Masterclass Omdenken - IFBD
Masterclass Omdenken

Masterclass Omdenken

  • Zie problemen als kansen in vermomming.
  • Groei van “ja, maar …” naar “ja, en …”
  • Zie niet alleen de beren, maar vooral de weg.

WAT DOE JE?

  • Wat doe je met een moeizieke hiërarchie of een loodzware bureaucratie?
  • Wat doe je met een lastige klant of vervelende collega?
  • Wat doe je als niemand zich aan de afspraken houdt?
  • Wat doe je als iedereen iets van je wilt?
  • En wat doe je als je voor een probleem echt geen oplossing weet … 

Elke dag opnieuw moet je werkproblemen oplossen.  Soms heb je er geen zin in, maar vaak weet je niet hoe. In deze Masterclass Omdenken laat Berthold Gunster je zien dat elk (werk-gerelateerd) probleem een opportuniteit in wording is.

BEREN OP DE WEG … GIVE THEM A HUG

Alles verandert zo snel. Hierdoor worden wij non-stop geconfronteerd met nieuwe problemen. En deze problemen ervaren wij als beren op de weg. We zijn geneigd er ‘ja-maar’ tegen te zeggen. Want problemen zijn lastige obstakels, die we zo snel mogelijk uit de weg willen ruimen. Maar steevast proberen wij een nieuw probleem met een oude manier van denken op te lossen. Vaak wordt het daardoor alleen maar erger. ‘Vastdenken’ noemen wij dat, of hoe je van een probleem een regelrechte ramp maakt. Want met vastdenken zie je alleen de beren.  

VAN JA-MAAR NAAR JA-EN … 

Omdenken is de tegenhanger van vastdenken. Omdenken begint niet met “ja-maar”, maar met “ja-en …”

Je kijkt naar wat er is en niet naar wat er zou moeten zijn. Met omdenken probeer je het probleem niet weg te werken, maar probeer je net het probleem te gebruiken. Met omdenken zie je de beren maar vooral de weg.

DENK NIET IN TERMEN VAN PROBLEMEN MAAR IN TERMEN VAN MOGELIJKHEDEN

In deze Masterclass leert Berthold Gunster je de fundamentele vaardigheden van het Omdenken: de kunst problemen om te draaien, te kantelen, te ontmantelen of te elimineren. Soms verdwijnt een probleem door het uit te vergroten, soms door het te laten struikelen of soms door het los te laten.

EEN SEMINAR OVER OMDENKEN IS ANDERS

Moet ook anders zijn. Verwacht een zeer afwisselend, stimulerend en inspirerend programma., gevuld met korte leersessies, verhalen en oefeningen. Je leert problemen te zien als kansen in vermomming.  Gebracht door dé grondlegger van Omdenken: Berthold Gunster.  

VOOR HET EERST IN BELGIE: BERTHOLD GUNSTER AAN UW TAFEL

Hoewel het denkgoed van Omdenken ook in Vlaanderen meer dan gekend is, is dit de eerste keer dat Berthold Gunster een Masterclass Omdenken verzorgt in België. Je krijgt een unieke kans om er bij te zijn! Want na deze writer’s class klinkt het woord probleem nooit meer hetzelfde …

Berthold Gunster - Trainer IFBD
In deze masterclass leer ik je de fundamentele vaardigheden van het Omdenken of de kunst problemen om te draaien, te kantelen, te ontmantelen of te elimineren. Soms verdwijnt een probleem door het uit te vergroten, soms door het te laten struikelen of soms door het los te laten.

Berthold Gunster - Trainer IFBD

Berthold Gunster is de grondlegger van het Omdenken. Samen met zijn team geeft hij al jaren uitverkochte theatershows doorheen Europa. Al meer dan 80.000 mensen volgden een workshop of training. Hij schreef intussen 11 bestsellers, verkocht meer dan 750.000 boeken en zijn ‘Omdenken’-boek staat net geen 250 weken in “De Bestseller 60”.   
En nu voor het allereerst in België …

Zoals verwacht loopt alles sredna

Het recentste boek van onze docent Berthold Gunster is de basis van deze Masterclass. Het is een handleiding waarmee je een probleem kunt laten verdwijnen of (in sommige gevallen) kunt omdenken. Stap voor stap leert Berthold je hoe je elk probleem op een constructieve manier kunt aanpakken.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

Anderen bekeken ook
Persoonlijke efficiëntie Zo word je een productiviteitsNINJA Zo word je een productiviteitsNINJA Lees meer lees meer Writers academy Storytelling – de kracht van verhalen Storytelling – de kracht van verhalen Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Van weerstand naar veranderbereidheid Van weerstand naar veranderbereidheid Lees meer lees meer Writers academy Onzichtbaar verhoren: verhoortechnieken voor professionals Onzichtbaar verhoren: verhoortechnieken voor professionals Lees meer lees meer