Toolboxtraining forecasting

Toolboxtraining forecasting

  • U leert de kunst van het voorspellen.
  • U leert hoe u op het juiste moment de juiste producten bij de juiste klant krijgt.
  • U leert de meest cruciale forecast modellen die voor u relevant zijn.

NOOD AAN FORECASTING GROTER DAN OOIT

De laatste jaren heeft ook uw organisatie, als reactie op de economische onzekerheden, drastische voorraadreducties en een verlaging van de capaciteit doorgevoerd. De gevolgen voor uw keten zijn dan ook navenant. Leverbetrouwbaarheid en de hieraan gekoppelde service levels staan vandaag meer dan ooit onder druk. Een accuraat forecasting-proces – dat een bovengemiddelde service aan een acceptabele prijs garandeert – is vandaag niet langer een overbodige luxe, maar een absolute must.

BENT U STATISTICUS OF MANAGER?

U bent geen mathematicus, statisticus, onderzoeker of wetenschapper … u bent een beslissingnemend manager. Hiertoe heeft u nood aan juiste én gevalideerde informatie om zo de juiste beslissingen te nemen. En dit is wat deze workshop u bezorgt.

HOE PAKT U HET AAN?

Hoe zet u een forecast-proces op? Hoe valideert u uw forecast? Hoe realiseert u een hoge forecast-accuraatheid? Hoe legt u de link met de andere bedrijfsprocessen? Kortom, hoe garandeert u de maturiteit van uw forecast? U leert op de eerste plaats waarom goede voorspellingen noodzakelijk zijn en waar deze in het bedrijfsproces gebruikt kunnen worden: financiële planning, sales planning en productieplanning. Maar wie is verantwoordelijk voor de juiste data? Hoe selecteert en verzamelt u die goede data? Hoe kiest u forecast-modellen en hoe valideert u deze?

HOE STUURT U DE FORECASTS?

Tijdens deze toolboxtraining besteedt onze trainer naast de – essentiële – theorie veel aandacht aan het toepassen van het geleerde in de praktijk. De nadruk ligt dan ook op het opzetten en implementeren van een gestroomlijnd forecasting-proces. Niet zozeer het statistische rekenwerk, maar het interpreteren van resultaten en het aansturen van de keten op basis van deze resultaten staan centraal.

GEVALIDEERDE INFORMATIE ALS BASIS

Vandaag concurreren ketens met elkaar, niet langer individuele ondernemingen. Het aansturen van deze ketens, met accurate en gevalideerde informatie, is uw opdracht als verantwoordelijk manager. Forecast blijft de ruggengraat van uw onderneming in dit proces. Alleen door bij het begin van de keten de juiste beslissingen te nemen, kan u het succes van uw operationele en commerciële supply chain garanderen. Deze cursus bezorgt u direct bruikbare tools, technieken en inzichten die u helpen bij het opmaken, evalueren en bijsturen van uw forecast.

Paul Durlinger - Trainer IFBD
Je bent geen wiskundige of statisticus. Je bent een operationeel manager die werkt conform SLA’s en KPI’s. Daarom heb je nood aan juiste én gevalideerde informatie om zo de juiste beslissingen te nemen. En dit is wat ik je bezorg in deze workshop.

Paul Durlinger - Trainer IFBD

Paul Durlinger is als trainer-adviseur actief op het gebied van Supply Chain Management, Demand Management, Voorraadbeheer, Forecasting en Productieplanning. Paul studeerde af aan de Technische Universiteit Eindhoven bij de afdeling Technische Bedrijfskunde. Hij geeft les op diverse Nederlandse universiteiten en is ook verbonden aan de Universiteit van Pretoria. Hij was en is verbonden aan de “EMLog-opleiding” van de VLM als docent en examinator. Hij trainde meer dan 1000 managers op het gebied van Supply Chain Management en adviseerde een groot aantal Europese ondernemingen op het gebied van Voorraadbeheer en Forecasting. Naast de strikt operationele en strategische kennis beschikt hij eveneens over een verregaande statistische kennis. Hij publiceerde diverse werkboeken, naslagwerken en artikelen over deze materie.

Zijn uitermate pragmatische aanpak gekoppeld aan een grote vak-expertise maken hem tot de meest geschikte trainer voor deze workshop.

De interactie tussen de deelnemers en docent is heel interessant. Zo leer je bij van zowel de docent als van elkaar.

Anthony, Demand Planner

Zeer leerzaam en praktisch!

Marina, Master Production Planner

Zeer interactieve en efficiënte opleiding met duidelijke meerwaarde.

Steven, CEO
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Opex & Lean – masterclass operational excellence & lean Opex & Lean – masterclass operational excellence & lean Lees meer lees meer Strategie & innovatie Blockchain organiseren voor financials Blockchain organiseren voor financials Lees meer lees meer Juridische trainingen Voeren van sociale onderhandelingen Voeren van sociale onderhandelingen Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Messcherpe & onderbouwde financiële analyses Messcherpe & onderbouwde financiële analyses Lees meer lees meer