Masterclass in supply chain management - IFBD
Masterclass in supply chain management

Masterclass in supply chain management

  • U leert de voor u relevante logistieke processen en concepten … van voorraad over risico’s, total cost of ownership over productiviteit, lean over change, kwaliteit over leiderschap, …
  • U leert waarom u uw keten moet bouwen rond uw klant én rond uw medewerkers.
  • U leert hoe u leiderschap toont als logistiek manager.

KETEN VERSUS KETEN

Vandaag concurreren ketens met elkaar, niet langer bedrijven. Als logistiek professional speelt u hierbij een cruciale rol. Niet alleen draagt u rechtstreeks bij tot het resultaat van uw organisatie, maar bovendien beheert u steeds grotere budgetten die steeds kritischer bekeken worden.

DE BOUWSTENEN VAN SUPPLY CHAIN MANAGEMENT ANNO 2019

Om u te helpen terug de bomen in het bos te zien, heeft het IFBD deze unieke masterclass op uw maat ontwikkeld. U krijgt niet alleen een opfrissing van de bouwstenen van integrale logistiek, maar bovendien worden de nieuwe werkinstrumenten en –terreinen van de logistiek manager uitvoerig behandeld. Van KPI tot leiderschap, van SLA tot TCO, van Lean tot lage voorraden, van Six Sigma tot gemotiveerde medewerkers, van veiligheid tot productiviteit … Kortom, een productieve, kost-efficiënte en klantgerichte logistieke keten is niet langer een utopie …

WAT WILLEN UW KLANTEN?

Centraal in deze masterclass staat het spanningsveld tussen uw organisatie en uw klant. Klantgerichtheid is niet langer alleen voor uw customer service afdeling, maar een wezenlijk onderdeel van uw opdracht als logistiek professional. KPI’s & SLA’s zijn dan een absolute must binnen iedere logistieke organisatie.

MAAR WAT WIL UW MANAGEMENT?

Ook uw management stelt haar eisen. De kost van uw operaties wordt immers steeds vaker in vraag gesteld. Het verlagen van voorraad en operationele kosten enerzijds en het verhogen van uw productiviteit anderzijds is dan ook uw prioriteit. Hiertoe moet u de Total Cost of Ownership kennen, maar evenzeer inzicht in processen, systemen en methodes om deze TCO beheersbaar te maken. Ook het motiveren van uw troepen is evenzeer uw bekommernis evenals het garanderen van een veilige werkomgeving.

Jan Buyens - Trainer IFBD
U concurreert niet langer met organisaties, maar met logistieke ketens. Snelheid en kwaliteit gekoppeld aan kost, bepaalt het succes van uw logistieke keten of supply chain. En hiertussen zit uw klant …

Jan Buyens - Trainer IFBD

Deze workshop staat onder de deskundige leiding van Jan Buyens. Hij vatte zijn carrière aan bij Eagle Global Logistics in 1998, na enkele jaren als Airfreight Sales te hebben gewerkt. Als Purchase & Logistics Manager werd hij hier geconfronteerd met het pure outsourcing verhaal waar hij voor diverse klanten operaties opstartte en leidde in ZuidAmerika en India.

Hierna werd hij Exploitation Manager bij Carrefour Belgium, waar hij de integrale verantwoordelijkheid droeg van 3 uitbestede logistieke faciliteiten. Hier was hij eveneens verantwoordelijk voor de communicatie met de sociale partners en was hij lid van het Carrefour-team dat de outsourcing-strategie van de groep uitwerkte.

In 2005 werd hij Fabrieksdirecteur van VWR International, waar hij verantwoordelijk was voor het runnen van de dagelijkse operaties. Hierna werd hij Sr. Manager Supply Chain Europe binnen Ingram Micro CC, waar hij de eindverantwoordelijkheid droeg voor het uittekenen en optimaliseren van de logistieke strategie in 12 verschillende landen.

Tot voor kort was Jan docent in het International Postgraduaat Programma Logistics Management aan de Groep T. Vandaag is hij als consultant-trainer betrokken bij diverse strategische adviestrajecten zowel binnen purchasing als supply chain management, outsourcing als insourcing. Hij werkte ondermeer voor BPost, Carrefour, Biscuits Bofin, Sonaca, Ypto, NMBS, Campina,… Op dit ogenblik is hij – sinds maart 2015 – General Manager van DHL Pharma Logistics.

Docent beheert de materie goed met veel en duidelijke voorbeelden.

Tom, Logistics Specialist

Bedankt! Goeie groep - goeie docent - goeie opleiding.

Stefan, Logistiek Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Managen met tegenwind – najaar 2020 Managen met tegenwind – najaar 2020 Lees meer lees meer Logistiek & supply chain management Masterclass voorraadbeheer Masterclass voorraadbeheer Lees meer lees meer Logistiek & supply chain management Retail & food logistics Retail & food logistics Lees meer lees meer Strategie & innovatie Toolboxtraining forecasting Toolboxtraining forecasting Lees meer lees meer