en er perfecte projecten van te maken.

TIEN MANIEREN OM UW PRUTSPROJECTEN TE ONTMASKEREN

Lijken uw projecten succesvol te zijn? Pas op, schijn kan bedriegen! Met de volgende tien tips & trucs ontmaskert u de werkelijke status van uw projecten: de Project Matchtest, de PRIC-lijsten, het S.T.O.P.-principe, de Status Totalus, het Antiprutskwadrant, de Probleem Analyse Checklist, het Denktanken met Breinkracht, de Project Prutstest, de Zeven Vergadervragen en de Succes Analyse Checklist. Met de juiste dosis leiderschap, volwassenheid en weerbaarheid komt u nooit meer met uw mond vol tanden te staan. U grijpt zelf in en neemt daarmee het projectheft weer in eigen handen.

HET WORDT TIJD DAT WE AAN DE JUISTE KNOPPEN GAAN DRAAIEN

Waarom is ons projectfalen zo hardnekkig? Ligt er iets universeels aan de grondslag en zo ja, hoe zetten we dat dan om in een praktische aanpak? Om dat te begrijpen moeten we kijken naar de mens en niet naar de methode of de machine. Vergeet dus even alles wat u hebt geleerd over projectmanagement. De eeuwige faalspiraal kan alleen worden doorbroken als u aan de juiste knoppen draait. Kijk vervolgens verder en vooral hoger dan uw projectneus lang is en haal de succesmens uit de gereedschapskist. Hoe? Zet de juiste leider op de juiste plaats, denk volwassen – doe volwassen en steek uw vinger in de lucht als het u niet bevalt!

Bart Flos - Trainer IFBD
Ik geef u tientallen tips, trucs en testen die de werkelijke status van uw projecten ontmaskeren: de Project Matchtest, de PRIC-lijsten, het S.T.O.P.-principe, de Status Totalus, het Anti-prutskwadrant, de Probleem Analyse Checklist, het Denktanken met Brein-kracht, de Project Prutstest, de Zeven Vergader¬vragen en de Succes Analyse Checklist. Met de juiste dosis leiderschap, volwassenheid en weerbaarheid, leert u zelf in te grijpen en neemt u zo het projectheft weer in eigen handen.

Bart Flos - Trainer IFBD

Bart Flos schreef één van de best verkochte managementboeken van de afgelopen tijd: het Anti-klaagboek. Het stond 37 dagen op nummer 1 bij Managementboek.nl en stond 184 dagen in de Top-100. Als logisch vervolg schreef hij ‘het anti-sleurboek’.

Bart is een levendige en geestdriftige spreker maar ook een gedreven docent. In zijn verhalen bundelt hij een solide theoretisch fundament met 25 jaar ervaring als project-, verander- en crisismanager. Het resultaat: een overdaad aan goed onderbouwde en toch zeer praktische en toepasbare eyeopeners. Hij doet niet alleen een beroep op uw bewustzijnsvermogen, maar stimuleert tegelijkertijd uw persoonlijk leiderschap. Vanuit zijn bedrijf, Bart Flos Veranderadvies, houdt Flos zich naast schrijven en presenteren/trainen ook bezig met coachen, veranderadvies en crisismanagement

Inclusief voor elke deelnemer!

In deze workshop volgen we de logische weg van de Zevenkoppige Zandloper©: we gaan van symptoombestrijding naar preventie, van oorzaken naar acties en van problemen naar oplossingen. We leren om niet halsoverkop aan een project te beginnen, om te durven stoppen als het misgaat, de onvermijdelijke problemen bij de wortel aan te pakken, ons te gedragen als ondernemer en onze ervaringen te evalueren, te delen en te vieren.

Kortom: we gaan van prutsen naar perfectioneren. Aan het einde van de dag bent u een meester in het herkennen van schijnsuccessen en het ontmaskeren van prutsprojecten. U bent als geen ander in staat de eeuwige faalspiraal tot een succescyclus te maken. U wordt zich weer bewust van de relatie tussen mens, methode en machine en u heeft een geheel nieuw inzicht gekregen in de ware aard van het perfecte project.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Het Perfecte project’ van uw trainer Bart Flos mee naar huis. 

Training zonder slides = leuk en gemakkelijker te volgen!

Pieter, Project Manager

Top, praktisch inzetbaar, interactief! Thanks!

Dirk, Project Manager

Zeer boeiend en leuk om naar te luisteren

Anneleen, Compliance advisor
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Writers academy De functie van frictie bij verandering De functie van frictie bij verandering Lees meer lees meer Writers academy De psychologie van het onderhandelen De psychologie van het onderhandelen Lees meer lees meer Writers academy Onzichtbaar leiderschap Onzichtbaar leiderschap Lees meer lees meer Writers academy Verbaal meesterschap Verbaal meesterschap Lees meer lees meer