KPI’s in energie

KPI’s in energie

  • U krijgt inzicht in energiebeheer en in het belang van Key Performance Indicators (KPI’s).
  • U leert hoe u de juiste variabelen betreffende energieverbruik in het productieproces in kaart brengt, onontbeerlijk bij het definiëren van doeltreffende KPI’s.   
  • U leert hoe u deze KPI’s monitort met als doel een lagere energiefactuur en lagere CO2-emissies.

ELKE ORGANISATIE MOET BESPAREN OP ENERGIE … MAAR WAT KUNT U DOEN?

Besparen op energie is niet langer een plan of project, maar een harde realiteit.  Nooit eerder stond onze industrie zo onder druk.  Meer zelfs : de continuïteit van sommige bedrijven én sectoren wordt vandaag door de kost van energie in vraag gesteld.  En toch hebben te weinig organisaties echt zicht op hun energieverbruik.  Op de P&L verschijnen wel de facturen van de energieleveranciers, maar hoe is deze kost opgebouwd?  Uit welke variabelen is deze samengesteld?  En welke variabelen beïnvloeden deze kost?  Hoe zet u daar waardevolle en duurzame KPI’s tegenover? Welke data heeft u hiervoor nodig? En hoe rapporteert u deze KPI’s?  Hoe volgt u ze op?  En wat kunt u leren van anderen?  Kortom, hoe krijgt u grip op uw échte energieverbruik?  

ENERGIE BESPAREN DOOR GEBRUIK TE MAKEN VAN KPI’S WERKT!

Als energiemanager is het uw finale opdracht om de continuïteit en de efficiëntie van uw productie-installaties te garanderen, maar wel aan een zo laag mogelijke energiekost. Hiertoe moet u gebruik maken van KPI’s of wel gedefinieerde meetinstrumenten die uw échte verbruik in kaart brengen.  Want alleen dan kunt u aan de juiste knoppen draaien.  

In eerste instantie moet u helder en éénduidig in kaart brengen welke variabelen in het productieproces van belang zijn bij het energieverbruik. Eens deze variabelen vastgelegd, is de volgende stap het zorgen voor de goede én juiste data. Dat wil zeggen dat u op regelmatige basis deze waarden monitort en bijhoudt. Want enkel met deze data kunt u de juiste en meest efficiënte acties ondernemen die ook garant staan voor een structureel lager energie verbruik in het productieproces. 

WAT MAG U VERWACHTEN TIJDENS DEZE OPLEIDING?

In deze opleiding geven we u inzicht in energiebeheer en focussen we op het definiëren en opvolgen van KPI’s zodat uw energiedoelstellingen opgevolgd en behaald worden. We bekijken welke KPI’s voor uw bedrijf van belang zijn en hoe deze KPI’s gemonitord kunnen worden met het oog op een betere energieopvolging en een lagere energiefactuur.

De opleiding biedt een theoretische basis en focust op de concrete praktijk zodat de opgedane kennis onmiddellijk in uw bedrijf kan worden toegepast.

Dit programma werd speciaal ontwikkeld voor elke energiemanager, verantwoordelijk voor het in kaart te brengen van het energieverbruik van zijn/haar organisatie om zo bij te kunnen sturen.  Zowel proces-, productie als facilitaire omgevingen hebben baat bij dit programma.  

An Beazar - Trainer IFBD
Energie besparen door gebruik van KPI’s werkt. Ik leer je graag hoe jij je eigen KPI-project op kan starten.

An Beazar - Trainer IFBD

Deze training wordt verzorgd door ir. An Beazar (CEO – Enprove) en Ellen Ruben Goethals (Energie Deskundige – Enprove).  

De carrière van An staat integraal in het teken van sustainability.  Zij startte als – na haar studies Burgerlijk Ingenieur aan de UGent – als Lean Consultant bij Colruyt.  In 2007 werd zijn Client Sustainability Consultant bij Summit Energy en later Commercieel Directeur bij E-Ster. In 2010 richtte zijn Enprove op, een niche advieskantoor waarbij zij zich samen met haar expert-collega’s richt op het realiseren van CO2-, energie- en waterbesparingen, met een optimaal financieel rendement. 

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Performance management Efficiënte financiële rapportages Efficiënte financiële rapportages Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht HR KPI’s HR KPI’s Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie POWER BI “advanced” voor de business professional POWER BI “advanced” voor de business professional Lees meer lees meer Lean management Lean administration – hoe groeien naar een paperless office Lean administration – hoe groeien naar een paperless office Lees meer lees meer